Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2022 13:05 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Čoskoro to vypukne: Mikulec má prosbu k futbalovým fanúšikom, s výzvou sa pridáva aj ŠK Slovan

Futbal je, ako každý šport, najmä o fair play. Zdôraznil to minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) o svojej výzve k fanúšikom, ktorí sa chystajú navštíviť večerný duel druhého predkola Ligy majstrov Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.

"Chcel by som vás poprosiť, aby ste sa na štadióne, ale aj mimo neho, počas zápasu, ale aj pred ním a po ňom, správali zodpovedne a ľudsky. Chcem vám popriať, aby ste mali radosť zo zápasu, v civilizovanej forme, z futbalu 21. storočia, v krajine 21. storočia," uviedol Mikulec, ktorý zároveň víta v Bratislave aj priaznivcov budapeštianskeho tímu.

K domácim fanúšikom sa obrátil aj klub ŠK Slovan Bratislava apelujúci na vyvarovanie sa prejavov v hľadisku, ktoré by mohli mať za následok zákaz divákov na štadióne v ďalších európskych pohárových zápasoch.

Fanúšikovské jadro Slovanu na sociálnej sieti avizuje "veľké choreo" pri nástupe hráčov na zápas, mobilizuje fanúšikov k čo najväčšej a najhlasnejšej podpore, zároveň varuje pred sankciami za nešportové prejavy. "Chceme byť na tribúne aj na ďalších európskych zápasoch. Mysli na to skôr, ako 'vyhecuješ' a rozkričíš niečo, za čo nám štadión zavrú," uviedli Ultras Slovan.

Polícia avizovala dôsledný monitoring pred i po zápase, zvýšený počet policajtov v uliciach a nekompromisný zásah v prípade násilností. Informácie zverejnila na sociálnej sieti i v maďarčine. Upozorňuje zároveň na dopravné obmedzenia a uzávierky, ktoré sa týkajú najmä Bajkalskej ulice, Príkopovej ulice, ulice Viktora Tegelhoffa a Kalinčiakovej ulice.

"V súvislosti s príchodom fanúšikov Ferencvárosu Budapešť je potrebné rátať aj s úplným uzatvorením Tomášikovej ulice od 16.30 h, a to v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu," informuje polícia. Vodičov takisto žiada, aby neparkovali motorové vozidlá v oblasti železničnej stanice Nové Mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice. Dopravné obmedzenia v okolí štadióna na Tehelnom poli sa dotknú aj niektorých liniek mestskej hromadnej dopravy.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!