Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.08.2022 14:56 | Šport | Hokej

Prečo končí Bratislava Capitals? Útočník Sloboda reaguje na trpký koniec klubu

Vlani zasiahli hokejový klub Bratislava Capitals dve tragické udalosti a teraz sa zdalo, že sa tím opäť odrazí od dna. Stal sa ale opak a klub ukončil svoju činnosť. Situáciu okomentoval útočník Capitals Marek Sloboda.

Slovenský klub sa musel vlani vysporiadať s dvoma smutnými udalosťami. Prvá z nich bola smrť hokejistu Borisa Sádeckého, ktorý skolaboval na ľade počas duelu a neskôr zomrel v nemocnici. O pár dni neskôr spáchal samovraždu generálny riaditeľ Capitals Dušan Pašek mladší.

Otrasený bratislavský klub sa preto rozhodol predčasne ukončiť sezónu a teraz dokonca aj celkovú činnosť. Na nadchádzajúce obdobie mal pritom podpísaných hráčov, pričom niektorí z nich už mali mať v Bratislave obstarané byty. Ocitli sa tak v dosť nepríjemnej situácii, pretože klub im dal o svojom konci vedieť deň pred zrazom.

Celú situáciu podrobne popísal útočník Marek Sloboda „Som veľmi sklamaný a zároveň nahnevaný z toho, ako to dopadlo, a akým spôsobom sa to celé udialo. Zmluvu som podpisoval ešte v apríli a celé leto som bol v kľude, tešil som sa na kvalitnú súťaž a na to, že budem zase hrať doma v Bratislave. Jednanie bolo veľmi profesionálne a rýchlo sme sa dohodli, dostal som dobrú ponuku a bol som ubezpečený, že sa bude na 100 percent pokračovať aj napriek rôznym rečiam, ktoré som registroval vo svojom okolí,“ napísal na úvod Sloboda na sociálnych sieťach.

„Takže máte tri mesiace podpísanú zmluvu, podriadite ste tomu všetko, odmietnete iné ponuky, zariadite si podľa toho život, investujete do bývania, kondičného trénera, tréningov na ľade a podobne. Pár dní pred zrazom dostanete prostredníctvom emailu informáciu, že klub má problémy. Nič pritom nenasvedčovalo takémuto scenáru, naozaj jednania boli na veľmi vysokej úrovni a všetko prebiehalo hladko,“ prezradil rodák z Bratislavy.

Nebolo ani zrnko pochybností, že Bratislava Capitals neodštartuje nový ročník. Sloboda zostal nemilo prekvapený, pretože mnohí spoluhráči si v Bratislava pripravovali zázemie na novú sezónu. „Prvé podozrenie nastalo, keď mi prišli na sklad moje hokejky a dodávateľ mi oznámil, že si ich bohužiaľ nemôžem prebrať. Klub mal podpísaných cca 20 hráčov, aj zahraničných, z ktorých pár som poznal a niektorí tu už mali podľa mojich informácií dokonca dohodnuté byty. Takto nás všetkých vrátane realizačného tímu a ďalších ľudí okolo klubu prehodili cez palubu, deň pred oficiálnym zrazom, pričom pravdepodobne nedostaneme ani žiadne odškodné. Bude veľmi zložité pre nás všetkých si v tomto období niečo nájsť, keďže všade už majú hotové kádre a podpísaných hráčov,“ uviedol Sloboda a napriek všetkému ďakuje ľuďom v klube a praje im veľa šťastia do budúcnosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete