Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2023 14:04 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Kaliňák bol na polícii, úsmev ho neopúšťal! Majú ťažkú pozíciu, priznal jeho advokát

Obvinenie z korupcie považuje exminister vnútra Roberta Kaliňák za absurdné. Povedal to v piatok na Prezídiu Policajného zboru. Ako je vidno na fotkách, políciu absolvoval s úsmevom na perách.

Kaliňákov advokát David Lindtner uviedol, že vypovedať bude až po prečítaní spisu. Zároveň si ponechali lehotu na podanie sťažnosti proti obvineniu.

Advokát poznamenal, že majú ťažkú pozíciu, pretože musia vyvracať niečo, čo sa podľa nich nestalo. Obvinenie je podľa neho založené na jednej vete a jednej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho. "Je to jedno z najznásilnenejších uznesení, aké som kedy čítal," skonštatoval Kaliňák.

"Je to rovnako povrchné, nezákonné, arbitrárne uznesenie, s akým sme sa stretli už v kauze Súmrak. Mysleli sme si, že po kauze Súmrak už väčšie právne dno nenastane, a tu musím povedať, že ide o skutočne absolútnu absenciu zdravého rozumu," poznamenal Lindtner.

Líder Smeru-SD Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii opätovne zopakoval, že ide o politicky motivovaný proces, ktorého cieľom je zlikvidovať predstaviteľov opozície. Kritizuje postup polície, i vyšetrovateľku Moniku Barčákovú, ktorá podľa neho nie je nestranná. Postup NAKA označil za nezákonný. Za šokujúce považuje, že nepoznajú meno dozorujúce prokurátora, odmietajú im ho vraj prezradiť. Nepoznajú ani mená svedkov. Absurdné politické obvinenie je podľa neho nezmyslené a vymyslené, bez akýchkoľvek dôkazov.

Kaliňák poznamenal, že prípad má všetky atribúty politického procesu. Hovorí o "vystrašenej" vyšetrovateľke, o podvádzaní, falšovaní i vymýšľaní dôkazov. "Majú strach z pravdy. Držia pod krkom všetkých kajúcnikov," odkázal. Potvrdil, že v piatok idú po spis k obvineniu.

Verbálne útoky na prácu príslušníkov Policajného zboru (PZ) vedenie polície v piatok večer odsúdilo. Čestným policajtom vyjadrilo plnú podporu. "Vedenie Prezídia Policajného zboru odsudzuje verbálne útoky, urážky, invektívy, uvádzané nepravdy a vyhrážky voči vyšetrovateľom a policajtom vykonávajúcim operatívnu činnosť na NAKA pre ich riadny výkon právomoci a služobnej činnosti v trestných konaniach," napísala polícia na sociálnej sieti.

Deklaruje, že bude naďalej odhaľovať a vyšetrovať trestnú činnosť tak, aby bol na základe dôkazov zistený skutkový stav veci. V prípade obvinenia konkrétnej osoby deklaruje, že bude vždy objasňovať okolnosti svedčiace proti nej, ako aj v jej prospech, aby bolo umožnené spravodlivo rozhodnúť.

NAKA obvinila v stredu (1. 2.) exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre zločin podplácania. Podľa polície sú obvinení podozriví z poskytnutia úplatku osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Kaliňák považuje svoje obvinenie z podplácania za nezákonné a nezmyselné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...