Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2022 14:30 | Prominenti | Domáci Prominenti
Váš Tip

Veľkolepý koncert huslistu Filipa Jančíka na Dunaji: Štát mu zaplatí 62-tisíc eur!

Prípravy v plnom prúde. Talentovaný a úspešný huslista Filip Jančík (30) sa rozhodol pripraviť pre svojich fanúšikov veľkolepé podujatie. Viac ako 9 mesiacov pracoval na unikátnom koncerte, ktorý sa bude konať priamo na Dunaji už túto sobotu. Celá paráda si však vyžiadala státisícovú investíciu. Odkiaľ sa podarilo umelcovi získať peniaze na túto gigantickú akciu?

Huslista Filip Jančík všetkých poriadne šokoval. Niekoľko mesiacov totižto pripravoval obrovský koncert, ktorý sa bude odohrávať na pontóne zakotvenom priamo na Dunaji, už najbližšiu sobotu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

„Chcel som pripraviť niečo unikátne, a to pre všetkých a bez vstupného. Bez rozdielu na to, či si to môžu v aktuálnej nepriaznivej situácii finančne dovoliť. Po náročnom období pandémie, vojny či celosvetového rastu cien som chcel ľudí jednoducho potešiť. Nie všetko je o peniazoch a zárobku. Ak chceš dostávať, musíš aj dávať,“ prezradil pre Nový Čas Filip, ktorý vynaložil množstvo úsilia, aby vôbec na takúto obrovskú šou zohnal poriadny balík peňazí.

„Projekt je financovaný z vlastných zdrojov či financií v rámci marketingových spoluprác či sponzorov. Je úžasné cítiť dôveru a podporu partnerov, ktorým sa tento koncept páčil natoľko, že sa ho hrdo a spoločne rozhodli podporiť. Rozpočet je na to obrovský, hýbe sa v státisícoch eur,“ doplnil huslista. Peniaze dokonca získal aj od štátu v rámci štátnej spoločnosti Slovakia Travel, ktorej šéfuje bývalý riaditeľ TV Markíza Václav Mika. Ten huslistovi, ktorého meno rezonuje aj ďaleko za našimi hranicami, odklepol na tento projekt takmer 62 000 eur.

Otvoriť galériu

Filip sa pripravoval na túto akciu veľmi dlho. Samotný proces a celá realizácia projektu tohto formátu sú nielen finančne, ale aj personálne náročné. „Príprava koncertu je nesmierne ťažká z technickej i organizačnej stránky. Na projekte pracuje za obdobie príprav, ktoré trvajú skoro rok, spolu viac ako 200 ľudí. Pódium sa bude nachádzať na mimoriadne veľkom, 80 metrov dlhom pontóne, zakotvenom priamo na Dunaji. Je to obrovský, gigantický projekt a sú to naozaj náročné veci,“ dodal Jančík. Nový Čas sa s otázkami obrátil priamo na šéfa Slovakia Travel Václava Miku, za ktorého stanovisko zaslala hovorkyňa Karolína Ducká: "Slovensko sa v posledných rokoch pre svoju slabú prezentáciu vytratilo z rozhodovacieho koša dovolenkárov a jednou z ciest, ako ho dostať opäť do povedomia turistov, je aj spolupráca s osobnosťami športu a kultúry.  Preto spolupracujeme s viacerými úspešnými športovcami, napríklad s olympijskou víťazkou Petrou Vlhovou, sme partnerom cyklistických pretekov Okolo Slovenska a ďalších podujatí. Marketingovú spoluprácu riešime systémovo, na základe daných kritérií. Máme presne dané parametre na ich vyhodnotenie a projekt, do ktorého sa rozhodneme ísť, musí mať silnú marketingovú podporu a merateľný prínos pre podporu cestovného ruchu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu