Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2022 23:05 | Šport | Futbal

Haaland potopil svoj bývalý klub: Spečatil obrat City proti Dortmundu!

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v šlágri stredajšieho programu Ligy majstrov nad Dortmundom 2:1. Domáci otočili nepriaznivý stav v priebehu štyroch minút v závere druhého polčasu, pričom rozhodujúci gól strelil bývalý hráč Borussie Erling Haaland. Neapol v základe so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom triumfoval na pôde glasgowského Rangers 3:0. Londýnska Chelsea iba remizovala so Salzburgom 1:1 a Juventus Turín prehral s Benficou Lisabon 1:2.

Haaland sa prvýkrát od prestupu do City postavil proti svojim bývalým spoluhráčom z Dortmundu. Tréner Borussie Edin Terzič nasadil na stopérske posty vysokých a skúsených Matsa Hummelsa s Niklasom Sülem, ktorých úlohou bolo strážiť nórskeho kanoniera. Ušil aj defenzívu taktiku a tá v úvodnom polčase slávila úspech, keďže favorit sa nedostal ani do jednej vyloženej šance a za 45 minút ani raz nevystrelil na bránku. Hostia hrozili z brejkov, no do polčasu ani oni nemali vyloženú šancu. Tá však prišla po zmene strán, keď Salih Ozcan vysunul Marca Reusa, ten si zasekol obrancu, no z uhla obstrelil brankára aj bránku. Domáci však varovanie nezobrali vážne a pykali v 56. minúte. Po predĺženom rohu prišiel prudký center Reusa do vápna a presná hlavička Juda Bellinghama - 1:0. Pep Guardiola zareagoval okamžite a na ihrisko poslal Phila Fodena, Juliana Alvareza a Bernarda Silvu. Citizens si následne vypracovali tlak a do šance sa dostal už aj Haaland, no v 66. minúte trafil do žrde. Nápor však pokračoval a prvá strela domácich do priestoru bránky v 80. minúte znamenala vyrovnanie, keď sa delovkou presadil John Stones. Domáci otočili už o štyri minúty, keď po centri Joaa Cancela skóroval aj nórsky klenot Haaland a rozhodol o triumfe nad svojím bývalým klubom. V druhom zápase G-skupiny remizovala Kodaň s Denisom Vavrom s FC Sevilla 0:0.

Prekvapenie sa rodilo v H-skupine, kde domáca Maccabi Haifa po vyrovnanom priebehu udrela v 24. minúte a išla do vedenia nad Parížom Saint-Germain. Po presnom centri z pravej strany sa presadil Tjaronn Chery. Hostia s kompletným útočným záprahom Lionel Messi, Kylian Mbappe a Neymar však potom zapli na vyššie obrátky a ešte pred prestávkou vyrovnali. Po Mbappeho zrazenom centri upratal loptu do siete Messi a v druhom polčase otočili skóre Mbappe a Neymar. V druhom skupinovom zápase viedol Juventus doma nad Benficou už od 4. minúty po zásahu Arkadiusza Milika, ale hostia do polčasu vyrovnali penaltou Joaa Maria a po zmene strán im zariadil tri body David Neres.

Stretnutie A-skupiny medzi Rangers a Neapolom preložili z utorka o 24 hodín z dôvodu obmedzených policajných kapacít po úmrtí britskej kráľovnej Alžbety II. Na zápas nemali prístup fanúšikovia hostí a v záujme fair play sa ani priaznivci Rangers nedostanú na duel v Neapole. V úvode mohli ísť do vedenia oba tímy, no domáci Alfredo Morelos zblízka minul a Piotr Zielinski mieril taktiež tesne vedľa. Potom sa zaskveli obaja brankári a hlavne hosťujúci Alex Meret, ktorý chytil aj ďalšiu veľkú šancu Morelosa. Veľké veci sa diali po zmene strán. James Sands v 56. minúte dostal po faule na Giovanniho Simeoneho druhú žltú karte a hostia kopali jedenástku. Tú nepremenil Zielinski, ale z dorážky sa presadil Matteo Politano. Zaúradoval však VAR a rozhodca nechal opakovať pokutový kop. Zielinski proti Allanovi McGregorovi neuspel ani druhýkrát. To však nebolo všetko, keďže v 67. minúte zahral rukou Borna Barišič a z tretej penalty už otvoril skóre Politano. Výhru hostí poistili v 85. minúte Giacomo Raspadori a v nadstavenom čase Tanguy Ndombele.

Futbalisti AC Miláno zvíťazili v E-skupine nad Dinamom Záhreb 3:1. Do vedenia ich na San Sire poslal Olivier Giroud, ktorý v 45. minúte premenil pokutový kop nariadený za faul na Rafaela Leaa. Krátko po zmene strán zvýšil náskok úradujúceho talianskeho šampióna Alexis Saelemaekers, keď hlavou zužitkoval center Leaa. V 56. minúte znížil Mislav Oršič, ktorý pred týždňom rozhodol o nečakanom víťazstve Dinama nad londýnskou Chelsea. V 77. minúte však spečatil triumf AC Tommaso Pobega. V druhom stretnutí skupiny len remizovala Chelsea so Salzburgom 1:1. Domáci Londýnčania mali veľkú prevahu, v prvom polčase ju nevyužili, no hneď po zmene strán ich poslal do vedenia Raheem Sterling. V 75. minúte však vyrovnal Noah Okafor a pokazil tak premiéru nového trénera domácich Grahama Pottera. Chelsea je s bodom na poslednom mieste tabuľky. Duel rozhodovali Slováci Ivan Kružliak na čiarach s Branislavom Hancom a Jánom Pozorom.

V F-skupine nastúpil Real Madrid proti Lipsku bez svojho kanoniera Karima Benzemu a na ihrisku to bolo cítiť. Domáci vo vyrovnanom súboji nevystrelil na bránku dlhých 70 minút a hostia ich mohli trikrát potrestať, no Christopherovi Nkunkuovi vždy chýbal kúsok ku gólu. Real nakoniec duel zvládol, v 80. minúte skóroval Federico Valverde a v nadstavenom čase pridal poistku Marco Asensio. Šachtar Doneck remizoval so Celticom Glasgow 1:1. Ukrajinský tím prehrával na štadióne poľskej Legie Varšava od 10. minúty, keď si dal vlastný gól Anton Bondarenko. V 29. minúte vyrovnal Michajlo Mudryk. Šachtar je so štyrmi bodmi lídrom tabuľky, v úvodnom vystúpení uspel na štadióne Lipska 4:1.

Liga majstrov - 2. kolo
      A-skupina:
      Glasgow Rangers - SSC Neapol 0:3 (0:0) - preložené z utorka
      Góly: 68. Politano (z 11m), 85. Raspadori, 90.+1 Ndombele, ČK: 56. Sands (Rangers), rozhodoval: Lahoz (Šp.)
      /S. Lobotka (Neapol) hral od začiatku/
      
      E-skupina:
      FC Chelsea - Red Bull Salzburg 1:1 (0:0)
      Góly: 48. Sterling - 75. Okafor
      rozhodovali: Ivan KRUŽLIAK - Branislav HANCKO, Ján POZOR - štvrtý: Peter KRÁĽOVIČ (všetci SR)

      AC Miláno - Dinamo Záhreb 3:1 (1:0)
      Góly: 45. Giroud (z 11 m), 47. Saelemaekers, 77. Pobega - 56. Oršič, rozhodoval: Gil Manzano (Šp.)  
      

F-skupina:
      Real Madrid - RB Lipsko 2:0 (0:0)
      Góly: 80. Valverde, 90.+1 Asensio, rozhodoval: Mariani (Tal.)

      Šachtar Doneck - Celtic Glasgow 1:1 (1:1) - hralo sa vo Varšave
      Góly: 29. Mudryk - 10. Bondarenko (vl.), rozhodoval: Nyberg (Švéd.)

      G-skupina:
      FC Kodaň - FC Sevilla 0:0
      rozhodoval: Peljto (BaH.)
      /D. Vavro (Kodaň) celý zápas/

      Manchester City - Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
      Góly: 80. Stones, 84. Haaland - 56. Bellingham, rozhodoval: Orsato (Tal.)
      
      H-skupina:
      Juventus Turín - Benfica Lisabon 1:2 (1:1)
      Góly: 4. Milik - 44. Mario (z 11 m), 55. Neres, rozhodoval: Zwayer (Nem.)

      Maccabi Haifa - Paríž Saint-Germain 1:3 (1:1)
      Góly: 24. Chery - 37. Messi, 69. Mbappe, 88. Neymar, rozhodoval: Siebert (Nem.)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu