Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2022 06:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Video

Do kín sa po 36 rokoch vracia Top Gun: Tom Cruise o tom, aké je to znova hrať Mavericka

Skvelé herecké výkony, úžasné technologické a technické postupy, skvelé triky, výborný príbeh a netradičná príprava. Ak vo filme hľadáte spojenie oddychu, ale zároveň napätia, Top Gun: Maverick je správne rozhodnutie. Do kín prichádza 26. 5.

Jeden z najlepších pilotov na svete, Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise), je späť v akcii. Stále nadovšetko miluje pilotovanie stíhačiek, dokonca natoľko, že viac ako 30 rokov úspešne odolával povýšeniu v štruktúrach amerického letectva, pretože by ho to prinútilo opustiť kokpit a presťahovať sa do vyhriatej kancelárie. Okrem toho bol Maverick vždy magnetom na problémy, čo sa takisto nezhoduje s vojenskou kariérou. Pilot je však bravúrny, možno ten najlepší, preto dostane ponuku stať sa inštruktorom elitných pilotov stíhačiek v programe Top Gun, ktorých má pripraviť na úlohu spadajúcu do kategórie Mission Impossible.

Tom Cruise, hlavný protagonista a producent filmu, chcel, aby bol film čo najautentickejší, preto sa sám naučil lietať na stíhačke a všetci herci-piloti absolvovali náročný výcvik, ktorý im umožnil nakrúcať za letu priamo v kokpite, nie na simulátore pred zeleným plátnom. "Ako dieťa som mal dva sny. Hrať vo filme a pilotovať lietadlo. Chceli sme divákom sprostredkovať pocit akoby sedeli v stíhačke, a tak sme sa vzniesli do vzduchu. V počítačovej animácii by to jednoducho nebolo ono," vysvetlil zanietený herec.

A tak sa Tom Cruise v piatok, 7. septembra 2108, vrátil na Miramar, vojenskú základňu, kde sa pred 33 rokmi, na jar 1985, nakrúcala veľká časť prvého Top Gunu. Prišiel, aby podstúpil kompletný výcvik na prežitie v letectve a kvalifikoval sa pre rozsiahle letové sekvencie v U. S. Navy F/A-18, na ktorých trval ako na nevyhnutných pre nakrútenie pokračovania.


Okrem inštruktorskej misie však bude musieť Maverick zvládnuť aj náročnú súkromnú misiu. Jedným z pilotov, ktorých má pripraviť na akciu, je Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho priateľa a navigátora Goosea. Znalci prvého Top Gunu, vedia, že Goose zahynul, keď sa neúspešne katapultoval z neovládateľnej stíhačky, ktorú pilotoval práve Maverick. A on za žiadnu cenu nechce, aby Bradleyho postihol rovnaký osud ako jeho otca. Pritom si uvedomuje, že šanca, že jeden z pilotov plánovanú leteckú operáciu neprežije, nie je vôbec malá.

Cruise hovorí, že znova hrať Mavericka v inej fáze jeho života bola preňho neuveriteľná skúsenosť: "Maverick je stále Maverick. Stále chce lietať s vlasmi v plameňoch. Ale vidíte prerod, ktorý Maverick podstupuje. Tlak z toho, že stratil svojho najlepšieho priateľa, zodpovednosť, ktorú kvôli tomu pociťuje, si nesie celý život zo sebou. Tento incident navždy zmenil jeho aj Roosterov život. Maverick miluje Roostera ako syna. Tento film je o rodine, priateľstve a je o obetovaní. Ide o vykúpenie a cenu chýb."

Dušu má celý film, a to najmä dušu jej hlavného protagonistu a producenta. "Celé tie roky som premýšľal o pokračovaní Top Gun," povedal Cruise, "Ľudia si žiadali pokračovanie celé desaťročia. Desaťročia!"

A tak Top Gun: Maverick konečne prichádza aj do slovenských kín už 26. mája v distribúcii spoločnosti CinemArt SK.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!