Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2022 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Frontman kapely Sendreiovci šokuje trpkou diagnózou: Rakovina! Spevák opísal ťažký boj

Bolestivá rana osudu. Vladimír Sendrei (58) je známy najmä vďaka svojej kapele Sendreiovci, v ktorej je frontmanom a zároveň aj spevákom. Vidieť ho nielen v televízii na rôznych koncertoch či dobročinných akciách, ale aj v rómskych osadách.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Do vienka dostal obrovský talent, a so svojou kapelou koncertuje aj po svete. Jeho úspešnú kariéru a život však narušila hrozivá rakovina. Novému Času priznal ťažký boj a opísal kolotoč vyšetrení a zákrokov, ktoré musel pre desivú diagnózu podstúpiť. 

Vladimír Sendrei srší radosťou zo života a na pódiách svojou hudbou rozprúdi vždy dobrú zábavu. Aj keď sa snaží byť vždy pozitívne naladený, nedávno ho zasiahla správa, ktorá ho poriadne prekvapila. Hudobník priznal, že mu diagnostikovali rakovinu, ktorá mu okamžite prevrátila život naruby. „Bol som onkologický pacient. Po covide mi zistili nádor, dosť veľký. Bol som na operácii. Mal som nádor na hrubom čreve a 25 cm z hrubého čreva išlo dole. Bol som operovaný novým systémom, dá sa povedať, že roboticky, v Banskej Bystrici a operoval ma jeden veľký odborník,“ priznal pre Nový Čas nečakanú správu umelec, ktorý však rozhodne nestráca nádej.

„Trvalo dosť dlho, kým som sa dostal na operáciu, a práve preto mi nádor dosť narástol, takže som dostával chemoterapie päťkrát a dúfam, že po CT bude dobrý výsledok. Budem mať CT celého tela v najbližšej dobe, tak verím, že to bude v poriadku. Cítim sa dobre, tak dúfam, že ten hore mi pomôže. Musím veriť, že som zdravý,“ dodal Sendrei.

Udrela nečakane

Vladimír si vypočul diagnózu a bol šokovaný. Vôbec sa podľa jeho slov totiž necítil zle, no badal na sebe pár zmien. „Strácal som železo v krvi. Bledli mi ruky, prsty, išiel som k lekárovi a lekárka zistila, že toho železa je tam naozaj málo. Zhrozila sa, že či som ešte neodpadol, lebo ten stav bol naozaj vážny. A potom cez kolonoskopiu zistili, že je tam nádor a rakovina,“ uzavrel spevák, ktorý verí, že ho nakoniec čaká pozitívna správa, že je opäť zdravý.

Prevencia je základ

Štefan Mucha, gastroenterológ

Ochoreniu sa dá najefektívnejšie predchádzať správnou životosprávou a onkologickým skríningom. Vznik rakoviny hrubého čreva a konečníka ovplyvňujú okrem vrodených predispozícií životospráva, nedostatok pohybu, obezita, fajčenie, alkohol a konzumácia mäsa, hlavne červeného. Najnevhodnejšie je bravčové mäso, pričom nezanedbateľný je tiež spôsob prípravy mäsa. Nevhodné je vyprážané, pečené a grilované mäso. Rovnako tak sa neodporúča ani konzumácia mäsových výrobkov, údenín a horúcich nápojov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sm, NaJa, tasr, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?