Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.05.2022 13:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
Váš Tip

Otvorená spoveď Spievanky o manželovom boji s leukémiou: Ako sa zmenila naša rodina

Bojuje celá rodina! Speváčka Mária Podhradská (47), ktorá je zakladateľkou a jednou z dvoch aktérov dua Spievankovo, rozdáva radosť a úsmevy deťom, no sama prežíva jedno z najhorších období vo svojom živote.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Matka troch detí a žena, ktorá je dvadsať rokov aj manželkou Miroslava Čačíka (44), totiž už takmer pol roka bojuje po boku milovaného muža, aby porazili akútnu leukémiu. Tú mu diagnostikovali len v decembri minulého roka. Brunetka prehovorila o zmenách, radostiach aj starostiach spojených so zákernou chorobou, ktorá dvojicu prekvapila a obrátila im ich životy naruby.

Mária Podhradská je známa najmä najmenším fanúšikom, ktorí ju poznajú ako Spievanku z dua Spievankovo. Práve vo svojej postave je veselá, rozdáva radosť, lásku a snaží sa deti vzdelávať hravou formou aj s kolegom Richardom alias Zahrajkom. V zákulisí sa však jej úsmev nedávno obrátil na smútok, keď jej milovanému manželovi Miroslavovi diagnostikovali zákernú leukémiu. Čačík totiž pracuje ako manažér skupiny a nie je tajomstvom, že bol zástancom zdravého životného štýlu. Športoval a venoval sa behu a cyklistike, nanešťastie však začal pomaly chradnúť.

„Koncom novembra ma Mária poslala k mojej lekárke na odber krvi, keďže som sa posledné týždne cítil dosť unavený. Lekárka ma hneď na druhý deň poslala na hematológiu, kde mi potvrdili akútnu leukémiu,“ prezradil Novému Času Miroslav. „Moja prvá reakcia bola, že sme sa objali a boli sme ticho. A potom sme si povedali, že je to naša cesta, po ktorej budeme kráčať spolu. Naša rodina, priatelia a Boh. A spolu to zvládneme,“ opísala začiatky náročného obdobia Spievanka.

Tá však vidí nádej vo včasnej diagnostike, ktorá dokáže zachraňovať životy. Aj napriek všetkému sa však obávala, že o milovaného muža a otca svojich detí príde. „Mala som strach. Strach z neznámeho, strach z budúcnosti. A keď v decembri pred Vianocami dostal covid, tak sme sa všetci báli, či to prežije,“ opísala nám dni plné obáv Mária.

Deti pomáhajú, ako vedia

Napriek tragédii, ktorá otriasla ich svetom, však manželia išli do všetkého s nádejou a o nepríjemnostiach ihneď informovali nielen kamarátov, ale aj svoje tri deti. Dvojica totiž má syna Mateja (19) a dcérky Terezku (17) a Katku (12). Mária sa teda ocitla nielen v role opory pre manžela, ale ostala jej starosť aj o deti, ktoré si aj napriek vyššiemu veku vyžadovali jej pozornosť.

Otvoriť galériu

„Ten otec v rodine je veľmi dôležitý pri výchove detí, zabezpečení ich života, všetkých denných prácach, ktoré si domácnosť vyžaduje. Takže som sa nadýchla a povedala som si, že život ide ďalej a ja chcem kráčať ďalej. Každý deň krok po kroku. Nemyslieť na zajtra, nemyslieť na to, čo bude o niekoľko mesiacov a aké to všetko bude,“ dodala speváčka, ktorej pomáhajú nielen kamaráti, ale aj ratolesti.

„Náš syn hneď zorganizoval vo svojej škole darovanie krvi. Ako dospelý prebral aktívne aj niektoré činnosti vo firme aspoň načas, kým sme to postupne upratali. Aj staršia dcéra to poňala veľmi racionálne. Našťastie majú veľmi dobrých kamarátov v ich veku, tak môžu svoje prežívanie komunikovať aj tam,“ opísala fungovanie v rodine brunetka. „Máme s deťmi otvorené vzťahy, takže majú všetky informácie, na ktoré sa opýtajú. Vedia o jeho priebehu liečby a snažia sa tatinovi vychádzať v ústrety a pomáhať, kde treba.“

Zmenili sa

Dnes aj napriek hrozivej chorobe však rodina žije naplno, no zákerná choroba zmenila aj ich. „Mirko dosť často hovorí, že táto choroba je pre neho hlavne o pokore. O pokore prijať svoju slabosť, nechať si pomôcť od druhých, nechať si poslúžiť,“ prezradila na manžela Spievanka, ktorá sa snaží vo všetkom nájsť niečo dobré a pozitívne. „A mňa to zmenilo v tom, že sa cítim slobodnejšia. Slobodnejšia od svojich predstáv a túžob a učí ma to žiť v prítomnom momente. Žiť tu a teraz. Pretože v minulosti ani v budúcnosti sa žiť nedá. Naplno prežívať dnešný deň a vážiť si všetko, čo máme. Vážiť si seba navzájom a byť len tak spolu.“

Spievankovo

Ide o skupinu dvoch spevákov - Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho, ktorí spolu fungujú už viac ako dvadsať rokov. Ich cieľom je vzdelávať deti zábavnou a hudobnou formou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mrh, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Nenormálne, čo sa deje v hlavnom meste! Výzva pre obyvateľov