Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2022 00:01 | Nové Časy | Čas Vianoc

Tieto sviatky nebudú žiariť iba svetielka: 7 krokov pre krásnu pleť do Vianoc

Zima k našej pleti nebýva milosrdná. Ak sa k tomu pridá predvianočný zhon, pod stromčekom môžeme vyzerať unavene, sivo a mdlo. Nie však s naším sprievodcom krásy.

Obdivujeme večnú mladosť Aziatok, no zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo je to tak? Ony už dávno odhalili tajomstvo žiarivej, vláčnej a sexi pleti. Ide o správny postup nanášania kozmetických prípravkov, zvaný vrstvenie.

Neukracujte sa o účinky

Mnoho žien ani netuší, že to roky robia zle, a tak sa okrádajú o tie pravé účinky kozmetiky. Ukážeme vám, ako na to a nebojte sa, do Vianoc to ešte stihnete. Podľa dermatológov trvá približne mesiac, kým sa ukážu viditeľné výsledky zmien v kozmetickej rutine. Avšak už po týždni či dvoch môžete pociťovať náramné zmeny.

1. ČISTENIE

Jednou z najčastejších príčin predčasného starnutia pleti je okrem slabej ochrany pred UV žiarením aj to, ak chodievate spať zle odlíčená a pleť si čistíte len tak ledabolo. Pokožku tváre musíte pred každým nanesením krémov a sér zbaviť zvyškov dňa, a to najlepšie dvojfázovo. Najprv odstráňte make-up pomocou prípravkov na odlíčenie a pleť následne dočistite penou, gélom, čistiacim mliekom či micelárnou vodou. Tú si však nezabudnite z tváre zmyť čistou vodou, pretože inak môže pokožku vysušovať.

2. TONER

Ak toto slovo poznáte iba v súvislosti s náplňou do tlačiarne, je načase to zmeniť. Tonery dokážu vyrovnávať pH pokožky, podporia hydratáciu pleti, dodajú antioxidanty a ďalšie živiny, zjednotia textúru a hlavne – pripravia pleť na ďalší krok, vďaka čomu lepšie absorbuje sérum.

Otvoriť galériu
Zdroj: Adobe Stock

3. SÉRUM

Séra obsahujú vysokú koncentráciu účinných látok, ktoré preniknú do hlbších vrstiev pleti, kde riešia daný problém a dodávajú pokožke dokonalú výživu. Po aplikácii počkajte aspoň 5 minút, než si nanesiete krém. Ak sa vám to zdá šialene dlhý čas, umyte si medzitým napríklad zuby. Ak by ste krém naniesli ihneď po sére, alebo naniesli najprv krém až potom sérum, nemalo by šancu zaúčinkovať. Krém by mu zabránil preniknúť tam, kam je potrebné.

4. ČAS

Platí zásada, že ako prvé prichádzajú na rad výrobky s najľahším zložením, napríklad na báze vody. Preto po čistení siahnite po toneri, potom po sére. Nebojte sa pokojne kombinovať aj dve alebo tri séra. Napríklad séra s vitamínom C sú ideálne na ráno, večer si doprajte retinolové a z času na čas pleti na noc doprajte aj exfoliačné sérum.

5. OČNÝ KRÉM

Čo už len môže byť zložité na aplikácii očného krému, poviete si. Vedeli ste, že sa nemá do pokožky vtierať, ale jemne vklepkať končekmi prstov? Vpracujete ho tak aj do hlbokých vrások, teda presne tam, kam ho potrebujete dostať.

6. KRÉM

Teraz prichádza na rad váš obľúbený krém, ktorý v pleti uzamkne všetky výživné látky zo séra a pridá k tomu aj tie svoje. Pamätajte, netreba to s ním preháňať. Vždy nanášajte iba tenkú vrstvu – ráno ľahšieho hydratačného krému a na noc môžete požiť aj niečo hutnejšie. Nezabudnite ani na SPF, a to aj v zime. Nie nadarmo dermatológovia a experti na krásu hovoria, že najlepší anti-age krém je SPF.

7. OLEJE

Ak ste zvyknuté dopriať pleti aj výživné oleje, tie zaraďte až na úplný koniec kozmetickej rutiny. Olejové látky krémom preniknú, ale naopak to nefunguje. Najlepšie je nanášať výživné oleje iba na suchšie miesta a ľudia s mastnejšou pleťou by mali siahnuť po nekomedogénnych produktoch. V zime sa ich nebojte, vrtochmi počasia vyšľahaná pleť ich miluje. Ak z takejto kozmetickej rutiny nepoľavíte, na Štedrý deň bude vaša pleť hebká, rozjasnená a plná života. Šťastné, veselé a krásne!

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu