Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2023 05:57 | Správy | Politika
Video

Remišová EXKLUZÍVNE pre Nový Čas: Nechceme robiť posluhovačov Pellegrinimu! S kým sa chce spájať?

Ku komu sa pridá? Strana Za ľudí začínala pred tromi rokmi ako prezidentská strana. Po nedobrom výsledku vo voľbách a odchode zakladateľa sa jej ujala Veronika Remišová (46), neskôr sa strana rozpadla a v súčasnosti má v parlamente troch poslancov. Remišová v rozhovore pre Nový Čas opisuje, ako chce svoje hnutie viesť do volieb, s kým sa plánuje spájať a čo hovorí na spoluprácu s ostatnými lídrami.

Je zodpovedné voči Slovensku, že voľby budú až 30. septembra?

Môžem povedať len to, že rešpektujem vôľu ústavnej väčšiny 90 poslancov, ktorí sa dohodli na tomto termíne. Je v zásade jedno, či to bude v júni alebo v septembri. Nemalo by to byť, samozrejme, v júli a v auguste, keď sú ľudia na dovolenkách.


Predstavme si, že vládne Smer a schváli si voľby o 9 mesiacov po tom, čo padne vláda. Asi by ste neboli spokojná.

Povedala som to aj Robertovi Ficovi, ktorý sa na to sťažoval - dáte vaše hlasy na povalenie vlády Sulíkovi, a nedohodnete si termín predčasných volieb? Veď to je absolútny politický amaterizmus. Teraz Robert Fico robí cirkus, obieha všetky relácie a hovorí, že chce voľby v júni, ale keď sa naozaj mohol dohodnúť na júnovom termíne, tak pre to nespravil nič, absolútne nula.


Je už vylúčené, že by sa schválil nejaký termín počas leta?

Mne by to prišlo ako podraz hlavne na rodinách s deťmi, pretože pre ne sú júl a august jediné dva mesiace, kedy môžu byť spolu, trávia leto či už na Slovensku alebo niekde inde.


Ľudia na adresu strany Za ľudí často žartujú, že je to strana bez ľudí. Nemajú pravdu, keď máte v parlamente len trojicu poslancov?

To sa veľmi mýlia, a ja viem, že aj médiá to tak prezentovali veľmi dlhý čas, že po zrade časti poslancov sme zanikli, ale to nie je pravda. My máme dokopy viac členov ako niektoré koaličné strany, máme silné regionálne štruktúry, máme ľudí, ktorí sa angažujú v regionálnej politike. A čo sa týka poslancov, no tak parlament za tri mesiace končí. A strana nie je o poslancoch, ale strana je o tom, či máte tím ľudí a či si stojíte za vašimi hodnotami. A ja ako predsedníčka strany Za ľudí hovorím, že my sa môžeme našim voličom pozrieť bez problémov s čistým štítom do očí, pretože všetko, čo sme im sľubovali pred voľbami, to sme aj naplnili. 

Som hrdá na to, že sme sa ako jediná parlamentná strana postavili proti voľbe Žilinku za generálneho prokurátora, a ani sme ho nevolili. Teraz sa ukazuje, keď pán Žilinka rozdáva 363-ky ako na bežiacom páse, že naše rozhodnutie bolo jediné správne. Keď sme hovorili, že chceme bezkorupčný štát, tak my nemáme jedinú kauzu. Keď sme hovorili, že chceme kompetentné riadenie štátu, jediná začatá aj dokončená reforma je reforma eurofondov. Máme schválené nové programovanie medzi prvými šiestimi krajinami v celej Európskej únii, máme nastavené jasné pravidlá, znižujeme byrokraciu. Pri IT sme tvrdili ľuďom a sľubovali sme im, že zatočíme s korupciou. Vidíte aj z tých káuz, ktoré aj vy novinári otvárate, aj z toho, čo hovoria spolupracujúci obvinení, ako to v IT fungovalo. To bolo jedno veľké eldorádo, miliarda sa použila na informatizáciu, výsledky nikde, len sa na tom nabalili niektorí oligarchovia. 

A teraz, keď počúvame, čo hovorí napríklad pán Imrecze alebo pán Suchoba, tak to sú fľaše od šampanského, to sú úplatky v tučných obálkach, systém, ktorý v skutočnosti bol hodný 10 miliónov, tak štát ho kúpil za 564 miliónov. To boli obrovské rozkrádačky, ktoré sme my ukončili, a týchto oligarchov sme odstrihli od zdrojov príjmov. Čiže do bodky všetko, čo sme sľúbili, to sme aj naplnili. Ja môžem s hrdosťou našim voličom povedať, že my sme nesklamali.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka