Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.09.2022 00:00 | PR články
PR článok

Odložte okuliare a tešte sa z dobrého zraku aj po 40-ke

Poznáte to? Odrazu si musíte vzdialiť svoju obľúbenú knihu, aby ste písmenká dokázali prečítať.

Možno ste si všimli zhoršený zrak pri šoférovaní, práci s počítačom či študovaní etikiet v obchode. Mnoho ľudí pritom ani netuší, že okuliare nie sú jediným riešením prirodzeného starnutia očí.

Naše oči sú namáhané prakticky nonstop. Dokonca aj ľudia, ktorí nikdy nenosili okuliare, sa v strednom veku stretávajú so zhoršením videnia. Ide o diagnózu s názvom starecká slabozrakosť, ktorú si neraz všimneme zo dňa na deň – naše oči odrazu nedokážu zaostriť na určitú vzdialenosť. Ak sa tak stane, je to signál, že je načase navštíviť očného lekára. Oči s pribúdajúcim vekom slabnú, ostrosť videnia klesá.

Bezpečne a bezbolestne

Rýchlou, bezpečnou a bezbolestnou metódou, ako sa zbaviť okuliarov na čítanie aj do diaľky, sú dnes obľúbené zákroky PRELEX a FemtoPRELEX, vďaka ktorým môžete mať zrak lepší ako v mladosti.
„Presbyopia alebo starecká slabozrakosť je strata schopnosti zaostrovať na blízko. Zaostrovací aparát a ľudská šošovka už nie sú s pribúdajúcim vekom dostatočne flexibilné na to, aby dokázali zaostriť,“ hovorí očný chirurg MUDr. Pavol Veselý z VESELY | Očná Klinika.

Otvoriť galériu
MUDr. Pavol Veselý z VESELY
Zdroj: Očná Klinika

Vďaka refrakčnej výmene šošovky zákrokmi PRELEX alebo FemtoPRELEX môžete vidieť opäť ostro do diaľky aj na blízko. Implantáciou tzv. multifokálnej šošovky sa nahradí nefunkčná šošovka za novú, ktorou sa zraková chyba odstráni.
Výmena šošovky je v prípade oboch metód absolútne bezpečná.

VESELY | Očná Klinika ako jediná očná klinika na Slovensku používa moderný laser CATALYS, ktorý bol na rozdiel od iných laserov navrhnutý špeciálne pre operáciu šošovky. „Laserový lúč šošovku rozdelí na niekoľko stoviek malých kúskov, ktoré sa z oka odstránia výrazne ľahšie a šetrnejšie ako pri iných operačných metódach. Laser je možné nastaviť presne na mieru pacienta, čo zaručí maximálnu bezpečnosť a precíznosť zákroku,“ dodáva MUDr. Veselý. Zrak sa po zákroku zlepší na všetky tri vzdialenosti, a to na diaľku, na blízko aj na strednú vzdialenosť.

Gizka: Jedno z mojich najlepších rozhodnutí

Cesta k ostrému zraku sa teda začína návštevou očného lekára. Pri vyšetrení vám dôkladne vysvetlia priebeh zákroku a po jeho absolvovaní sa môžete tešiť na dokonalú zrakovú ostrosť. Zákrok FemtoPRELEX vo VESELY | Očná Klinika absolvovala aj známa herečka a speváčka Gizka Oňová.
,,Neustále som zápasila so stratenými okuliarmi. Raz som potrebovala tie na čítanie, inokedy na sledovanie televízie. Nie a nie ich nájsť. V tom čase som sa dozvedela, že okuliarov ma dokáže nadobro zbaviť zákrok, na ktorý sa špecializuje MUDr. Pavol Veselý. Rozhodujúce bolo pre mňa tiež zistenie, že pri zákroku, ktorý patrí medzi bežné, sa nemusím obávať žiadnych ihiel a bolesti. Dnes viem, že som urobila jedno zo svojich najlepších rozhodnutí! Ako názov kliniky a meno pána doktora hovoria, bolo to všetko naozaj príjemné a veselé,“ spomína na príjemné chvíle strávené na klinike.

Ostré videnie na všetky 3 vzdialenosti

Vo svete plnom možností túžime aj po štyridsiatke žiť aktívne ako v mladosti. Či už chcete športovať, bez problémov používať mobilný telefón alebo vidieť každý detail v televízii, okuliare už nemusia byť jedinou možnosťou.
Overené riešenie s najkvalitnejšími implantátmi a najmodernejšou laserovou technológiou už absolvovali stovky pacientov, ktorí sa už niekoľko minút po zákroku tešili z ostrého zraku bez okuliarov.

Vedeli ste, že...?

Pôsobenie lasera na vašom oku trvá približne 25 až 40 sekúnd a je úplne bezbolestné.
Už niekoľko minút po zákroku budete vidieť svet opäť ostro a jasne, a to bez okuliarov.
Väčšina pacientov sa do bežného života vráti už na druhý deň po zákroku.
Ak máte nad 45 rokov a chcete sa zbaviť nežiaducich dioptrií, odborníci z VESELY | Očná Klinika vám ochotne poradia. Stačí sa objednať.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet