Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.07.2022 09:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Nové detaily o aktivistke Kristíne (†68), ktorú rozštvrtil šialenec na Kolibe: Vlastnila rozsiahle majetky?

Jej predkovia boli bohatí ľudia! Ďalšie detaily o Kristíne († 68), ktorá bola chladnokrvne zavraždená v byte na Tokajíckej ulici v Bratislave, odhaľujú množstvo zaujímavostí, ktoré neprestávajú udivovať.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Podľa zistení Nového Času vlastnila Bratislavčanka rozsiahle pozemky v obci Čierne Kľačany (okr. Zlaté Moravce), kde aj pravidelne chodila. Podľa spomienok predsedníčky tamojšieho urbariátu to bola veľmi aktívna a nápomocná žena. Jej zmiznutie v novembri 2021 všetkých v obci ohúrilo.

Už je to viac ako týždeň, čo Slovensko prvýkrát šokovala správa o Vladimírovi († 34), ktorý v záhrade na bratislavskej Kolibe pálil ľudské pozostatky. Najskôr strieľal na privolaných hasičov, potom obrátil zbraň proti sebe. Policajti postupne zistili, že telesné pozostatky patrili Kristíne († 68), ktorú Vladimír najskôr zabil a rozštvrtil v byte na Tokajíckej ulici v Ružinove, a neskôr odniesol na Alibernetovu ulicu, kde telo postupne spaľoval.

Počas uplynulého týždňa sa začali objavovať ďalšie informácie, ktoré poodhaľujú minulosť nielen spalovača Vladimíra, ale aj jeho obete. Tá podľa našich najnovších zistení zdedila po predkoch veľké majetky. Bohatí predkovia? V obci Čierne Kľačany (okr. Zlaté Moravce) mala Kristína rozsiahle pozemky po predkoch, bola členom urbariátu.

Vlastnila časť hory a podľa veľkosti podielu museli byť jej predkovia majetní a vážení ľudia. Miestni ju oslovili na základe kmeňovej knihy urbaristov z roku 1859, ktorá sa našla po revolúcii. Predsedníčka urbaristov je z okolností jej hrozivého skonu v šoku. „Vždy sa zapájala do činnosti, vedela poradiť, zaujímala sa o všetko. Snažila sa nájsť aj líniu svojich predkov, živo sa zaujímala o históriu rodiny, chodila na hrob do Zlatých Moraviec, ale neviem komu,“ hovorí Alena Górová, predsedníčka miestneho urbariátu.

Už jej zmiznutie bolo pre všetkých nepochopiteľné. „Na zhromaždenia chodila buď sama, alebo ju sprevádzal šofér. Mohla urobiť ešte veľa roboty, mala vedomosti a vždy sme sa na ňu mohli obrátiť. Aj v jej veku bola veľmi aktívna, keď sme vydávali malú knižôčku o histórii nášho pozemkového spoločenstva, sama sa ponúkla, že urobí jazykovú korektúru,“ krúti hlavou Górová. Do obce chodila pravidelne na zasadnutia valného zhromaždenia. Kto zdedí po nej časť hory, v ktorej je aj kameňolom, je v rukách notára. Podľa tvrdení jej známej mala mať Kristína brata v Austrálii, o inej rodine informácie nie sú, keďže žila osamotene.

Občianska aktivistka

Motív šialeného činu, ktorého sa dopustil Vladimír, zatiaľ stále nie je ofi ciálne známy. Hovorí sa však, že by mohlo ísť o susedské konflikty. Kristína bola totiž veľmi občiansky aktívna, často kvôli rôznym problémom volala na políciu či osobne svojich susedov konfrontovala. Často posielala aj podnety na mestskú časť Ružinov, ktoré sa týkali parkovania, zelene, výstavby či občianskeho spolunažívania, čo neraz vyvolávalo susedské spory.

Párkrát sa zúčastnila aj na rokovaní mestského zastupiteľstva. Naposledy to bolo 2. 11. 2021, teda 24 dní predtým, ako bolo po nej vyhlásené pátranie. Podľa aktivistu Ivora Švihrana sa koncom minulého roka zverila viacerým politicky angažovaným priateľom s  obavami po vyhrážkach od viacerých osôb.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: oand, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu! SaS podá návrh na odvolanie Huliaka