Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2023 05:57 | Správy | Politika
Video

Remišová EXKLUZÍVNE pre Nový Čas: Nechceme robiť posluhovačov Pellegrinimu! S kým sa chce spájať?

Ku komu sa pridá? Strana Za ľudí začínala pred tromi rokmi ako prezidentská strana. Po nedobrom výsledku vo voľbách a odchode zakladateľa sa jej ujala Veronika Remišová (46), neskôr sa strana rozpadla a v súčasnosti má v parlamente troch poslancov. Remišová v rozhovore pre Nový Čas opisuje, ako chce svoje hnutie viesť do volieb, s kým sa plánuje spájať a čo hovorí na spoluprácu s ostatnými lídrami.

Poďme sa pozrieť na situáciu po voľbách. Môže sa stať, že budete sedieť vo vláde aj s Igorom Matovičom?

To čo bude po voľbách by som absolútne neriešila.

 

Niektorí to ale radi vylučujú, teda Igor Matovič je pre nich neprijateľný. Pre vás to tak nie je.

To čo je za filozofia? To je nepochopiteľné u tých stredopravých strán. Oni nevylučujú Smer, lebo Peter Pellegrini je v zásade Smer, netvárme sa, že nie je. Tie isté praktiky, tie isté tendre, takisto vypovedajú spolupracujúci obvinení o nejakých krabiciach šampanského... Čiže nevylučujú jeho praktiky a zároveň vylučujú Matoviča. Za nás, my v tom máme absolútne jasno. My si myslíme, že robiť alebo raziť líniu, že ideme do volieb s tým, že budeme robiť pomocníka Petrovi Pellegrinimu, je úplne absurdné. Je to také úbohé sebavedomie pravicových strán, ktoré toto robia, kdeže. A čo sa týka tých ostatných - či vylučujeme Matoviča, Sulíka a tak ďalej - nie. Z tej stredopravej časti mi nevylučujeme nikoho. Dosť sme si užili aj s Rišom Sulíkom, Igor Matovič má tiež svoje muchy, ale vylučovať z týchto ľudí niekoho si myslím by nikam neviedlo. Čo potom už? Ako to chcete nakoniec vyskladať?

 

Radi hovoríte o Smere a Hlase, nie je to ale zásluha Igora Matoviča, že Robert Fico chytil akýsi druhý dych a siaha až na percentá, ktoré má Peter Pellegrini?

Žiaľ, Slovensko prešlo mnohými krízami od pandémie cez globálnu inflačnú krízu, cez energetickú krízu a vojnu na Ukrajine a ani jednu z týchto kríz žiadna vláda v Európskej únii nemohla ovplyvniť. Samozrejme, že tieto krízy prinášajú veľmi rozdeľujúce momenty do spoločnosti. Videli ste to pri pandémii, vidíme to pri vojne na Ukrajine. Vidíte pochody za mier, vidíte nenávisť, ktorú Robert Fico podnecuje, ktorá velebí agresora a v zásade odmieta akúkoľvek pomoc obetiam, čiže Ukrajincom. Práve tieto rozdelenia spoločnosti, na ktorých Robert Fico stavia politiku, žiaľ, prinášajú také výsledky, aké tu sú. 

Volebný program Roberta Fica je nenávisť, rozdeľovanie a podnecovanie nenávisti. Ale to nemôže byť jediný volebný program. To nemôže byť tá vízia pre Slovensko, rozdeľovať, rozoštvávať a podnecovať nenávisť. My práve chceme ponúknuť opačnú víziu, chceme ponúknuť nádej, chceme ponúknuť tri piliere. Jeden je fungujúca ekonomika, to znamená zlepšovanie podnikateľského prostredia, odstraňovanie byrokracie, ktoré sme vo veľkom začali, zlepšovanie funkčnosti verejného obstarávania. To nemôže trvať dva roky, to sa musí zmeniť, pretože inak všetky investície sú spomalené. Druhý pilier je právny štát. Vidíte, čo chce urobiť Fico, on plánuje masaker právneho štátu. Koniec úradu špeciálnej prokuratúry, koniec úradu trestného súdu, Lipšic von.

Čo je najdôležitejšie, odškodnenie ľudí, ktorí sú odsúdení za korupciu, ktorých on (Fico) volá politický väzni, čo je urážka všetkých, čo trpeli počas komunizmu, Srholec a ostatní, a ich chce z peňazí daňových poplatníkov odškodniť. Čiže masaker právneho štátu. A tretí pilier je vzdelanostná ekonomika založená na investíciách a inováciách. Teraz ste to aj sám povedali, že z politikov sa každý predbieha, aké veľké dávky a peniaze rozdá ľuďom. Ale takto nebudeme úspešní. My už nemôžeme ďalej budovať moderne prosperujúce Slovensko na tom, že budeme rozdávať ďalšie dávky a ďalšie príplatky k príplatkom. 

Ešte uzavrime tú personálnu politiku po voľbách. Čiže vy vylučujete, že by ste boli vo vláde s Petrom Pellegrinim?

Peter Pellegrini sa rovná Smer, veď on je profesionálny smerák. On keď skončil školu, vstúpil do Smeru a potom tam získaval postupne funkcie a tam aj ostal. Mentálne je Smer. Takže keď poviem, že vylučujeme spoluprácu so Smerom, tak myslím tým akýmkoľvek Smerom. Krajším, škaredším, starším, mladším, novším, so Smerom.

 

Richard Sulík sa napríklad nechal počuť, že Peter Pellegrini bol lepší premiér ako Eduard Heger. Predpokladám, že s tým nesúhlasíte.

Ja niekedy toho Richarda nechápem. On povie, že Peter Pellegrini bol lepší premiér, a teraz nehodnotím jeho smerácku minulosť, ale hodnotím len to, čo Slovensku priniesol. Zoberme si teda tie reformy. Akú reformu priniesol Peter Pellegrini? Priniesol jedinú reformu, ktorá ostala tam kde aj začala, v šuflíku. To bola reforma zdravotníctva, ktorá mu skrachovala tak, že ju potopili jeho vlastní poslanci, to teda nazývam chaos a nekompetentnosť, a následne dala demisiu pani ministerka Kalavská a pán premiér Pellegrini sa stal na niekoľko mesiacov pred voľbami ministrom zdravotníctva. A celý čas vlastne asistoval pri všetkých zlých rozhodnutiach Smeru, a to som sa ešte nedostala k tomu, čo o ňom hovoria spolupracujúci obvinení, o IT tendroch a krabiciach od šampanského. Celých dvadsať rokov asistoval Robertovi Ficovi. My teraz ideme hovoriť, že on je lepší premiér a on priniesol niečo lepšie Slovensku ako Eduard Heger? To by som Richardovi odkázala - nebláznime.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!