Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.07.2022 00:00 | PR články
PR článok

Wi-Fi na záhrade

O pár dní 24. 7. 2022 sa uskutoční letná edícia Európskeho olympijského festivalu mládeže v Banskej Bystrici a jedným z partnerov najväčšieho multišportového podujatia na Slovensku je aj TP-Link.

Z nasledovného článku sa dozviete, ako si vytvoriť stabilnú Wi-Fi napríklad aj na záhrade.

Ako vytvoriť stabilnú Wi-Fi na záhrade?

Na vytvorenie Wi-Fi siete na záhrade existuje niekoľko spôsobov. Môžete posunúť existujúci Wi-Fi router, použiť Wi-Fi extender alebo viac jednotiek, tzv. Mesh systém. Najvhodnejším riešením je však použitie vonkajšieho prístupového bodu a jeho napojenie na existujúci Wi-Fi router pomocou UTP kábla. Len tak získate spoľahlivú a stabilnú Wi-Fi a budete si môcť užívať internetové pripojenie aj pri bazéne alebo pri posedení s rodinou či priateľmi.

Pre tieto aplikácie sú vhodným riešením vonkajšie prístupové body TP-Link z radu Omada. Majú rozšírený rozsah prevádzkových teplôt na vonkajšie použitie a odolajú vonkajším vplyvom počasia ako dážď či sneh. S ohľadom na vaše potreby môžete vyberať medzi troma modelmi, ktoré sa líšia podporovaným Wi-Fi štandardom a poskytovanou rýchlosťou.

Otvoriť galériu
Zdroj: TP Link

Inštalácia

Vonkajšie prístupové body TP-Link Omada je možné pripevniť na stenu pomocou držiaka, ktorý je súčasťou dodávky, alebo tiež na stĺpik pomocou sťahovacích pások. Na pripojenie k existujúcemu routeru budete potrebovať dva dátové UTP káble, jeden najlepšie vonkajší. Napájanie prístupového bodu je pomocou technológie Power over Ethernet (PoE), kedy sa napájanie prenáša UTP káblom spoločne s dátami. V mieste vonkajšieho prístupového bodu teda nepotrebujete elektrickú zásuvku. Jeden UTP kábel pripojíte do LAN portu existujúceho Wi-Fi routera a k LAN portu PoE adaptéra (injektora), ktorý je súčasťou dodávky prístupového bodu. Druhý kábel zapojíte do PoE portu injektora a do prístupového bodu. Potom stačí už len zapojiť PoE adaptér do elektrickej zásuvky.

Konfigurácia

Konfigurácia vonkajšieho prístupového bodu TP-Link Omada je veľmi jednoduchá. Stiahnite si mobilnú aplikáciu Omada a v nej v spodnom menu zvoľte „Standalone APs“, teda samostatné prístupové body. Aplikácia automaticky nájde nainštalovaný prístupový bod. Kliknite naň a otvorí sa vám stránka s informáciami o prístupovom bode. V pravom hornom rohu kliknite na ozubené koliesko a nastavte si vlastné meno siete (tzv. SSID) a heslo pre každé pásmo. Prístupové body Omada môžete prípadne spravovať aj zo vstavaného webového rozhrania.

Na doma aj pre firmy

Prístupové body TP-Link Omada sú určené aj pre firemných užívateľov, reštaurácie, hotely, školy, vonkajšie areály, amfiteátre alebo verejné kúpaliská. Pri nasadení väčšieho počtu jednotiek, napr. v kombinácii s vnútornými prístupovými bodmi, switchami alebo VPN routermi, môžete všetky tieto prvky spravovať centralizovane z jediného rozhrania pomocou HW alebo bezplatného SW kontroléra Omada. Z mobilnej aplikácie Omada môžete spravovať svoju sieť aj vzdialene, kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Spoľahlivosť a podpora

TP-Link vyrába spoľahlivé zariadenia, a preto na nich poskytuje päťročnú záruku. Pokiaľ si nebudete vedieť rady s konfiguráciou, môžete sa obrátiť na technickú podporu výrobcu, ktorá je v češtine a je k dispozícii zadarmo v pracovné dni od 9. do 16. hod. Pre viac informácií navštívte www.tp-link.com.

Zdroj: TP Link

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu