Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom
Na 2 porcie potrebujeme:
• 200 g malých zemiakov
• 2 vajcia
• olivový olej
• morskú soľ v mlynčeku
• 1 cuketu
• čierne korenie v mlynčeku
• 1 červenú cibuľu
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 hrsť sušených paradajok
• 1 hrsť čiernych olív bez kôstok
• 220 g ľahko zaúdeného lososa
• šťavu z ½ citróna
• 1 hrsť šalátu mix
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme asi 8 minút, tak aby žĺtky zostali jemne tekuté. Uvarené zemiaky prepolíme, dáme restovať na rozohriatu panvicu s olejom a osolíme.
Pridáme umytú cuketu nakrájanú na menšie kúsky, soľ a korenie. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme červenú cibuľu a cesnak nasekané na plátky, nakrájané sušené paradajky a natrhané olivy. Lososa stiahneme z kože, nakrájame na kúsky a vložíme do panvice k ostatným surovinám. Všetko spolu premiešame. Pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme šalátom.
Servírovanie - Cuketový šalát s lososom podávame s namäkko uvareným vajíčkom, ktoré v reze osolíme. Na záver šalát pokvapkáme olejom.