Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.05.2022 19:50 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2022
Foto

Hlasy po prvom zápase na MS: Slafkovský vtipkoval, Tatar označil výkon za perfektný

Hoci nedal gól, opäť ukázal, že má pred sebou veľkú hokejovú budúcnosť. Juraj Slafkovský patril v prvom zápase Slovákov na MS v Helsinkách medzi najlepších hráčov na ľade a odrazilo sa to aj na dôvere trénerov. Na ľade strávil proti Francúzskom 20 minút a 56 sekúnd, najviac z celého tímu. Aj jeho zásluhou Slováci zvládli vstup do turnaja po triumfe 4:2.

Fotogaléria
16
fotiek v galérii

Zverenci Craiga Ramsayho sa však na víťazstvo natrápili, ich súper odohral dobrý zápas. Tréner Slovákov na ich adresu nešetril chválou: "Vysoko nás napádali, bojovali, hrali brilantne. Nerobili sme však dobrú prácu pri ich forčekingu. Na tomto musíme popracovať."

Slováci viedli 2:0, Francúzi vyrovnali v druhej tretine na 2:2. Ďalšie dva góly však padli už len do siete Francúzska. "Na konci dňa máme tri body my a sme radi. Je to len začiatok, zajtra nás čaká ešte väčšia bitka. Je to hokej, raz je na koni jeden, raz druhý. Môže prísť okamih, keď dá súper góly, a hneď je iný zápas. Som rád, že Takáč dal ešte v druhej tretine gól na 3:2 a že sme dokázali vyhrať," povedal Slafkovský.

Ku chybám, ktoré viedli k inkasovaným gólom, dodal: "Chyby sa stávajú, inak by nepadali góly. Aj oni robili chyby. Z čoho tie chyby pramenili, neviem, stáva sa to."

Bol to útok so Slafkovským, Pavlom Regendom a Milošom Romanom, ktorý dal dva góly Slovenska. "Mne sa hrá dobre s Palom, posunul som mu gólovú štafetu. Ale nesmieme zabudnúť na Miloša Romana, ktorý bojuje, s takým centrom je radosť hrať," povedal slovenský krídelník.

Talentovaný útočník nezabudol ani na brankára Patrika Rybára, ktorý mal niekoľko dôležitých zákrokov: "Paťo je famózny už od olympiády. Zobral si staré betóny, asi preto mu to išlo."

Trénera Ramsayho potešil najviac fakt, že jeho zverenci našli cestu k víťazstvu: "Dobrým mužstvom môžete byť vtedy, keď vyhráte, aj keď sa vám nedarí. Čiže nevyhráte vždy preto, lebo ste lepší, ale preto, lebo nájdete cestu, ako vyhrať. Musíte sa k tomu prebojovať a toto bol jeden z tých zápasov. Gól Takáča padol po situácii, ako chceme hrať. Takýchto gólov musíme dávať viac. Nebude tu ani jeden ľahký zápas a my musíme byť pripravení na každú jednu minútu. Nemôžeme si robiť pauzy a uľahčovať si veci. Potrebujeme viac držať puk, aby sme ho toľko nenaháňali."

Tomáš Tatar, útočník a kapitán SR, strelec druhého gólu: "Myslím si, že náš výkon bol perfektný. Ale škoda chýb, ktoré nás stáli góly. Niekto si myslí, že sú to len Francúzi, ale je to ťažký súper, fyzicky náročný. Sme radi za body."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Ilustračné foto
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!