Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Táto slovenská firma vyrába nábytok na mieru už 30 rokov: Ich riešenia treba vidieť

Na Slovensku je množstvo šikovných ľudí, ktorí svojou prácou prekonajú aj zahraničnú konkurenciu. Práve takýchto profíkov nájdeme aj u slovenského výrobcu nábytku na mieru ZAMA interiér.

Výrobe na mieru sa venujú už 30 rokov a ich skúsenosti sú naozaj na nezaplatenie. Už onedlho sa s nimi budete môcť poradiť vo vynovenom bratislavskom showroome v GalvaniHOME.

Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť

Cez pandémiu sme si síce zvykli na nákupy cez internet, sú však tovary, pri ktorých je kamenná prevádzka stále veľkým plusom. A to platí aj o výbere nábytku na mieru. „Asi žiadna fotografia nedokáže na sto percent zachytiť farebnosť materiálov, najlepšie je teda vzorky povrchov vidieť naživo, pozrieť si ich v rôznom svetle, porovnať medzi sebou,“ vysvetľuje hlavný dizajnér ZAMA interiér Filip Příkaský.

Showroom ZAMA interiér pritom nie je klasická predajňa s vystaveným nábytkom, ktorý si môžete kúpiť. Slúži na to, aby ste si mohli prezrieť trendy, farby, technické a dizajnové možnosti. „Návštevníkovi pomáha nájsť ideu, myšlienku a nápad na zdokonalenie jeho predstavy o perfektnej obývačke, spálni alebo ktorejkoľvek miestnosti v byte, dome alebo dokonca v kancelárii,“ dodáva konateľ ZAMA interiér Peter Záhumenský. Človek tak získa novú inšpiráciu a na základe vystaveného nábytku neraz upraví svoje pôvodné riešenie alebo sa rozhodne pre niečo celkom iné.

Otvoriť galériu

Aké sú dnešné trendy?

„Trendom posledných rokov sú čisté línie a nadčasovosť vzorov a farieb,“ hovorí Filip Příkaský. V praxi to znamená, že meniť sa majú skôr výrazné a extravagantné doplnky, nábytok pretrváva. „Asi najjednoznačnejšie je tento trend rozpoznateľný pri vstavaných skriniach s posuvnými dverami. Klasickú skriňu s hliníkovým rámikom na dverách predelených horizontálne rôznofarebnými materiálmi si už dnes vypýta málokto.“

Súčasná bytová architektúra – to sú čisté plochy bez zbytočného lemovania. Slovenský výrobca v tomto trende pripravil elegantné a cenovo dostupné vlastné riešenie skríň s posuvnými dverami. „V spolupráci s našimi dodávateľmi sme prišli s riešením veľmi elegantných, jednoduchých a cenovo dostupných ‚bezrámových‘ posuvných dverí.“

Otvoriť galériu

Jednoduchosť vedie aj vo farbách

Čo sa týka farieb, obľúbené sú univerzálne odtiene sivej, béžovej a zemité tóny. Niekomu sa môže zdať, že interiér potom pôsobí „nudne“, opak však môže byť pravda.

„Práve čisté línie a vhodne zvolené nadčasové povrchy na nábytku či skriniach tvoria ideálne pozadie pre ‚akcent‘ v podobe odvážnejších farebnejších prvkov – či už ide o textílie, výraznú sedaciu súpravu alebo aj ‚drzejší‘ solitér nábytku,“ približuje hlavný dizajnér.

Otvoriť galériu

Príprava nábytku pod dohľadom profesionála

Výber nábytku v ZAMA interiér je veľmi zaujímavý proces, trochu odlišný od toho, na aký sme zvyknutí vo veľkých reťazcoch. Keďže ide o nábytok na mieru, klient by mal mať pripravenú vlastnú predstavu alebo v ideálnom prípade návrh od architekta. V showroome si potom prezrie možnosti a ohmatá materiál, dozvie sa aj to, akým spôsobom sa nábytok vyrába. Následne sa pod dohľadom odborného pracovníka rieši každý detail.

„Výsledný dizajn neovplyvňuje len výber materiálov, ale aj ‚drobnosti‘, ako sú proporcie jednotlivých prvkov nábytku, umiestnenie a typ úchytiek a rôzne iné detaily. Riešime aj technické záležitosti, ako je nosnosť a veľkosť políc či zásuviek, vedenie elektrických káblov k spotrebičom a osvetleniu, parketové lišty alebo dlažbové sokle,“ vysvetľuje Filip Příkaský.
Príprava vysnívaného nábytku môže prebiehať aj na viacerých sedeniach, kde sa dolaďujú rôzne estetické a praktické detaily, aby výsledok naozaj stál za to.

Otvoriť galériu

Zameranie a montáž musia robiť skúsení odborníci

Držíte práve teraz v rukách návrh svojho nového nábytku na mieru? Okrem výberu materiálu a farieb zostáva ešte jedna dôležitá vec – presné zameranie priestoru tak, aby nábytok na svoje miesto naozaj zapadol.

Pre ľudí pracujúcich v ZAMA interiér je najdôležitejšia spokojnosť zákazníka, preto na zamerania a montáž využívajú len svojich zamestnancov a nie služby externých partií, ako býva niekedy zvykom. Výhodou spolupráce s týmto slovenským výrobcom nábytku je aj jeho všestrannosť – dokáže vyrobiť kúsky do viacerých druhov miestností, čiže nábytok v celom byte alebo dome môže spolu pekne ladiť. A vám neostáva iné, len sa tešiť na krásne nové zariadenie svojho bytu či domu.

VIAC O ZAMA INTERIÉR

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo