Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2022 16:02 | Šport | Hokej

Obrovský škandál: Člen Výkonného výboru SZĽH tvrdí, že o Slovákoch v KHL sa vôbec nehlasovalo!

Vo vzduchu visí poriadny škandál! Podľa jedného z členov Výkonného výboru SZĽH sa o (ne)reprezentácii slovenských hokejistov pôsobiacich v KHL vôbec nehlasovalo!

Vedenie SZĽH nedávno oznámilo, že slovenskí hokejisti pôsobiaci v KHL môžu naďalej reprezentovať. Slovenský hokej tak vykročil proti prúdu Európy. Predtým Švédsko, Fínsko, Lotyšsko, Česko a Francúzsko rozhodlo o tom, že hráči hrajúci v KHL nemôžu obliekať národné farby. Slovensko ako prvá krajina z Európskej únie zaujalo opačný postoj.

Vyslúžilo si za to masívnu kritiku zo zahraničia. S rozhodnutím nesúhlasia ani hlavní sponzori slovenského hokeja, ako spoločnosť Orange Slovensko, spoločnosť Škoda Auto Slovensko alebo obchodný reťazec Kaufland. Navyše aj ministerstvo školstva, pod ktoré spadá aj šport, vyjadrilo nesúhlasné stanovisko a plánuje otvoriť zmluvu o podpore slovenského hokeja.

Dokonca jeden z členov Výkonného výboru SZĽH Michal Handzuš sa rozhodol z funkcie odstúpiť. Rozhodol sa tak preto, lebo mal na vec opačný názor a s reprezentáciou hráčov z KHL nesúhlasí. „V nadväznosti na stanovisko SZĽH zo dňa 8.9. 2022 sa vzdávam funkcie člena VV SZĽH a taktiež všetkých svojich ďalších aktivít v organizácii SZĽH. Väčšina VV rozhodla, že hráči hrajúci KHL môžu ďalej reprezentovať Slovensko na medzinárodných súťažiach, a ja to rešpektujem,“ uviedol Handzuš vo svojom oficiálnom stanovisku.

Vo vzduchu ale visí poriadny škandál. Ozval sa ďalší člen Výkonného výboru SZĽH Branislav Semančík. Ten vo svojom príspevku na sociálnej sieti facebook tvrdí, že žiadna väčšina VV SZĽH nerozhodla, pretože o Slovákoch v KHL sa vôbec nehlasovalo!

Vyjadrenie Branislava Semančíka v plnom znení:

Za mňa VV SZĽH na svojom riadnom zasadnutí dňa 8. septembra 2022 za predmetnú vec určite vôbec nehlasoval. Bol som prekvapený vyhláseniami niektorých médií, že VV SZĽH rozhodol.

Áno, VV SZĽH sa zaoberal na svojom zasadnutí aj touto vážnou témou. Nakoľko dvaja vekovo najstarší a najskúsenejší členovia VV SZĽH sa z dôvodu pracovnej vyťaženosti zo zasadnutia ospravedlnili, všetci zúčastnení na zasadnutí na čele s prezidentom SZĽH Miroslavom Šatanom mali za to, že si v tak vážnej téme a vážnom rozhodnutí počkajú na najbližšie spoločné stretnutia kompletného VV SZĽH.

Až následne najbližší VV SZĽH mal vydať spoločné stanovisko k štartu hráčov hrajúcich v KHL v drese slovenskej reprezentácie.

Zatiaľ nebola žiadna nominácia seniorskej hokejovej reprezentácie SR na nejaké spoločné stretnutie zverejnená, tak je z môjho pohľadu úplne bezpredmetné nutne reagovať a vyjadrovať sa k tejto téme.

Ten čas príde, bude treba určite následne zvážiť celý dopad na kompletný slovenský hokej. Situácia ma osobne veľmi mrzí, lebo som si myslel, že sme tu všetci spoločne pre slovenský hokej."

Kto teda (ne)rozhodol?

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ms

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci