Informuje o tom agentúra AP. Nejde o prvú takúto extravaganciu, ku ktorej sa Thomas Micolino z juhonemeckého mesta Rottenburg am Neckar odvážil, v minulosti ponúkal zákazníkom zmrzlinu s príchuťou jaterníc, plesňového syra gorgonzola alebo zmrzlinu so šupinkami zlata v cene štyroch eur za kopeček.
"Som zvedavý človek a chcem vyskúšať všetko," hovorí o sebe Micolino. "Jedol som hocičo, vrátane veľa divných vecí, a cvrčky boli niečo, čo som chcel vyskúšať aj ako zmrzlinu," dodáva. Používanie cvrčkov v potravinárstve povoľujú predpisy Európskej únie. Môžu byť mrazené, sušené alebo vo forme prášku.
Micolino svoj nový druh zmrzliny vyrába z cvrčej múky, smotany, vanilkového extraktu a medu. Navrch sa sypú celé sušené telíčka cvrčkov. Na instagrame napísal, že zmrzlina "má prekvapivo vynikajúcu chuť". Ľudí, ktorí ho sledujú, sa pýta, či "sú pripravení na jedlo budúcnosti". Hmyz je považovaný za výživný a bohatý na bielkoviny a je súčasťou bežnej stravy v mnohých krajinách. Môže tiež prispieť k udržateľnej strave, pretože ho možno správať relatívne úsporným spôsobom. Môže ale predstavovať riziko pre alergikov.
Kreatívny zmrzlinár hovorí, že niektorí ľudia, ktorým túto zvláštnu zmrzlinu ponúka, sú znechutení, alebo dokonca rozčúlení. No tí, ktorí ju ochutnajú, sú vraj nadšení a stáva sa z nej pre nich každodenná pochúťka.