Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Grécky ostrov pre milovníkov turistiky a súkromia. Poznáte Kefalóniu?

Grécky ostrov Kefalónia s krištáľovo čistou vodou Iónskeho mora je známy pre nádherné pláže a uchvacujúcu prírodu.

Na jednej strane piesčité a kamienkové pláže, na strane druhej, vysoké pohoria, lesy a strmé svahy, bujná zeleň i malebné dedinky. A aj preto je celkom jasné, že to bude hit leta 2023 a dokonalá jazda cez 50 odtieňov modrej. Novinka od CK SATUR sľubuje autentickú grécku all inclusive rodinnú dovolenku so všetkým, čo k nej patrí, vrátane odletov priamo z Bratislavy a so slovenskými animátormi Planet Fun.

Pláže, ktoré očaria zmysly

Krásne exotické pláže Kefalónie s priezračnou vodou sú jedným z hlavných dôvodov, prečo ostrov navštíviť. Myrtos, Antisamos a Lourdas patria medzi najkrajšie pláže ostrova a zároveň aj medzi najkrajšie na svete. Pláž Xi je zas jednou z najznámejších pláží Kefalónie. Nachádza sa v južnej časti ostrova, cca 10 km od mesta Lixouri. Výnimočnú krásu jej dodáva červený piesok naviaty zo Sahary a ílovité šedé útesy za ňou. Na východnej strane sú pláže plné zákutí a romantických zálivov, kde sa ocitne človek aj celkom sám. Dovolenka na ostrove Kefalónia tak prináša očarenie z každej svetovej strany.

Náš tip:
V ponuke CK SATUR nájdete jeden z mála all inclusive hotelov, ktoré sa na ostrove nachádzajú - hotel Argile Resort***** ležiaci priamo pri nádhernej pláži Xi.

Otvoriť galériu
Zdroj: Satur

Pre milovníkov turistiky a súkromia

Okrem kúpania sa dokáže ostrov jeho návštevníkom ponúknuť omnoho viac, a to od malebných tradičných dediniek, cez stredoveké hrady až po krásne kláštory. Pri návšteve ostrova môžete objaviť mnoho čarovných miest, ako napríklad Fiscardo, hlavné mesto Argostoli a Assos s tradičnou architektúrou, príjemnou atmosférou a tavernami.

V severnej časti ostrova leží jedno z najkrajších miest v Stredomorí, Fiscardo, ktoré jediné nebolo zničené počas zemetrasenia. Žije si svojim bohémskym životom a odoláva pokušeniu pre stavbu hotelov. Aj preto je toľko milované svetovými celebritami. V jeho centre sú tie najlepšie grécke taverny a kaviarne s tými najkrajšími výhľadmi na bujnú zeleň a Iónske more, ktoré brázdia luxusné jachty.

Otvoriť galériu
Zdroj: Satur

Keďže je Kefalónia zeleným ostrovom, bude sa tu určite páčiť hlavne milovníkom turistiky a cestovateľom, ktorí nehľadajú masový turizmus, ale naozajstný oddych a súkromie. Množstvo kopcov a cestičiek je vhodných na športové aktivity či nenáročnú turistiku.

Ak vás tento stredomorský ostrov očaril natoľko, že by ste si tu vedeli predstaviť svoju letnú dovolenku, vyberte si termín dovolenky na Kefalónii čím skôr, lebo do konca marca získajte skvelú FIRST MINUTE zľavu až do 40% a službu Flexi Leto so 100% garanciou vrátenia peňazí, bezplatným stornom, zmenou destinácie a bezplatnou zmenou mena, ak by vám do toho niečo prišlo. Na starostlivosť od Saturu nemá nikto.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!