Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.12.2014 08:00 | Správy | Domáce správy

Jozefa a jeho synčeka úrady bezcitne šikanujú: Ako reagoval prezident Kiska na srdcervúci list?

Nový Čas informoval o liste, ktorý napísal zúfalý Jozef Nemčák (47) hlave nášho štátu.

Lenže ani dojímavá prosba desaťročného chlapca nepohla so sociálkou či prezidentom Andrejom Kiskom. Otec desaťročného Adamka sa k svojmu synovi nemôže poriadne dostať už štyri mesiace. Chlapec je za múrmi detského krízového centra Náruč, kam sa dostal na základe vlastnej žiadosti, ktorú už medzitým oľutoval. Zodpovední a vplyvní ľudia nemajú napriek vážnosti situácie naponáhlo. Adamko preto prosí celé Slovensko: Dostaňte ma späť k môjmu milovanému ockovi!

 

Adamko (10) zavolal pred štyrmi mesiacmi do krízového centra, pretože sa mu nepáčilo, že dostal od otca na zadok. Odvtedy je dvojčlenná rodina, ktorá pred rokmi prišla kvôli rakovine o mamičku, rozdelená. Na nahrávkach, ktoré má Nový Čas k dispozícii, Adamko prosí svojho otca, aby ho konečne zobral domov a sťažuje sa na podmienky v centre.

Jozef Nemčák sa dokonca včera, v deň vydania synčekovej prosby, dozvedel ďalšiu krutú správu. „Adamkovi zakázali, aby mi volal v utorky a štvrtky, ako to bolo doteraz. Včera mi povedali, že tam nie je, a že s ním nemôžem hovoriť. Ale ja viem, že o takej hodine tam už bol. V piatok sa dozviem pravdu, lebo sa za ním chystám,“ prezradil nešťastný otec, ktorému milovaný synček nesmierne chýba.

Napriek závažnosti situácie sa im nikto z kompetentných neponáhľa pomôcť. „V uvedenom prípade sú všetky zúčastnené subjekty zamerané na sanáciu rodiny zdravého vývoja dieťaťa s využitím rôznych psychologických a sociologických metód. Kontakty otca so synom sú pravidelné podľa dohodnutých pravidiel, s ktorými sú oboznámení všetci zúčastnení. Riešenie situácie, ktorá vznikla pred časom, si vyžaduje trpezlivé, postupné, premyslené a harmonizované kroky, ktoré od začiatku kontinuálne prebiehajú,“ sucho a akademicky konštatovala sociálka.

O nič lepšie sa k problému nepostavil ani prezident republiky. „Prezident Andrej Kiska veľmi citlivo vníma problematiku týraných detí a podľa neho je nevyhnutné každý prípad posudzovať individuálne s ohľadom na čo najlepší výsledok pre dieťa. Prezident verí, že súd, ktorý sa prípadom zaoberá, rozhodne v čo najkratšom čase," alibisticky sa vyjadrila kancelária hlavy štátu.

Zákazmi osobného styku strašne trpí otec i jeho syn Adamko. Napriek tomu, že záujem dieťaťa by mal byť na prvom mieste, v tomto prípade očividne ostáva na poslednom! Otec a syn sa stali hračkami v rukách bezcitného systému, ktorý ich evidentne poškodzuje.

„Centrum Náruč chce brutálnym spôsobom zabrániť tomu, aby som si Adamka mohol tento víkend zobrať domov, ako je to podľa pravidiel. Je zarážajúce, že to robí pár dní pred rozhodujúcim súdom. Adamko plače a chce ísť ku mne. Má z toho obrovskú traumu,“ posťažoval sa so slzami v očiach bezmocný otec.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
(ilustračné foto)
Zahynul vojnový spravodajca ruských novín: Za útokom mali byť ukrajinské drony
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!