Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.10.2022 10:04 | Šport | Futbal
Foto

Slovan zabral v rozhodujúcej chvíli, tréner Weiss: Všetko mohlo byť stratené

Slovenský futbalový majster ŠK Slovana Bratislava sa vrátil do hry o postup zo skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2022/2023, vo štvrtkovom treťom zápase tohtosezónnej edície zvíťazil na pôde švajčiarskeho FC Bazilej 2:0.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Obaja súperi si zmerajú sily aj o týždeň, súboj na bratislavskom Tehelnom poli sa uskutoční 13. októbra o 18.45 h.

Tréner "belasých" Vladimír Weiss st. po stretnutí pochválil svojich zverencov, vyzdvihol najmä ich výkon v defenzíve. "Chceli sme hrať odvážne a drzo dopredu, prvý gól nám dodal väčšie sebavedomie. Mali sme ešte ďalšie gólové šance, ktorými sme mohli definitívne rozhodnúť. Dôležité bolo ustáť úvodných 10 minút druhého polčasu po tom, ako domáci tréner urobil štyri zmeny. Našťastie sme túto fázu ustáli, následne sme kontrolovali priebeh, výborne sme bránili a nepúšťali sme domácich do šancí. Bazilej bol trochu nervózny, už dlho doma neprehrával 0:2. My sme hrali dobre, na výsledok. Všetko mohlo byť stratené, takto je všetko živé," zhodnotil Weiss duel v Bazileji na pozápasovej tlačovej konferencii.

Oba presné zásahy hostí nesú rukopis Georgiho Čakvetadzeho. Najprv v 36. minúte poslal z ľavej strany center presne na hlavu Lukáša Pauscheka a ten poslal Slovan do vedenia, pod v tesne pred polčasovou prestávkou už v nadstavenom čase si po jeho prihrávke Aleksandar Čavrič "zasekol" jedného z domácich bekov a pridal druhý presný zásah.

V tabuľke H-skupiny sa Slovan posunul na tretiu priečku so štyrmi bodmi, pred ním sú šesťbodoví FC Bazilej a arménsky FK Pjunik Jerevan, posledný je litovský FK Žalgiris Vilnius s jedným bodom. "Na príprave som mužstvu hovoril, že musíme hrať na víťazstvo. Matematika nás po výhre Jerevanu nepúšťala do iných teórií. Sme späť v hre. Skupina je prakticky otvorená medzi troma tímami, aj Vilnius má ešte teoreticky nejakú šancu. Tešíme sa, dosiahli sme veľmi vzácne víťazstvo s ťažkým súperom. Zopakovali sme históriu, z čoho sa veľmi teším, že sa Slovanu na tomto štadióne historicky darí. Je to pre nás veľmi dôležité čo sa týka klubu aj skupiny. Veríme, že o týždeň bude vypredaný štadión a uvidíme dobrý futbal, no vieme, že to bude ešte ťažšie než vonku," myslí si Weiss.

Slovan Bratislava uspel vo štvrtok na mieste, s ktorým ho spája najväčší úspech v histórii slovenského klubového futbalu. V máji 1969 totiž na štadióne St. Jakob-Park triumfoval vo finále vtedajšieho Pohára víťazov pohárov (PVP) nad španielskym FC Barcelona 3:2 a získal cennú trofej. V skupinovej časti EKL hral Slovan aj vlani, vtedy z F-skupiny nepostúpil ďalej. Trikrát sa v minulosti predstavil aj v skupine Európskej ligy, v ročníkoch 2011/2012, 2014/2015 a 2019/2020 zostal bez postupu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné