Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2022 06:00 | Šport | Tenis

Federer o reakcii rodiny na rozhodnutie skončiť: Tri zo štyroch mojich detí sa rozplakali!

Roger Federer (41) svojím oznámením o odstúpení spôsobil športové zemetrasenie. Už je v Londýne, kde sa v závere týždňa bude hrať „jeho“ Laver Cup a kde porozprával o tom, čo bolo najťažšie v rozhodovaní oznámiť koniec kariéry.

Okrem iného prezradil, prečo sa rozhodol pre sociálne siete, prečo jeho rozlúčkové slová mali päť rôznych podôb, ale aj to, ako to prijala jeho rodina.

Rozhodnutie, že skončí, vraj nosil v sebe už od júla. Prázdniny vraj všetko potlačili do úzadia. „S manželkou Mirkou som sa o tom prakticky nerozprával. Myslím, že ani jeden z nás to veľmi nechcel,“ spustil Roger, ktorý hneď, ako to zverejnil na svojom instagramovom profile, pocítil veľkú úľavu. Najskôr však o všetkom informoval svoju rodinu. Najmä preto, že posledné roky boli pre všetkých ťažké. Najmä pre Mirku, ktorú už nebavilo sledovať jeho trable so zraneniami.

Ako reagovali jeho deti, 13-ročné dcérky - dvojičky Myla Rose a Charlen Riva - a 8-roční synovia - dvojičky Leo a Leny? „Povedal som im to všetkým naraz, takto: ,Hej, myslím, že musím prestať‘, no ich reakciu som nečakal. Tri zo štyroch mojich detí sa rozplakali...“ priznal legendárny tenista, ktorý bol údajne smutný tiež a dávno predtým, než to oznámil.

Voľbu sociálnych sietí zdôvodnil takto: „Chcel som to mať pod kontrolou a byť prvý, kto to oznámi fanúšikom. A to umožňujú, bohužiaľ, len sociálne siete. Najprv som chcel zverejniť rukou písaný list. Ale trvalo to príliš dlho a možno nie každý vie prečítať môj rukopis. Preto som prišiel so zvukovou správou vedľa listu, ktorý som písal dlho. Trvalo mi to dva týždne a skončil som s 25 verziami...“

Dnes sa Maestro už cíti dobre, pretože posledné dva-tri týždne mal v žalúdku hrču. Uvedomoval si, že jeho rozlúčka bude väčšia ako Laver Cup. „Preto som to oznámil o týždeň skôr. Snažil som sa myslieť na všetko. Po smrti kráľovnej aj na to, či nemám s oznamom počkať až po pohrebe. To ma stresovalo, pretože som chcel urobiť správnu vec,“ dodal ešte dvadsaťnásobný grandslamový šampión, ktorý už vie, že posledný zápas v kariére odohrá v O2 Arene v Londýne, kde v drese Európy nastúpi s najväčšou pravdepodobnosťou po boku Španiela Nadala.

Bude veľká párty!

Okrem rozlúčky v Londýne myslí rodák z Bazileja aj na inú rozlúčku: „Mojím veľkým želaním by bolo hrať v najbližších šiestich až deviatich mesiacoch niekde nejakú exhibíciu. Pozval by som všetkých svojich bývalých trénerov, usporiadal veľkú párty a rozlúčil sa a poďakoval všetkým.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, uka

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?