Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2022 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Prehovoril svedok, ktorého mali napadnúť poslanci Štefan a Filip Kuffovci: Hrozivé detaily bitky!

Máme v parlamente bitkárov, ktorí sa vyhrážajú oponentom odstrelením? Zamestnanec poľnohospodárskej spoločnosti v Ľubici (okr. Kežmarok) Radoslav Ksiažek (48) prehovoril o tom, ako ho v lete 2021 mali napadnúť poslanci.

Kuffovci: Je to politická objednávka, máme alibi

Štefan a Filip Kuffovci sa dostali do parlamentu na kandidátke extrémistickej ĽSNS a momentálne pôsobia ako nezaradení poslanci, o ktorých hlasy sa usiluje časť aktuálnej vládnej koalície ohrozenej rozpadom. Čo hovoria na obvinenia farmára? Svorne ich popierajú.

„Uvedené obvinenie je vykonštruované, politicky motivované, zakladá sa na vymyslenej udalosti, ktorá sa nestala a kde traja svedkovia vystupujú proti jednému. Skutočnosť, že danú informáciu prinášate práve v týchto dňoch, dotvára politickú objednávku,“ reagoval Štefan Kuffa pre portál aktuality.sk, ktorý o prípade informoval ako prvý.

Nový Čas sa spojil s jeho synom a poslancom Filipom, tiež údajným účastníkom potýčky. Politická objednávka, o ktorej hovorí jeho otec, by mohla podľa neho súvisieť s jeho úmyslom kandidovať za prešovského župana. Kuffa mladší tvrdí, že v deň, keď sa mal útok podľa oznamovateľa odohrať, ani neboli s otcom na danom mieste, pretože on bol v Bratislave na rybách a jeho otec Štefan bol niekoľko dní na krstinách v Nemecku.

Nenapadli však tohto muža v iný deň? „Nie. Poznáte ma ako poslanca aspoň približne?“ pýta sa dotknuto Filip Kuffa. „Keby sa traja chlapi rozhodli vytiahnuť niekoho z auta, tak by ho asi vytiahli, nie? Keby som mal v úmysle sa niekomu ísť pomstiť a vyťahovať ho z auta, tak si myslím, že traja na jedného je dosť silná presila,“ argumentuje obvinený poslanec. „Žiadne vyhrážanie, žiadne vyťahovanie z auta,“ trvá Filip Kuffa na svojej verzii. Nepripúšťa aspoň to, že k potýčke mohlo dôjsť, ale odohrala sa nejako inak a menej dramaticky, ako opisuje oznamovateľ?

„Pokojne sme mohli okolo seba prechádzať, lebo chodiť tam chodíme,“ pripúšťa Kuffa mladší, trvá však na tom, že muža, ktorý ho žaloval, predtým nepoznal. „Teraz ho už poznám, lebo sme s ním boli spolu aj na konfrontácii. Ale tam som naňho pozeral, že čo je to za človeka, a až potom som zistil, že to s ním sa ideme konfrontovať,“ opisuje Kuffa skúsenosti z policajných úkonov. Podľa neho používa firma mafiánske praktiky.

„Je pravda, že môj brat Gregor má s tou miestnou firmou spor. On nepopiera, že by sa stretávali, pretože pri tých činnostiach sa tam stretli hocikedy. Oni neoprávnene zaberajú pozemky vlastníkov. To sú večne podvody, násilné zaberanie pôdy, vytesňovanie iných hospodáriacich subjektov v chotári,“ hovorí Filip Kuffa o poľnohospodárskej firme, s ktorou je jeho rodina v konflikte. Spomenul príhodu, ako ho vraj s rodinou ohrozovali traktory konkurenčnej firmy, na čo má vraj aj video.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nov, tta

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete
(ilustračné foto)
Rusi tvrdia, že Západ sa zúčastňuje vojny na Ukrajine: Toto má byť DÔKAZ!
David Beckham a Mark Wahlberg riešia spor.
Hviezdna vojna: Beckham žaluje slávneho herca o 10 miliónov dolárov!
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba potvrdil to, čo sa šepkalo: Ukrajina pristúpila k ráznemu kroku!
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník