Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2022 07:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Hudobník Karel Vágner: Pravda o vzťahu so Zagorovou († 75)! Ako mu Hanka zachránila život

Karel Vágner (80) stál desaťročia pri Hane Zagorovej (†75) nielen ako kolega - muzikant, ale aj ako blízky priateľ. Keď sme ho oslovili na rozhovor po speváčkinom pohrebe, nebolo mu do reči. Smrť Haničky, ako speváčku s láskou nazýval, ho príliš zasiahla a smútok potreboval istý čas spracovať.

Iste máte radosť aj z ostatných svojich detí...

Áno, mám. Terezka spievala úlohu Klosety v Bedároch, baletku Meg vo Fantómovi opery a hlavnú postavu Báry v muzikáli Michala Davida Děti ráje. K mojej nedávnej osemdesiatke vymyslela knihu, v ktorej budú listy od mojich kamarátov. Hanička nevedela, že to je tajné, tak mi zavolala, že nemá teraz moc síl na tú knihu, keď sa bude cítiť lepšie, napíše. Ja som, samozrejme, o ničom nevedel, ale Hanka nakoniec ten list poslala Terezke, ktorá už nemala šancu knihu do mojich narodenín dokončiť. Ten Hankin list mi dcéra doručila presne v deň, keď Hanka zomrela a budem si ho navždy vážiť.

A stálo v ňom toto: „Milý Kájo, čo napísať o nás dvoch, keď snáď už všetko bolo napísané a povedané. Snáď len, že na začiatku to bolo osudové stretnutie, ktoré sa zmenilo v 18 sezón intenzívnej spolupráce. Si vynikajúci muzikant, a naviac i obchodník, jedna z najvýraznejších osobností, ktoré som v živote stretla a to mi umožnilo, že ja som bola ten „tvorčí duch“, mohla som sa usmievať a ty si bol ten, ktorý všetko organizoval, hádal sa a bojoval, ten, ktorý niečo chcel a vyžadoval. Mala som veľkú výhodu a mnohé moje veci boli podstatne jednoduchšie. Bola to báječná spolupráca, ktorá priniesla nespočetné množstvo krásnych piesní, koncertov a programov, ktoré snáď urobili i poslucháčom, divákom, fanúšikom, skrátka ľuďom takú radosť, akú robia dodnes mne. Hlavne sa ale to osudové stretnutie zmenilo v kamarátstvo, ktoré trvá už 50 rokov. Poznáme svoje dobré i zlé vlastnosti, vieme o nich. Naše polovičky to nemali vždy s nami jednoduché, keď vznikol nejaký problém zaznelo – prepáč musím volať Haničke, ja zase - prepáč, musím sa poradiť s Karlom. Dodnes viem, a ty to vieš tiež, že čokoľvek sa stane, prvý človek, ktorému zavolám, budeš práve ty. To je kamarátstvo medzi mužom a ženou, na ktoré ty moc neveríš, ale ja som za neho rada. Mám ťa veľmi rada, a tak už to zostane. Hanka“.


Nádherné a smutné zároveň. Vráťme sa k vašim deťom...

Najstarší Karel študoval v USA mediálny manažment a pracoval v niekoľkých vychytených firmách, teraz robí mediálneho manažéra a marketing svojej manželke, modelke Simone Krainovej. Tretí syn Pepa vyštudoval dve fakulty na VŠE ako IT-čkár a druhú - Finančnú a správnu marketingovú komunikáciu, ale živí sa ako muzikálový spevák, aktuálne účinkuje asi v šiestich muzikáloch. No a potom máme ešte Barunku, ktorá končí DAMU. Majú súbor na škole, okrem toho hrá vo Vinohradskom divadle v dvoch hrách Je třeba zabít Sekal a Slamený klobúk. A samozrejme Anička, o ktorej sme už hovorili.


Ako ste sa lúčili s Hankou?

Je naozaj ťažké prijať skutočnosť, že si už nikdy nezavoláme, že sa už nikdy neuvidíme, ale pre mňa je Hanka nesmrteľná. Nielen svojím priateľstvom, láskavosťou a svojou dušičkou, ale všetkými tými prežitými rokmi, kedy sme mali spoločnú cestu, rovnaké ciele, kedy sme sa navzájom doplňovali a ovplyvňovali. Dnes môžem povedať, že obrovský kus Hankinej duše vo mne zostáva a navždy pretrvá. Hanička, ďakujem ti za všetku lásku a kamarátstvo!

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Anna Ölvecká, © Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu