Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.09.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Toto je TOP 10 detských kníh! Panta Rhei vám dá k nákupu darček

Jeseň v Panta Rhei už štvrtýkrát patrí Knižným kamarátstvam, ktoré sú zamerané na detské čitateľky a čitateľov.

Knižné kamarátstva budú propagovať knihy pre deti a mládež počas septembra a októbra. Na deti čakajú aj diskusie o knihách, workshopy a veľká súťaž pre školy o zásobu kníh. Panta Rhei si navyše pre malých zákazníkov pripravila darček k nákupu detskej knihy – Preukaz knižného kamaráta. V tom si čitateľky a čitatelia okrem kvízu a hádaniek nájdu aj praktické „ťaháky“ do školy s vybranými slovami, násobilkou a tiež rozvrh hodín. Môžu si pozrieť tipy na najlepšie knihy pre deti a mládež a urobiť si vlastný zoznam kníh, ktoré v novom školskom roku plánujú prečítať.

A ako inšpiráciu vám preto prinášame 10 tipov na detské rozprávkové knihy, ktoré patria medzi tie najobľúbenejšie a najpredávanejšie. Každá z nich vašu ratolesť určite poteší.

1. Macko Uško
Rozprávková klasika, ktorú vďaka jej televíznemu spracovaniu poznajú deti aj ich rodičia. A všetky generácie ju rovnako milujú. Kniha sa v uplynulom roku dostala na náš trh a kúpiť si ju môžete aj s originálnym plyšovým Mackom Uškom.

Otvoriť galériu
Zdroj: Panta Rhei

2. Harry Potter
Kto by nepoznal príbeh najznámejšieho čarodejníka na svete. Harry Potter si získava každoročne nových fanúšikov a čitateľov. Kúpiť si môžete jednotlivé knihy, ale aj špeciálny box vydaný pri príležitosti 20. výročia vydania prvého príbehu nadčasovej ságy o chlapcovi s neobyčajnými schopnosťami na Slovensku. Doplnený je o úžasné ilustrácie Adriána Macha.

3. Dievča, ktoré chcelo zachrániť knihy
Poetický príbeh o nekonečnej láske ku knihám a o mágii, ktorá sa v nich skrýva. Viete, čo sa deje s knihami, ktoré si z knižnice nikto nepožičiava? Nevedela to ani desaťročná vášnivá čitateľka Anna, kým jej to neprezradila najlepšia kamarátka, knihovníčka pani Monsenová. Nečítané knihy... miznú! Spolu s nimi však miznú aj ľudia, ktorí v nich žijú. Anna sa s tým nedokáže zmieriť a rozhodne sa, že zabudnuté knihy zachráni. Vydajte sa na dobrodružnú záchrannú misiu spolu s Annou.

4. Hádanky z abecedy
Pri hádankách si nemusíte lámať hlavu. A pri abecede už vôbec nie! Ak ste si obľúbili knižky Zvieratká z abecedy a Písmenká z abecedy, tentoraz vás potešia hádanky. Tie sa schovali za každé písmenko a už čakajú na múdre hlavičky, ktoré ich rozlúštia. Ďalšia kniha s nádhernými ilustráciami Adriána Macha.

Otvoriť galériu
Zdroj: Panta Rhei

5. Rozprávky o psíčkovi a mačičke
Poliaci majú Macka Uška a Česi zase psíčka a mačičku. Je to klasická detská knižka o spolunažívaní a priateľstve. Obľúbené rozprávky o psíčkovi a mačičke, ako spolu gazdovali v malom domčeku pod lesom, ako si v ňom spolu nažívali a chceli robiť všetko tak, ako robia veľkí ľudia a ešte o všelijakých iných veciach, napísal a nakreslil pre deti Josef Čapek.

6. Maťko a Kubko
A tentokrát slovenská rozprávková klasika, ktorú poznáme aj z televíznych obrazoviek. Hore v horách, kde kopce vyliezajú jeden druhému na plecia, aby dovideli čo najďalej, pasú ovce valasi. Oviec je veľa, valasi dvaja, Matej a Jakub, a jeden pes. Ale ešte viac ako oviec je vari toho, čo sa im pri pasení pritrafilo. Dozviete sa, ako okrem oviec i búrku napásli, s medveďom sa skamarátili, učili kukučku kukať a vílu ovečky dojiť...

7. Pippi Dlhá pančucha
Už generácie čitateľov po celom svete milujú veselé a roztopašné príbeh zo života svojrázneho deväťročného dievčatka s nevšedným správaním, menom aj výzorom. Pippi žije sama bez rodičov v domčeku na okraji mesta, spoločnosť jej robia iba opica a kôň. Pippi však vôbec nie je smutná, o čom sa presvedčia aj jej malí susedia, súrodenci Tom a Annika. Všetky tri deti spolu prežívajú veselé dobrodružstvá.

Otvoriť galériu
Zdroj: Panta Rhei

8. Danka a Janka
Táto kniha patrí k slovenským knižným bestsellerom. Dvojičky Danka a Janka Botkové sú navlas rovnaké, a tak keď sa Janka pozrie do zrkadla, nie je si istá, či vidí seba, alebo sestru Danku a keď sa Danka pozrie na Janku, nevie naisto, či vidí sestru, alebo seba v zrkadle. Okrem toho sú ako ostatné deti a zo všetkého najradšej majú rozprávky. Ich veselé i poučné príbehy sú vďaka ilustráciám Boženy Plocháňovej ešte čarovnejšie.

9. Gerda
Malá Gerda je najšťastnejšia veľryba na svete. Raz sa však prihodí niečo nečakané a Gerda zostane úplne sama. Vyberie sa teda na plavbu šírym oceánom. Cestou stretáva veľa nových kamarátov: kosatky, tučniaky, čajky a chobotnice. Prezradia jej zaujímavosti o svojom živote, ale aj o oceáne, v ktorom všetci spolu žijú. Nájde nakoniec malá Gerda nový domov?

10. Rozprávky spod černičia
Objavte tajomný svet v černičí! Čarovný svet myších obyvateľov v černicovej húštine už celé desaťročia rozveseľuje malých čitateľov. Príbehy dobrosrdečných, starostlivých myšiek obleteli celý svet. Vyberte sa na prechádzku k černičiu. Ktovie, možno keď sa lepšie prizriete, uvidíte v kríkoch malé domčeky a v nich usilovné, usmiate myšky...

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú