Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2022 11:40 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Univerzita Komenského sa zahalila do čiernej farby, medzi obeťami má až 2 študentov! Obeť má aj Slovenská technická univerzita

Univerzita Komenského sa na sociálnych sieťach zahalila do čiernej farby. Na zastávke Zochova opitý vodič zabil až dvoch jej študentov.

Opitý vodič v nedeľu večer zabil na zastávke Zochova 4 ľudí, ďalší 3 bojujú o život v nemocnici. Auto, ktoré spôsobilo desivú nehodu, šoféroval podľa informácií Nového Času generálny sekretár deaflympijského výboru Dušan Dědeček. Medzi obeťami sú 2 študenti Univerzity Komenského.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

"Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity," vyjadrila sa Univerzita Komenského na Facebooku.

Univerzita tiež ponúkla pozostalým využiť služby univerzitnej psychologickej poradne. Na Fakulte telesnej výchovy a športu už vzniklo pietne miesto, kde môžu študenti zapaľovať sviečku a uctiť si život študenta 2. ročníka Mareka, ktorému opitý vodič zobral život. 

Ďalšou obeťou bol študent prvého ročníka Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (STU), potvrdili pre TASR z univerzity.

"Miesto, kde nezmyselne vyhasli štyri ľudské životy, je tradičná prestupná zastávka našich študentov, ktorí smerujú na fakulty a internáty do Mlynskej Doliny. Jeden z nich tam už nikdy nepríde. Je smutné, že to spôsobila hrubá nezodpovednosť a tupá arogancia jednotlivca. Musíme sa proti takýmto prejavom rázne postaviť a nedovoliť, aby ďalej devastovali našu spoločnosť," povedal rektor Oliver Moravčík. Rodinám a blízkym spolu s vedením univerzity vyjadril úprimnú sústrasť.

Premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý je dočasne poverený vedením ministerstva školstva, nechal vyvesiť na rezorte čiernu zástavu. "Ide o mimoriadne citlivú situáciu a smrť prevažne študentov zarmútila celú krajinu. Som v kontakte aj s ministrom zdravotníctva a ministrom vnútra. Pravidelne sa informujem o stave zranených a priebehu vyšetrovania," napísal na sociálnej sieti.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu (2. 10.) v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených, z toho dvaja ľudia bojujú o život.

"Ako iste viete, túto noc, z nedele na pondelok sa stala tragická nehoda, ktorá pripravila o život piatich ľudí. Jedným z nich bol aj náš študent prvého ročníka. Tento študent sa pred pár týždňami tešil z prvého dňa na fakulte, mal svoje sny a vízie. My sme mu mali v pláne otvoriť obzory, rozšíriť vedomosti a ponúknuť mu príležitosť na krajší život pre seba, ale aj pre svet. Z celého srdca smútime a vyjadrujeme sústrasť všetkým rodinám, priateľom a spolužiakom. Budeme sa snažiť byť nápomocní zasiahnutej rodine študenta najviac, ako to pôjde," vyjadrilo sa vedenie Fakulty informatiky a informačných technológií STU. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby