Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Vaše vlasy si ich zamilujú: Tieto 3 slovenské zázraky pomôžu pri padaní či lupinách

Krásne vlasy môžu žene dodať množstvo sebavedomia. Ak však nerastú podľa predstáv, sú v nich lupiny alebo dokonca vypadávajú, ide o problém, ktorý treba riešiť. Slovenská značka Panakeia sa preto rozhodla vytvoriť prírodnú kozmetiku, ktorá pri týchto ťažkostiach dokáže pomôcť.

Slovenské bylinky aj aktívne látky

V rodinnej firme Panakeia najskôr začali vyrábať tinktúry z byliniek, ktoré dokážu pozitívne ovplyvniť naše zdravie. Po ich úspechu sa na podnet spokojných zákazníkov začali zameriavať na riešenie ďalších problémov. Medzi ne patria aj ťažkosti s vlasmi, na ktoré našťastie príroda ponúka viacero odpovedí.

„Rednúce vlasy trápia mnohé dámy, ale aj pánov. Chceli sme im ponúknuť možnosť zabojovať o krajšiu hrivu prírodnými prostriedkami, ktorých účinky využívali už naše staré mamy. Pri tvorbe receptúry sme začali základnými bylinkami, ako sú žihľava, lopúch, chmeľ či breza,“ hovorí Albert Bundala z rodinnej firmy a dodáva, že korene zo žihľavy aj z lopúcha sa zbierajú priamo na Slovensku.

Keď mali prvé šampóny pripravené, sami ich testovali spolu s rodinou a so známymi. „Predtým ako niečo ponúkneme zákazníkom, musíme mať pozitívne ohlasy,“ vysvetľuje Albert Bundala. Tie sa dostavili, a tak ich výrobky putovali medzi zákazníkov.

Otvoriť galériu

Stimulačné sérum na rast vlasov: Na lupiny aj proti padaniu

Stimulačné sérum na rast vlasov s kofeínom a zázvorom vďaka svojmu bohatému zloženiu pokožku hlavy vyživí a hydratuje. Kofeín a zázvorový olej majú pozitívny vplyv na jej prekrvenie a bojujú proti vypadávaniu vlasov. Olej z čiernej rasce zas pomáha pri lupinách a zmierni choroby, ako je psoriáza a ekzém. Sérum stačí vmasírovať do pokožky hlavy a nechať pôsobiť aspoň hodinu, ideálne celú noc.

„Vďaka hydrogenovanému ricínovému oleju a arganovému oleju je toto sérum vhodné nielen na pokožku hlavy, ale môže sa nanášať aj na suché a rozštiepené končeky, ktorým zabezpečí potrebnú výživu,“ upresňuje Albert Bundala. V tomto prípade môžete sérum naniesť na končeky vlasov po umytí, oplachovať ho netreba.

Vlasorost: Dlhšia a hustejšia hriva

Túžite po dlhších, hustejších a silnejších vlasoch? Skúste najobľúbenejšie tonikum Vlasorost. Nájdete v ňom výťažky rastlín, ktoré používali už naše mamy a staré mamy, ako lopúch či žihľava. Tonikum obsahuje aj hydrolát zeleného čaju, ktorý dokáže priaznivo ovplyvniť lesk a pevnosť vlasov, proteín zo zeleného hrášku zasa dodá objem a zamedzí ich starnutiu. Kofeín má priaznivý vplyv na vlasové folikuly, čím podporuje rast zdravých vlasov a zabraňuje ich vypadávaniu.

Ide pritom o prípravok, ktorého výroba je podľa Alberta Bundalu náročnejšia: „Najprv musíme vlastnoručne vytvoriť maceráty z lopúcha a zo žihľavy a až potom sa môžeme pustiť do samotnej výroby tohto prípravku. Výsledok však stojí za to.“ Tonikum stačí nastriekať po každom umytí na pokožku hlavy, nezmýva sa.

Šampón proti lupinám: Dajte im konečne zbohom

Vo firme Panakeia mysleli aj na ľudí, ktorých trápia „snehové vločky“ vo vlasoch. Šampón proti lupinám je šetrný k vám aj k prírode a vďaka svojmu zloženiu potláča rozvoj kožných mikróbov, čím sa minimalizuje aj tvorba lupín. Okrem extraktu z vŕby obsahuje komplex morských rias a zinku či čajovníkový olej, vďaka ktorým budú vaše vlasy nielen bez lupín, ale aj zdravé a vyživené.

„Pri prechode na prírodné šampóny je však dôležité zvyknúť si na ne a byť trpezlivý. Z vlasov totiž musíte odstrániť silikónovú vrstvu, ktorú zanechávajú komerčné šampóny. Môže to trvať aj dva až štyri týždne, až potom sa vlasy prispôsobia inému druhu starostlivosti,“ vysvetľuje Albert Bundala. Ak teda chcete svojej hrive dopriať prírodnú starostlivosť, určite sa nevzdávajte, keď po dvoch umytiach neuvidíte veľké zmeny. Vytrvajte a odmenou vám bude zdravší a krajší vzhľad.

VYSKÚŠAJTE PRÍRODNÚ KOZMETIKU OD PANAKEIA AJ VY!

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili