Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2022 00:00 | PR články
PR článok

Začína sa futbalová liga majstrov. Kto je favoritom?

V utorok 6. septembra sa začína jedna z najatraktívnejších a najsledovanejších súťaží na svete – milionárska Liga majstrov. V hlavnej súťaži si zahrá 32 tímov rozdelených do 8 skupín. Champions League je zároveň mimoriadne obľúbená aj u milovníkov stávkovania. Kto sa prebojuje až do júnového istanbulského finále?

Svoju púť v Lige majstrov začne hneď v prvý hrací deň na ihrisku Celticu Glasgow víťaz predošlého ročníka Real Madrid. Ten vyhral najprestížnejšiu klubovú súťaž už rekordný 14. krát, keď v parížskom finále zdolal Kloppov Liverpool najtesnejším výsledkom 1:0. Po famóznej sezóne, v ktorej hráči bieleho baletu okrem Ligy majstrov vyhrali aj španielsku La Ligu a domáci Superpohár patria medzi hlavných kandidátov na zisk ušatej trofeje aj v sezóne 2022/2023. Ktoré ďalšie tímy favorizujú stávkové kancelárie v ročníku 2022/2023? A ktoré majú najväčšiu šancu na postup zo skupiny?

Vystrieľa Haaland titul pre Manchester City?

Najpočetnejšie, až štvornásobné, zastúpenie v skupinách Ligy majstrov má Španielsko, Anglicko, Nemecko a Taliansko. Stávková kancelária ifortuna.sk dáva najväčšie šance na víťazstvo anglickému Manchestru City, ktorý pred sezónou posilnila nórska strelecká megahviezda Erling Haaland. Len pre zaujímavosť, v prvých šiestich ligových zápasoch, ktoré odohral za Citizens, skóroval až desaťkrát. Podobné divadlo sa od neho očakáva aj v Lige majstrov.

Medzi top favoritov podľa stávkových spoločností patrí tiež parížske PSG, mníchovský Bayern, oba madridské kluby, FC Barcelona aj ďalšie anglické tímy – FC Liverpool a Chelsea Londýn. Bez šance nie sú ani talianske mužstvá – milánske AC a Inter či turínsky Juventus.

Dočkáme sa v skupine A prekvapení na úkor favoritov?

Zo skupiny A by podľa papierových predpokladov mali do play off postúpiť FC Liverpool a SSC Neapol. Anglický klub síce začal sezónu v domácej súťaži trochu rozpačito, zaváhanie v Lige majstrov by však bolo veľkým prekvapením. Práve ich spoločný zápas na juhu Talianska bude jedným z ťahákov prvého kola skupinovej fázy. O postup zo skupiny zabojuje aj Ajax Amsterdam. Škótskemu Glasgowu Celtic sa šance na predĺženie si pobytu v Lige majstrov alebo aspoň postup z tretieho miesta do vyraďovacej fázy Európskej ligy príliš nedávajú. V každom ročníku však nie je núdza ani o prekvapenia. Uvidíme, či sa nejakého dočkáme práve v tejto skupine.

Náš tip na umiestnenie v skupine A:

1. FC Liverpool

2. SSC Neapol

3. Ajax Amsterdam

4. Glasgow Rangers

Boj o druhú postupovú miestenku v skupine B

V skupine B by s postupom medzi 16 najlepších nemalo mať problém Atletico Madrid. Zaujímavý však môže byť boj o druhú priečku zaručujúcu postup zo skupiny. Pobiť by sa o ňu mohli všetky tri zvyšné kluby – Leverkusen, FC Porto aj Bruggy. Podľa stávkových kancelárií má najmenšie šance belgický zástupca.

Náš tip na umiestnenie v skupine B:

1. Atletico Madrid

2. FC Porto

3. Leverkusen

4. Bruggy

Plzeň v skupine smrti

Pre slovenských fanúšikov bude nepochybne jednou z najatraktívnejších skupín skupina C. Práve tá  získala celkom zaslúžene označenie ako skupina smrti. Predstaví sa v nej hneď niekoľko slovenských futbalistov v drese Viktórie Plzeň. Jej hráči sa môžu tešiť na zápasy so svetovými gigantmi. O dve miestenky do osemfinále sa pobijú pravdepodobne zvyšné tri tímy – Bayern Mníchov, Inter Miláno a FC Barcelona. Pre Plzeň bude úspechom zisk každého jedného bodu.

Náš tip na umiestnenie v skupine C:

1. Bayern Mníchov

2. FC Barcelona

3. Inter Miláno

4. FC Viktoria Plzeň

Skupina D bez jasného favorita

Medzi šestnástkou najlepších európskych klubov v sezóne 2022/2023 by nemal chýbať Tottenham Hotspur. Tipovať však druhého z tejto skupiny je naozaj ťažké a bez šance nie je ani jeden z trojice Eintracht Frankfurt, Olympique Marseille a portugalský Sporting.

Náš tip na umiestnenie v skupine D:

1. Tottenham Hotspur

2. Olympique Marseille

3. Eintracht Frankfurt

4. Sporting CP

Milánske AC a Chelsea by mali dominovať v skupine E

Podobná výzva ako Plzeň čaká v skupine E aj Dinamo Záhreb. Postup do skupinovej fázy Champions League je pre tím z hlavného mesta Chorvátska úspechom a každý ďalší získaný bod v nej bude pomyselnou čerešničkou na torte. Zabojovať o body by mali najmä v zápasoch s rakúskym Red Bull Salzburg, nakoľko o favoritoch tejto skupiny nemôže byť pochýb.

Náš tip na umiestnenie v skupine D:

1. Chelsea Londýn

2. AC Miláno

3. Red Bull Salzburg

4. Dinamo Záhreb

Kto bude druhým postupujúcim zo skupiny F?

Asi nikto nepochybuje, že cesta obhajcu titulu skupinovou fázou Ligy majstrov by mala byť bez akýchkoľvek problémov. Real Madrid má každý rok tie najvyššie ciele a postup do osemfinále je zo skupiny, v ktorej sa predstaví ešte RB Lipsko, Celtic FC a Šachtar Doneck, povinnosťou. Miernym favoritom na druhú postupovú priečku je Lipsko, ktoré o ňu zvedie najväčší boj pravdepodobne so Celticom. Šachtaru sa túto sezónu príliš veľké šance na vyššie priečky v skupine nedávajú. Jedným z dôvodom je aj fakt, že svoje domáce zápasy nebude hrať na svojom domovskom štadióne, ale kvôli vojne ich odohrá vo Varšave.

Náš tip na umiestnenie v skupine D:

1. Real Madrid

2. RB Lipsko

3. Celtic FC

4. Šachtar Doneck

Nemecko-španielsky súboj o druhé miesto v skupine G

Ako sme písali v úvode, Manchester City je najhorúcejším kandidátom na zisk trofeje pre víťaza Ligy majstrov v sezóne 2022/2023. Akékoľvek zakopnutie v skupine by bolo obrovským prekvapením. Napriek tomu, že Citizens žreb prisúdil zdatných súperov z kvalitných európskych líg – Borussiu Dortmund a FC Sevillu, hrať sa v skupine G bude asi „len“ o druhé miesto. Dánska FC Kodaň je považovaná za outsidera, avšak určite sa s Ligou majstrov nemusí rozlúčiť bez zisku nejakého toho bodíka.

Náš tip na umiestnenie v skupine D:

1. Manchester City

2. Borussia Dortmund

3. FC Sevilla

4. FC Kodaň

Potrápi Maccabi Haifa niektorého zo zvučných súperov v skupine H?

Napriek tomu, že izraelský Maccabi Haifa predviedol kvalitné výkony v jednotlivých predkolách, umiestnenie na vyššej priečke ako štvrtej v skupine H by bolo prekvapením. Najväčšími favoritmi na postup sú jednoznačne Paríž Saint Germain a Juventus Turín. Ich vzájomný zápas hneď v prvý hrací deň, 6. septembra, bude nepochybne jedným z najatraktívnejších spomedzi všetkých zápasov v skupinách. Avšak i portugalské tímy v minulosti dokázali mnohokrát prekvapiť a postúpiť do vyraďovacej časti súťaže aj cez zvučnejších súperov. O niečo podobné sa pokúsi Benfica Lisabon aj tentokrát.

Náš tip na umiestnenie v skupine H:

1. Paríž Saint Germain

2. Juventus Turín

3. Benfica Lisabon

4. Maccabi Haifa

Tipnite si kto bude najlepším strelcom

Stávkové kancelárie prinášajú v súvislosti s Ligou majstrov viacero zaujímavých možností tipovania. Nielen na jednotlivé zápasy, ale aj na celú súťaž. Obľúbené je tipovanie najlepšieho strelca. Odborníci i väčšina tipérov veria, že kráľom strelcov sa stane E. Haaland. V prvej päťke hráčov s najväčšou šancou na tento titul mu spoločnosť robia také mená ako K. Benzema, K. Mbappe, R. Lewandowski či M. Salah.

Ak navštívite online stávkovú kanceláriu ifortuna.sk, v ponuke s názvom Futbal-špeciál nájdete rozšírené možnosti tipovania na Dinamo Záhreb a Viktoriu Plzeň. Okrem iného napríklad či tieto tímy získajú body v základnej skupine a koľko, či strelia aspoň jeden, dva, tri, štyri či päť gólov, alebo naopak, koľko gólov inkasujú. Pre tipujúcich sú pripravené tiež rôzne výhodné bonusy pre nových aj starých hráčov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenil loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!