Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2022 12:04 | Šport | Futbal

Tréner Weiss pochválil úroveň zápasu so Žalgirisom: Mali sme jeden zásadný problém!

Slovenskému futbalovému šampiónovi ŠK Slovan Bratislava nevyšiel podľa predstáv vstup do skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2022/2023.

Vo štvrtkovom domácom dueli H-skupiny na Tehelnom poli „belasí“ uhrali bezgólovú remízu s litovským mužstvom Žalgiris Vilnius. „Odohrali sme dobrý zápas, chýbala len efektivita vpredu. Mali sme veľa šancí a myslím si, že sme to mohli premeniť. Mali sme príležitosť na tri body, ale nepodarilo sa nám to. Pozitívne je to, že sme neinkasovali. V obrane problém nebol. Problém bol s efektivitou. Ideme ďalej,“ povedal pre klubovú TV kapitán „belasých“ Vernon De Marco.

Aj kouč Slovana Vladimír Weiss st. priznal, že diváci mohli vidieť výborný zápas. Jediné, čo ho mrzelo, boli chýbajúce góly. „Chceli sme vyhrať. Mali sme dve-tri výborné šance. Treba uznať, že aj súper mal príležitosti. Z tohto pohľadu je remíza asi spravodlivá,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii rodák z Bratislavy, ktorý o dva týždne oslávi 58. narodeniny.

Žalgiris Vilnius sa už v minulosti v rámci pohárovej Európy predstavil na Slovensku. Bolo to v sezóne 1993/1994, keď v predkole Pohára víťazov pohárov natrafil na 1. FC Košice. Prehral však oba zápasy - vonku 1:2 a následne doma 0:1. V Bratislave tak v konfrontáciách so slovenskými tímami premiérovo neprehral.

Slovan predtým v kontinentálnych pohárových súťažiach proti súperovi z Litvy nehral. Vo štvrtok sa nevedel presadiť v koncovke. Podľa Weissa tímu chýbala kvalita a väčšia istota vo finálnej fáze. Zároveň priznal, že Slovan mal aj šťastie pri najväčšej šanci hostí, keď obrana Bratislavčanov vykopla loptu z bránkovej čiary. „My sme hrali svoj futbal, neustále do plných... Myslím si, že u nich sa nám bude hrať lepšie. Samozrejme, tie body musíme niekde dohnať. Myslím si, že skupina bude vyrovnaná. Teraz ideme do Jerevanu a budeme bojovať ďalej,“ poznamenal bratislavský lodivod.

Už o týždeň 15. septembra čaká na Slovan ďalší zápas na pôde arménskeho Pjuniku Jerevan, ktorý vo štvrtok prehral vo švajčiarskom Bazileji s miestnym FC 1:3. Doma sa "belasí" v EKL predstavia až 13. októbra proti Bazileju. Slovan Bratislava hral v skupinovej časti EKL aj vlani, vtedy z F-skupiny nepostúpil ďalej. Trikrát sa v minulosti predstavil aj v skupine Európskej ligy, v ročníkoch 2011/2012, 2014/2015 a 2019/2020 zostal bez postupu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!