Veru, zelená v tejto dobrote nehrá žiadnu vedľajšiu úlohu. Jej extra nasadenie poteší všetky vaše zmysly, nielen rozmaznané jazýčky. Inými slovami, bude to u vás voňať!
Cícerové fašírky s bylinkovým pyré
Na 4 porcie budeme potrebovať:
Na fašírky:
- 500 g sušeného cícera (polovica na hummus)
- 2 šalotky (nahrubo nasekané)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice cícerovej alebo pšeničnej múky
- 1 lyžičku mletej rímskej rasce
- pol lyžičky podrvených guľôčok koriandra
- za hrsť byliniek (kôpor, petržlenovú vňať, pažítku, mätu)
- za hrsť baby špenátu
- štipku mletého čili
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Hľadáte niečo nové? Eva Máziková má pre vás originálny recept: Vyskúšajte si jej placky s...
Na pyré:
- polovicu napučaného cícera
- tekutinu z varenia cícera
- 1 lyžicu sezamovej pasty (tahini)
- 1 strúčik cesnaku
- za hrsť byliniek (estragón, kôpor, petržlen, koriander)
- 2 lyžice olivového oleja
- šťavu z 1 citróna
- soľ, mleté čierne korenie
- nasucho opražený sezam
- čerstvú zeleninu
- olivový olej
Príprava: 30 minút
Namáčanie
Varenie: 50 minút
Pokračovanie článku na ďalšej strane >>>