Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2022 21:49 | Šport | Futbal

Nováčik z Podbrezovej opäť zaskočil favorita: Po majstrovi obral o body vicemajstra

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v nedeľnom domácom stretnutí 2. kola Fortuna ligy s FK Železiarne Podbrezová 2:2.

V 37. minúte po vydarenej akcii a spätnej prihrávke Marka Kuzmu otvoril skóre hosťujúci Daniel Pavúk. Ružomberok odpovedal o tri minúty, po faule Mosesa Cobnana na Mateja Madleňáka nasledovala jedenástka, ktorú Ján Maslo nekompromisne premenil. Od 57. minúty dohrávali hostia po vylúčení Erika Grendela len s desiatimi mužmi. V 65. minúte otočil na 2:1 hlavou Martin Regáli, no posledné slovo mali hostia z jedenástky po faule Marka Kelemena na Michala Breznaníka, ktorú premenil Peter Kováčik.

Nováčikovská Podbrezová získala po nečakanom domácom skalpe úradujúceho šampióna ŠK Slovan Bratislava bod aj na ihrisku vicemajstra. Na konte má štyri body rovnako ako Ružomberok, ktorý na úvod zdolal Skalicu.

Fortuna liga - 2. kolo:
MFK Ružomberok - FK Železiarne Podbrezová 2:2 (1:1)
Góly: 41. J. Maslo (z 11 m), 65. Regáli - 37. Pavúk, 89. Kováčik (z 11 m). ŽK: Lichý, Mojžiš - Ludha, ČK: 57. Grendel (Podbrezová). Rozhodovali: Ruc - Štrbo, Vorel, 1152 divákov
Ružomberok: Krajčírik - Morong (69. Macejko), J. Maslo, Mojžiš, Madleňák - Luterán (78. Halabrín), Kochan (24. T. Bobček) - Tučný (46. Fabiš), Lichý, Regáli (78. Kelemen) - Gerec
Podbrezová: Ludha - Bartoš, Bakaľa, Grešák - Kováčik, Grendel, Paraj, Ďatko (78. Adekunle) - Moses (60. Kukoľ), Kuzma (86. Breznaník), Pavúk (86. Šikula)



hlasy po zápase:
Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Videli sme zaujímavé stretnutie. Od začiatku sme chceli hrať agresívne, aby sme si vytvorili tlak, lebo Podbrezová má veľmi dobrú kontrolu lopty, čo sa aj potvrdilo. Mala ju na úrovni asi 62 percent. Aj popritom, že dlhšie hrali o jedného hráča menej. V súbojoch sme boli agresívni, za čo musím chlapcov pochváliť, no, žiaľbohu, sme sa nevyhli dvom individuálnym chybám, po ktorých súper skóroval. Keď sme vyrovnali, boli sme trochu na koni. V druhom polčase sme dali veľmi pekný gól. Mrzí ma, že sme niektoré prechody nedotiahli do gólu. Boli tam sľubné situácie, pretože Podbrezová hrala dosť na riziko. Lenže chýbala nám kvalita v útočných vlnách, aby sme odskočili o dva góly a tým by bol zápas rozhodnutý. Ku cti súperovi slúži, že aj bez jedného hráča išiel za druhým gólom."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Vieme, že z Ružomberka sa body ľahko nevozia, takže táto remíza je veľký bonus pre nás. Zápas bol súbojom dvoch rozdielnych štýlov. Mám pocit, že za dlhší koniec v stretnutí sme ťahali my. Priebeh bol pre nás dosť krutý, pretože sme do prestávky neudržali jednogólové vedenie, ktoré sme získali po fantastickej akcii, lebo ten gól bol úžasný. Škoda, že sme sa do takýchto situácií nedostávali viac. Samozrejme, bolo to aj kvalitou súpera. Mali sme problémy s Regálim. Naše mužstvo ukázalo obrovský charakter. Ani v desiatich sme neodstúpili od vecí, ktoré sme chceli, a napokon sa k nám priklonilo i trochu šťastíčka. Remíza je spravodlivá."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!