Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.09.2023 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Dočasné tetovanie poznačilo chlapčeka na celý život: Rodičia, na toto si dávajte pozor

9-ročný Ollie Shakesheff si užíval dovolenku so svojou rodinou. Počas pobytu sa rozhodol, že si chce dať na svoju kožu dočasné tetovanie henou. Malo to však katastrofálne následky.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Malý Ollie z Británie si nechal spraviť dočasné tetovanie na rodinnom výlete v Turecku minulý mesiac. Tento nápad sa pozdával aj jeho mladšimu bratovi Charliemu (7), a tak sa spoločne po súhlase rodičov dali tetovať. Ollie si na ľavú stranu hrudníka nechal nakresliť vlka, zatiaľ čo jeho brat si na nohu dal vytetovať obrys futbalovej legendy Cristiana Ronalda. Informuje o tom portál The Sun.

Tetovania si nechali spraviť v hoteli Pegasos Royal v Alanyi za 35 eur. Spočiatku boli chlapci v pohode. Keď sa však vrátili domov, Ollie sa sťažoval, že ho svrbí hruď. Z miesta, kde mal tetovanie, mu dokonca začala vytekať žltá tekutina. Predpokladá sa, že utrpel popáleniny spôsobené parafenyléndiamínom (PPD) - chemikáliou, ktorá sa bežne vyskytuje v čiernej hene a tmavých farbách na vlasy. Po návšteve nemocnice lekári potvrdili, že išlo o chemické popáleniny a predpísali mu antibiotiká.

Jeho mama Monika však hovorí, že synovi zostali len obrysy tetovania a obáva sa, že ho zjazví na celý život. „Ollie bol taký nadšený, že si dal urobiť tetovanie henou, no začalo ho svrbieť, červenať a mokvať. Snažili sme sa zmyť dizajn, ale už bolo neskoro a začalo to byť horšie. Ollie mal na hrudi bubliny naplnené žltou tekutinou a jeho oblečenie a posteľné prikrývky boli pokryté žlto-červenými škvrnami," popísala.

V nemocnici im neskôr povedali, že má silnú alergickú reakciu na čiernu henu. „To, čo malo byť trochou prázdninovej zábavy, poškodilo môjho chlapca na celý život. Ollie je momentálne v poriadku, ale povedali, že by to mohlo byť trvalé a na hrudi by mu mohol zostať biely obrys vlka," dodala. Silnú alergickú reakciu pritom dostal len starší syn. Mladšiemu Charliemu zostali po testovaní len červené škvrny. „Ako mama sa cítim vinná. Bola to len zábavná vec na dovolenke a cítim sa vinná, že som im to dovolila. Takže predtým, ako sa rozhodnete nechať si potetovať svoje dieťa, zamyslite sa znova," varovala na záver ostatných rodičov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, inv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková má na krku ďalšiu kritiku: Ústupky antivaxerovi s titulom MUDr.?
K incidentu došlo v stredu popoludní pri Velickom plese.
Turista Ivan mal strážcu prírody strčiť do plesa: Teraz budem hovoriť ja! Čo sa stalo TANAP-e?
Ole (vľavo) tvrdí, že v jadre sme všetci dobrí a je potrebné sa navzájom počúvať. Anders Behring Breivik (vpravo) zavraždil dokopy 77 mladých ľudí.
Ole na Slovensku prehovoril o tom, ako prežil besnenie Breivika: Rodičom volal, že zomrie!
Herečka minulý rok zvíťazila.
Šokujúce priznanie vždy veselej Kovalčíkovej: Liečba u psychológov!
U prezidenta. Na schôdzku so Zelenským zvolila prezidentka oblečenie v biznis štýle
Foto
Zuzana Čaputová si na rozlúčku so Zelenským vybrala 2 outfity: Ako ju zhodnotila odborníčka?
(ilustračné foto).
Vo Veľkom Krtíši sa dialo slávnostné oceňovanie: Oceňovaní boli hasiči!
Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!