Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2014 07:50 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Dve brutálne streľby: Policajt Peter († 34) kontroloval šoféra, a vtedy sa to stalo!

V okrese Trnava a v Bratislave sa strieľalo. Zastrelený je policajt a postrelený muž v hlavnom meste. Zomrel policajt († 34) po výstrele z jeho služobnej zbrane?!

V centre obce Boleráz (okres Trnava) sa v nedeľu niekoľko minút po polnoci ozvala streľba. Muž tam zastrelil policajta - poddôstojníka Petra († 34), ktorý bol vo výkone služby. Obeťou je policajt, ktorý spolu s kolegyňou v centre obce kontrolovali vodiča osobného auta.

Podľa informácií, ktoré získal Čas.sk, vodičovi Milanovi Sz. (31) z Bratislavy - Podunajských Biskupíc, ktorý šoféroval Opel Zafira, v dychu zistili alkohol - 0,66 mg/l, čo je v prepočte 1,38 promile alkoholu. Vodič však zo zbrane vypálil dve rany. Jedna zo striel trafila policajta do hrudníka! "Polícia podozrivého (31) zadržala a začala trestné stíhanie pre vraždu a pokus o vraždu," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Či bol policajt zastrelený z jeho služobnej zbrane, ukáže až balistická expertíza.

Podľa predbežných zistení polície boli použité minimálne tri zbrane. Pri prestrelke aktívne zasahovala aj kolegyňa policajta. Pri obhliadke miesta činu polícia našla 32 nábojníc a jeden celý náboj. Služobné auto VW Golf bolo zasiahnuté piatimi strelami, auto podozrivého zasiahlo 11 striel. Streľbou boli zasiahnuté aj dve budovy. Podozrivý Milan sa venoval športovej streľbe a v legálnej držbe mal tri zbrane, z toho 1 samopal vzor 58 s úpravou na jednotlivé strely. Dve hodiny po čine sa Milan vzdal hliadke polície v mieste svojho bydliska. 

Zastrelený Peter, ktorý bol policajt približne 14 rokov, bol z obce Boleráz, kde býval s matkou a sestrou. "Je to hrozná tragédia. Osobne som ho poznal od detstva, aj celú jeho rodinu. Sme z toho veľmi smutní," povedal pre Čas.sk starosta Pavol Mackovčín.

Kaliňák a Gašpar: Úprimnú sústrasť pozostalým

Minister vnútra Robert Kaliňák vyslovil úprimnú sústrasť pozostalým policajta, ktorý zahynul pri služobnom zákroku. "Aj táto tragická udalosť ukazuje, že policajti sú dennodenne vystavovaní náročnej práci, preto si pracovné nasadenie každého príslušníka Policajného zboru nesmierne vážim," reagoval Kaliňák.

 

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým," povedal pre Čas.sk policajný prezident Tibor Gašpar. "Informovali sme všetkých policajtov, aby pri služobných zákrokoch pri zistení alkoholu u vodičov postupovali obozretnejšie," dodal policajný šéf.    

Bratislava: Po strelcovi polícia pátra

Druhá streľba sa odohrala v nedeľu krátko po piatej hodine v druhom bratislavskom okrese. Streľba začala na Tomášikovej ulici, šoférovi sa podarilo s autom odísť na Drieňovu ulicu. Bratislavčana (76), ktorý na  parkovisku pri reštaurácii sedel v aute, tam postrelili do krku a hrudníka. Zraneného previezli do Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre pokus o vraždu. Polícia po strelcovi pátra.

"Ďalšie okolnosti sú predmetom intenzívneho vyšetrovania. Pre zachovanie jeho objektívnosti nie je možné poskytnúť bližšie informácie," povedal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa neoficiálnych informácií streľby v Bolerázi a Ružinove spolu nesúvisia.  

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele