Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2022 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Neuveríte, v čom podniká exmoderátorka Belohorcová: A veruže sa jej darí! Klientov má až z Ameriky

Bývalá slovenská moderátorka Zuzana Belohorcová (46) sa po jedenástich rokoch vrátila bližšie k svojej rodnej krajine. Najprv sa s rodinou presídlili z USA do španielskej Marbelly. Po roku však našli útočisko na čarovnom ostrove Tenerife a, ako prezradila v rozhovore, vie si predstaviť, že by tam už zostala žiť natrvalo. Aký je život na najväčšom Kanárskom ostrove? Nesmúti za slnečným Miami? A nechýba jej život pred kamerou?

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Tenerife je pre mňa úplne obyčajný, príjemný a veľmi prirodzený svet. To, čo sme mali v Miami na South Beach
 

Takže už vás s Amerikou nič neviaže?

Už som počula, že sme odišli preto, lebo nás chceli z Ameriky vyhostiť. Vraj sme nedostali zelené karty. Faktom je, že sme boli čakatelia na zelenú kartu. Vôbec sme však neodišli z Ameriky preto, lebo sme tam nemohli legálne zostať. Práve naopak, pred časom sa nám skončili biznis víza a nemáme dôvod, aby sme si ich predlžovali. Budeme tam cestovať na turistické víza. Rozhodli sme sa žiť na inom mieste a sme tu spokojní. Jedine ešte musíme doriešiť syna.

Čo musíte doriešiť?

Nevio tým, že je Američan, spadá pod americký systém. Do svojich 18 rokov sa musí rozhodnúť, či si ponechá americký pas, americké občianstvo. Veľa ľudí má naivné predstavy, že keď porodia v Amerike, tak tým pádom sa dieťa stáva Američanom. Je to síce pravda, ale rodiny sa to týka až po dovŕšení 18 rokov dieťaťa. Potom má aj rodina nárok sa legalizovať v Amerike. Ale veľa ľudí si neuvedomuje, že keď sa niekto narodí v Amerike, tak musí do konca života platiť americké dane. Takže Nevio kdekoľvek na svete bude žiť, bude musieť doplácať rozdiel medzi daňami v štáte, v ktorom žije, a medzi americkými daňami. To je realita. Tak­že nás čaká rozhodnutie, či si americké občianstvo ponechá alebo vráti americký pas.
 

Nevlastníte v Amerike už nič?

Dá sa povedať, že už nie. Zbavili sme sa tak veľkej ťažoby pre nás. Chvalabohu sme predali svoju rezidenciu v Miami. Sme veľmi radi, pretože je to obrovská starosť a zodpovednosť, mať rezidenciu na druhom konci sveta. Ale máme tam ešte podnikanie – percentá u kamaráta v istej spoločnosti, tak­že ešte stále tam máme záväzky. Ale už tam nevlastníme žiadnu nehnuteľnosť. Na druhej strane, sme radi, že sme tam zanechali nejakú stopu – zrekonštruovali sme vilu, rukou môjho muža prešli štyri byty, dva nebytové priestory. V jednom sme mali realitku, druhý sme predali hneď po rekonštrukcii. Je fajn, že na opačnom konci zostal rukopis môjho muža.

Na Tenerife ste tiež rozbehli podnikanie v realitách. Ide to?

Obrovskou výhodou je priama letecká linka New York – Tenerife. Otvoril sa tým pre Američanov trh na Tenerife a cítiť veľký prísun amerických klientov. A ceny pre Američanov sú famózne, pretože za čo si kúpi na Miami garáž, tak za to si na Tenerife kúpi krásny byt s výhľadom na more. Spolupracujeme s našimi bývalými americkými realitnými agentmi, ktorí nám dohadzujú klientov. Som hrdá na svojho muža, občas mu vravím: Vlasťo, teba keby vysadili aj na mieste, kde si nikdy predtým nebol, ty sa porozhliadneš a určite začneš podnikať aj tam! Vie ľudí spájať aj motivovať. Pre klientov na Tenerife usporadúva večere, klienti sa medzi sebou spoznávajú, nájdu si priateľov.

 

Bývalá moderátorka žije na Tenerife, no s úsmevom spomína i na Miami. Neoľutovala odchod z Ameriky? Pred rokom ste mali možnosť vidieť Belohorcovú v šou Tvoja tvár znie povedome. Chystá blondínka návrat na televízne obrazovky? Dočítate sa v Novom Čase Nedeľa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, NAJA, MS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!