Hamburgery momentálne u nás zažívajú zlaté časy, ponúkajú ich takmer vo všetkých reštauráciách a vôbec nie sú lacné. Prečo si nejaké nespraviť doma?
Hamburger s kozím syrom
Na 6 porcií potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- čerstvý rozmarín
- 250 g majonézy
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji
- 1 lyžicu sterilizovaných kapár
- 6 žemlí
- 70 g šalátu
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 štipľavú papričku
- 100 g kozieho syra
Postup:
Mäso
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme k nemu pár kvapiek olivového oleja a nadrobno nasekaný rozmarín. Dôkladne premiešame. Z mäsovej zmesi vytvarujeme 6 fašírok. Rozpálenú grilovaciu panvicu pokvapkáme olivovým olejom a hamburgerové mäso na ňom opečieme z oboch strán do zlatohneda tak, aby zostalo v strede šťavnaté.
Majonéza
Majonézu zmiešame s nadrobno nasekanými sušenými paradajkami a celými kaparami. Ochutíme štipkou soli a korenia. Dôkladne premiešame.
Hamburgery
Žemle prekrojíme a opečieme ich dozlatista na druhej grilovacej panvici s trochou olivového oleja. Spodnú aj vrchnú časť žemle potrieme majonézou. Na spodnú časť položíme lístky šalátu, na ne lahôdkovú cibuľku a štipľavú papričku (z ktorej sme odstránili semienka) nakrájané na tenké prúžky, opečené mäso a kúsok kozieho syra. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a spojíme špáradlom.
Ďalší recept na nasledujúcej strane >>>