Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2022 07:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Helena Vondráčková prežila kauzy, ktoré ju zocelili: Úprimné slová o vzťahu s Karlom Gottom a jeho ženou

Speváčka Helena Vondráčková (75) si počas svojho života prešla rozličnými obdobiami, útokmi zo strany verejnosti, často sklamaním, negatívnymi prognózami.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Napriek tomu je v manželstve už 19 rokov, hviezdou českého hudobného neba niekoľko desaťročí, nestratila vieru v dobro, bojovnosť za pravdu, s vnukmi z manželovej strany má skvelý vzťah. Vo svojom okolí je obľúbená a tvrdí, že sa za nič nehanbí a že v boji za spravodlivosť je tvrdohlavá. V rozhovore pre Nový Čas Nedeľa porozprávala o svojich všedných dňoch, ale napríklad aj o tom, prečo nezaspievala na koncerte venovanom Karlovi Gottovi.

Prednedávnom ste oslávili životné jubileum, pri tejto príležitosti ste mali veľký koncert v Lucerne. Aký bol?

Sú to „polokrúhliny“. Som rada, že toľko ľudí to prežíva, ja by som to už nejako nezdôrazňovala, ak by bolo na mne. (smiech). Ale je to tu, takže sa snažím publiku to naservírovať tak, aby ho to bavilo. Mali sme úžasný koncert, ľudia boli nadšení, spievali, tancovali, mala som z toho veľkú radosť.

Čím ste ho urobili exkluzívnejším oproti bežným koncertom?

Celou atmosférou, priestorom. Ale pokrstili sme tam aj dva ďalšie bonusy. Jeden vytvorilo vydavateľstvo Universal, ktoré mi k jubileu vydalo 3CD - asi 60 mojich piesní, v ktorých dominuje téma lásky. Je to zaujímavé aj tým, že na 3CD sú nielen veci, ktoré už vyšli na iných nosičoch, ale v televízii, rozhlase a v rozličných ďalších zdrojoch sme vyhľadali fotky a iné výstupy, ktoré doposiaľ nikde inde nevyšli a sú veľmi exkluzívne.

Sú tam krásne fotky a nádherná hudba.Druhým bonusom bola knižka, ktorú sme tiež v Lucerne pokrstili. Už síce vyšla v minulosti, volá sa Každá trampota má svou mez, ale Petr Macek ju chcel aktualizovať a obohatiť o poslednú životnú dekádu. Takže sme doplnili obdobie posledných 10 rokov, v rámci ktorých sme predstavili nielen báječné momenty, ale aj veci, ktoré sa udiali a boli pre mňa menej príjemné. Takže čitatelia si tam budú môcť skrz moje slová urobiť obraz o tom, čo sa v mojom živote udialo za posledných 10 rokov.

Po tomto koncerte ste však mali vystúpiť aj na koncerte Pocta Karlu Gottovi, čo ste napokon odmietli. Prečo?

Z troch dôvodov. Bolo to tesne po mojom koncerte v Lucerne, ja som v tú noc spala iba štyri hodiny. Druhý dôvod bol, že som dostala inú ponuku do Poľska, ktorá bola veľmi prestížna. O ôsmej ráno som letela súkromným lietadlom do poľskej Opole, kde prebiehala séria koncertov, v tom záverečnom som spievala aj ja. Bola som oslovená ako jediná zahraničná hviezda tohto festivalu. Pripomenuli moje úspechy, najmä zo 70. rokov, oprášili dokumenty, keď mi v Poľsku darovali veľký jantárový náhrdelník a, samozrejme, vyžiadali si pesničku Malovaný džbánku.

A ten tretí dôvod?

Tretím dôvodom bol dokument Karel o Karlovi Gottovi. Ivane Gottovej som totiž dala k dispozícii jedinečný dokument, ktorý som vlastnila. Boli to zábery z Ria de Janiera, ktoré vznikli v roku 1967. Vedela som, že sa tam robil záznam a podarilo sa mi ho získať. Ivanka ma poprosila, či môže pár záberov použiť do dokumentu Karel, na čo som povedala, že samozrejme, áno.

Dopadlo to tak, že síce niektoré zábery použila, ale moja maličkosť tam nebola ani jednu sekundu. V celom dokumente boli rôzni ľudia, ktorí sa okolo Karla vyskytovali, a na mňa sa akosi zabudlo. Alebo to bol zámer. No, neviem, v každom prípade ma mrzelo, že po všetkých tých úspechoch, ktoré sme mali s Karlom spoločne, množstve koncertov, vystúpení, Carnegie Hall a podobne, sa mi v dokumente nedostala ani sekunda z týchto spoločných chvíľ. Bolo mi to veľmi ľúto.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Karolína Jančošková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa