O pozitívnych účinkoch kávy na naše zdravie sa hovorí už dlhšiu dobu. Je dokázané, že kávové zrná sú plné antioxidantov, ktoré pomáhajú telu bojovať so škodlivými bunkami a chemikáliami. Podľa predchádzajúcich štúdií môže byť medzi kávičkári nižší výskyt cukrovky 2. typu, Parkinsonovej choroby, Alzheimerovej choroby a ochorenia pečene.
Podľa slov doktora Liu je však najnovšia štúdia prelomová v tom, že ako prvá dokázala, že aj sladená káva môže byť zdravá. Zároveň však varuje, že veľké množstvo cukru a mlieka v káve, rovnako ako pitie viac ako 4,5 šálok kávy denne, je už za hranicou a so zdravím nemá nič spoločné.
Doktorka Christina Wee na spresnenie výsledkov dodala: „Pri nesladenej káve mali najnižšie riziko tí, ktorí vypili približne tri šálky denne. Medzi konzumentmi sladenej kávy mali najnižšie riziko tí, ktorí mali približne dve šálky denne."