Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.02.2023 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Príbeh Victora Ibaru vás dojme: Tesne po tom ako sa zoznámil s dedkom, mu dal aj posledné zbohom

Victora Ibaru (25) spoznala široká verejnosť ako lekára Gabriela v úspešnom seriáli Druhá šanca. Málokto však tuší, že sympaťák s africkými koreňmi študuje posledný ročník medicíny. Prezradil nám, ako prežíval v bielom plášti prvý pôrod, a rozhovoril sa o najsilnejšom okamihu svojho života, ktorý zažil so svojím dedkom

Prvýkrát s dedkom
 

Môj tatino pochádza z Afriky, konkrétne z Konga, a polovica mojej rodiny tam stále žije. Keď som mal trinásť rokov, prišla nám správa, že môj dedko je vážne chorý, mal rakovinu prostaty. Mohli sme sa teda rozhodnúť, či prídeme až na pohreb alebo za ním odletíme skôr a uvidíme ho. Otec to predo mňa predostrel ako pred chalana, ktorý chcel konečne rodinu vidieť a veľmi spoznať. Uvedomili sme si, že jediná logická vec je sadnúť do lietadla a odísť do Afriky. Keď som dedka videl prvýkrát, vedel som, že mám len tri týždne na to, aby som ho spoznal a zároveň sa s ním rozlúčil.

Bol to jeden z najsilnejších momentov, ktoré som so svojou rodinou zažil. Pohľad do jeho očí mi odpovedal na veľa otázok, ktoré som mal. Videl som v ňom výchovu, o ktorej mi otec hovoril, akou tvrdou rukou ho dedko motivoval, aby sa učil, mohol prísť do Európy a byť tu lekárom. Videl som zrobené ruky, ktoré pracovali, aby otec mohol vôbec študovať. Bol to veľmi krásny moment, som rád, že som tieto chvíle mohol s rodinou prežiť. Odvtedy som tam nebol, ale verím, že čoskoro do Afriky vycestujem a navštívim bratrancov a ujov.

Prvý pôrod
 

V druhom ročníku na medicíne som pracoval ako ošetrovateľ na gynekológii, kde som si mohol pozrieť prvý pôrod. Bolo to krásne, všetko sa pripravilo, mamička bola plná sily a nádeje. Stál tam neonatológ, ktorý čakal na to, kedy bábätko vyšetrí a, samozrejme, aj spotený otecko, ktorý sa tešil, kedy uvidí svojho syna.

Všetci sme čakali, že sa narodí Harry. Ako plynul čas a pôrod pokračoval, tak mi začali brnieť zuby, triasli sa mi nohy a po chrbte mi tiekol studený pot. Vtedy som si povedal, že buď odpadnem a neuvidím prvý pôrod, alebo to zvládnem. Nezvládol som to, vybehol som von, lebo by som asi skolaboval, a zrazu som počul, ako malý Harry plače. Uvedomil som si, že som vlastne nič nevidel, ale stále si to rátam ako prvý pôrod.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!