Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2022 12:37 | Šport | Hokej
Video

Ovečkin vyrovnal rekord G. Howea: Emotívne stretnutie v Detroite

Ruský útočník Alexander Ovečkin (37) sa opäť zapísal do histórie NHL. Kapitán Washingtonu strelil v nočnom zápase na ľade Detroitu Red Wings svoj 786. gól v drese Capitals a vyrovnal rekord legendárneho Gordieho Howea v počte zásahov za jeden tím.

Ovečkin skóroval práve v meste, kde sa Howe najviac preslávil. Člen Siene slávy strelil v drese Red Wings 786 gólov, ďalších 15 pridal za Hartford Whalers a s 801 presnými zásahmi je druhý najlepší strelec histórie profiligy za Wayneom Gretzkym (894).

Ruského kanoniera prišiel do arény Little Ceasars osobne pozdraviť Mark Howe, syn Gordieho a zaprial Ovečkinovi veľa šťastia. “Ahoj Alex. Rád ťa spoznávam. V mene Gordieho a celej našej rodiny Howeovcov ti želáme veľa šťastia. Nezastavuj sa, skóruj ďalej,” povedal Mark Howe a poklepal Ovečkina po ramene.


Krátke, ale emotívne stretnutie Ovečkina nakoplo a v zápase bol jediným strelcom Capitals, keď v druhej tretine prekonal z ľavého kruhu Villeho Hussa. Capitals napokon prehrali 1:3. Lepšie to ani nemohlo dopadnúť, Ovečkin vyrovnal rekord Gordieho Howea v aréne, kde je pod stropom zavesený jeho dres s číslom 9. “Mr. Hockey” strieľal v rokoch 1946-1971 góly v drese Red Wings v hale Olympia, ktorá je od súčasného domovského stánku klubu vzdialená len pár kilometrov. “Je to veľká vec, vyrovnal som rekord legendy a veľmi si to vážim,” povedal ruský strelec, ktorý celú kariéru v NHL hrá v drese Washingtonu.

Gordie Howe sa s Ovečkinom stretol osobne v roku 2009 počas Zápasu hviezd v Montreale a v Bell Centre stále visí fotografia z ich spoločného stretnutia. Howe zomrel vo veku 88 rokov 10. júna 2016. “Bola to obrovská česť a mám na to krásne spomienky,” povedal o stretnutí s legendou Ovečkin.

Kvality ruského krídelníka uznal aj Mark Howe. “Je to fenomenálny strelec. Myslím, že Gordie bol komplexnejší hokejista, ale Alex je čistý kanonier, akých v tejto lige nenájdete veľa,” povedal 67-ročný Mark Howe, ktorý bol počas aktívnej kariéry obranca a v rokoch 1973-1980 si zahral vo viacerých kluboch aj so svojim otcom. V NHL drží rekord v počte strelených gólov v oslabení ako obranca (28), v profilige nazbieral v 929 zápasoch 742 bodov a v roku 2011 ho uviedli takisto do Siene slávy. V Detroite bol osobne v rámci osláv 25. výročia zisku Stanley Cupu z roku 1997.

Tridsaťsedemročný Ovečkin napriek svojmu veku patrí stále k najlepším kanonierom v NHL. V minulej sezóne dal 50 gólov v 77 zápasoch a bol štvrtý najlepší strelec za Austonom Matthewsom z Toronta Maple Leafs (60), Leonom Draisaitlom z Edmontonu Oilers (55) a Chrisom Kreiderom z New Yorku Rangers (52). V tejto sezóne strelil 6 gólov v 12 dueloch. “Má fantastickú strelu. Málo hráčov v NHL dokáže vyslať na bránku takú bombu. On má navyše presnú strelu, puky z jeho hokejky netriafajú brankárov, ale letia do rohov bránky. Miluje hokej a hoci by sa mohol uspokojiť s tým čo má, on chce stále viac,” dodal Mark Howe.
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo