Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2023 12:48 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Kroner nakrúca film o mafiánskom bossovi: Temný príbeh s hereckými hviezdami! Kto si zahrá Černáka?

Filmoví fanúšikovia sa majú na čo tešiť! V stredu (22. marca 2023) sa skončí prvá fáza nakrúcania filmu o niekdajšom bossovi slovenského podsvetia Mikulášovi Černákovi. Režisérom trileru z deväťdesiatych rokov je úspešný režisér Jakub Kroner.

Vizuálna stránka filmu MIKI je pre režiséra zásadná. Deväťdesiate roky sú už dnes históriou a zároveň ich mnohí majú v pamäti. Navyše majú svoje výrazné vizuálne špecifiká, čo kladie obrovské nároky na všetky zložky tvorivého i filmového štábu. Hlavným kameramanom filmu je Mário Ondriš, architektom Erik Ivančík, kostýmovou výtvarníčkou Sandra Žigová a umeleckou maskérkou Andrea Štrbová.

Producentmi filmu sú Zuzana Mistríková (PubRes), Radovan Gerek (Regia Civitas Productions) a David Blümel (Europeana Production). „Príbeh bývalého bossa slovenského podsvetia Mikuláša Černáka je imanentnou súčasťou dejín Slovenska deväťdesiatych rokov. Rokov, v ktorých sa synonymom úspechu stala schopnosť presadiť sa za akúkoľvek cenu. V politike i mimo nej. A tí, čo sa bezškrupulózne vyškriabali na vrchol, sú na Slovensku už tri desaťročia predmetom obdivu. Stali sa „vzormi“. Preto je o deväťdesiatych rokoch potrebné hovoriť. Pretože v nich má korene hlboká kríza dnešnej spoločnosti,“ skonštatovala producentka Zuzana Mistríková.

Milan Ondrík ako Mikuláš Černák

Pre film sa podarilo získať vynikajúce herecké obsadenie. Hlavnú postavu stvárňuje Milan Ondrík. „Možnosť hrať vo filme Mikuláša Černáka ma ako herca oslovila. Snažil som sa naštudovať si dostupné zdroje, napozerať videá z toho obdobia, mal som možnosť dvakrát sa s Mikulášom Černákom osobne stretnúť. Navnímal som jeho intonáciu či gestá. Kvôli postave som nabral svalovú hmotu, nechcel som všetko nechávať na masky či kostýmy, ktoré sú mimochodom skvelé. Ale nenakrúcame dokument. Takže som k tej postave pristúpil po svojom. Nekopírujem svoj predobraz, ale stvárňujem filmovú postavu. Akokoľvek negatívna tá postava je, musím ju ako herec pochopiť a obhájiť. Inak by som nebol dobrý herec. A Miro Šifra napísal vynikajúci scenár, o ktorý som sa mohol oprieť,“ uviedol Milan Ondrík.

V postave Mikiho brata uvidia diváci Michala Kubovčíka, ich mamu stvárňuje Anna Javorková a Mikiho manželku Rebeka Poláková. V ostatných postavách sa predstaví celý rad slovenských i českých hereckých osobností – medzi inými Dušan Cinkota, Gregor Hološka, Martin Nahálka, Petra Vajdová, Ivan Vojtek, Juraj Loj, Jakub Kuka, Miro Beňuš, Matěj Hádek či Marek Fučík.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dans

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!