Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2025 11:00 | Správy | Servis | Lifestyle
Foto

Voňavé bylinky v hlavnej úlohe: Na zelenú explóziu chutí budú od vás všetci pýtať recept

Veru, zelená v týchto dobrotách nehrá žiadnu vedľajšiu úlohu. Jej extra nasadenie poteší všetky vaše zmysly, nielen rozmaznané jazýčky. Inými slovami, bude to u vás voňať!

Šalát zo pšena a z petržlenovej vňate so pstruhom

Na 2 porcie budeme potrebovať: 

• 300 g farebných paradajok 

• 2-3 veľké hrste hladkolistej petržlenovej vňate (bez hrubých stoniek)  

• 200 g pšena (lúpaného prosa) 

• 4 filety zo pstruha lososovitého

• 2 mladé cibuľky 

• lístky mäty  

• šťavu z 1-2 citrónov 

• soľ, mleté čierne korenie

• olivový olej

Príprava: 20 minút  

Varenie: 30 minút

Postup:

Paradajky nakrájajte na drobné kúsky, nasoľte a nechajte v sitku nad miskou stiecť. Petržlenovú vňať umyte, dôkladne vysušte a nasekajte nadrobno. Nakrájajte mladú cibuľku aj lístky mäty. Do šťavy z paradajok primiešajte toľko vody, aby ste mali 360 g tekutiny. Do rajnice vsypte pšeno opláchnuté v horúcejvode, zalejte ho tekutinou, priveďte do varu, prikryte, stíšte plameň a uvarte. Nechajte takmer vychladnúť. Očistené filety pstruha potrite olejom, posypte soľou a opečte na horúcej panvici. Začnite zo strany kože (filety k panvici pritlačte) a na záver na pár sekúnd otočte. Vnútri môže ryba zostať len jemne neprepečená. Tesne pred podávaním premiešajte uvarené pšeno s paradajkami, petržlenovou vňaťou, mladou cibuľkou a mätou. Dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Podávajte s opečenými rybími filetami.     

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




K nehode došlo v sobotu v skorých ranných hodinách.
Foto
Na stavenisku sa zrútil ŽERIAV, hlásia obete aj zranených: Zvláštne, čo zaznelo krátko pred tragédiou
Americký prezident Donald Trump.
Trump si zobral na mušku média i opozíciu: Tvrdé slová! V TÝCHTO oblastiach chce zaviesť zmeny
Na snímke britský premiér Keir Starmer (vpravo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Britský premiér Putinovi neverí ani nos medzi očami: DÔKAZ, že to s prímerím na Ukrajine nemyslí vážne?
Monika je známa stylistka.
FotoVáš Tip
Stylistka Monika obliekala Mikuláša Černáka, teraz ju rieši polícia: Som v patovej situácii!
Herec dabuje a robí aj dabingového režiséra.
Foto
Michal Domonkoš v úprimnom rozhovore: Ľudia mu hádzali polená pod nohy! TOTO mu vyčítali
Umelá inteligencia ukazuje, ako mohol Peter Kotlár vnímať na tlačovke okolostojacich novinárov.
Foto
Kotlár prirovnal zaočkovaných ľudí ku kukurici: Je podľa odborníkov dôvod na obavy?!
Školák zomrel na trati pri košických Ťahanovciach.
Tragická smrť siedmaka († 12) z Košíc: Škola spochybňuje verziu o samovražde!
Dúfa, že mu nezostanú trvalé následky.
Foto
Exposlanec Žiak PRVÝKRÁT po hrozivom incidente ukázal tvár: Ostane bez trvalých následkov?
Vláda podá pomocnú ruku tým najzraniteľnejším.
Štát pre Slovákov chystá adresnú energopomoc: Kto si za plyn priplatí?
Ilustračné foto
Vracia sa zima! Na Slovensko mieri výrazné OCHLADENIE: Čo predpovedajú odborníci?
Tisíce ľudí z celého Srbska sa v piatok v predvečer veľkého protivládneho zhromaždenia zišli v Belehrade.
Napätie v Srbsku sa stupňuje: V uliciach sú tisícky ľudí, do krajiny nepustili zahraničných novinárov
Muž kráča v priestoroch nemocnice poškodenej ruským útokom v Charkove na Ukrajine v sobotu 1. marca 2025.
Hrozivé výsledky vyšetrovania OSN na Ukrajine: To, čo robili Rusi zajatcom, je desivé!