Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2022 11:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Josefa Abrháma († 82) zastihol osud ako jeho milovaných rodičov: Prekliatie rodiny slávneho herca!

Smutný príbeh. Už pred vyše týždňom zasiahla všetkých nečakaná správa o smrti Josefa Abrháma († 82). Ten odišiel na druhý svet len 11 mesiacov po tom, čo ho navždy opustila jeho milovaná manželka Libuše Šafránková († 68).

Legendárny herec po tejto najväčšej rane od života už na jej pohrebe nevyzeral dobre a nakoniec skonal na zápal pľúc. Do poslednej chvíle sa o neho staral jeho syn Josef Abrhám ml. (45), a to presne tak, ako sa staral aj velikán o svojho vlastného otca Josefa († 84), ktorý ho opustil a tesne potom za ním odišla aj jeho mamička Božena († 83). Osud tentoraz zamiešal karty veľmi podobne. 

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Posledné roky života Josefa Abrháma († 82) sú tak trošku zahalené rúškom tajomstva. Pred kamerou sa naposledy objavil pred zhruba šiestimi rokmi a nakoniec sa stiahol úplne do úzadia. No jedno je isté - život si najviac užíval po boku svojej milovanej manželky Libušky, ktorá bola pre neho stredobodom vesmíru. Žiaľ, tá ho v júni minulého roka opustila a jeho neopísateľný smútok sa podpísal aj na jeho zovňajšku. Strhaný a zarmútený sa objavil na jej pohrebe, sediac na invalidnom vozíčku. Jeho srdce bolo roztrieštené a napokon dotĺklo jedenásť mesiacov po milovanej Popoluške, keď skonal na zápal pľúc. Abrhámovi sa pred smrťou dostávalo rovnakej starostlivosti, akú on sám kedysi venoval svojmu otcovi.

Keď jeho otec ochorel a nemohol sa o seba postarať, herec prerušil svoju kariéru, aby mu mohol byť nablízku a starať sa oňho každý deň. „Bol dlhý čas vážne chorý a bolo pre do mnou obdobie, keď potreboval každodenný servis. Umenie nesmie škodiť životu. To teda nie. To je potom fanatizmus, to už je hystéria - a to nemá zmysel,“ zveril sa pred rokmi herec v dokumente Neobyčajné životy. No jedna rana osudu striedala druhú, keďže o takmer 10 mesiacov neskôr prišiel aj o svoju mamičku Boženu. Hrozivá súhra náhod však zariadila podobný osud aj v prípade samotného herca. Neopísateľný žiaľ, ktorý musel prežívať po Libuškinom odchode, sa nepodpísal len na jeho výzore, ale očividne aj na jeho chuti žiť, keďže stratil ten najväčší zmysel života. Svoju osudovú lásku miloval a takmer po takom istom období, ako odišla jeho mama za otcom, odišiel aj on za svojou Popoluškou do neba.

Nejasnosti okolo pohrebu

Rodina o poslednej rozlúčke mlčí. Podľa českého Blesku by malo byť hercovo telo stále v nemocnici, kde minulý pondelok zomrel. Šokujúce však je, že nikto údajne zatiaľ nemocnicu nevyrozumel o dohodnutom pohrebe. Doteraz sa totiž neozval nikto ani do zákonom stanovených 96 hodín, a tak je v tomto prípade v kompetencii nemocnice zaistiť zosnulému tzv. sociálny pohreb. „To znamená, že zariadenie osloví mesto či príslušný obvod Prahy, kde dotyčný zomrel, aby zosnulému vystrojili pohreb.  Mesto či obvod spravidla ešte kontaktujú políciu, ktorá sa snaží pozostalých zohnať,“ vysvetlil situáciu zdroj Blesku.

Oficiálny termín pohrebu Abrhámov jediný syn Josef zatiaľ neoznámil, web CNN Prima News však s  odvolaním sa na zdroje z Kostola sv. Anežky Českej na pražskom Spořilove uviedol, že by sa mal konať 6. júna. Záhadou zatiaľ zostáva aj fakt, kde bude slávny herec pochovaný, keďže ešte počas života vyslovil želanie, že by chcel spočinúť vedľa svojej milovanej Popolušky a rozlúčiť sa s verejnosťou takisto v Kostole sv. Anežky Českej. Samozrejme existuje však možnosť, že syn Josef Abrhám ml. uloží otca do hrobu k jeho rodičom v Kunoviciach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sm, mes, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky