Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2022 07:00 | Ukrajina vojenský konflikt
FotoVideo

Ukrajinské jednotky sa stiahli z mesta Popasna, gubernátor: Všetko tu je zničené!

Vojenský konflikt na Ukrajine pokračuje. Pri ruských útokoch doteraz zomrelo najmenej 225 detí. Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj oznámil, že sa ukrajinské jednotky stiahli z mesta Popasna. Vojnou sužovanú krajinu nečakane navštívila prvá dáma USA Jill Bidenová, ktorá predtým prišla na hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom. Udalosti sme s vami opäť sledovali online.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

2:00 Tento ONLINE prenos sa skončil. Nové informácie z diania na Ukrajine vám sprostredkujeme opäť ráno.

1:56 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu ocenil medailou aj psa, ktorý od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu pomohol nájsť cez 200 mín a ďalšie nevybuchnuté munície. Ocenenie dostal spoločne so svojím pánom, pyrotechnikom Mychajlom Iljevom. Informovala o tom agentúra Reuters.

1:03 Rusko zabudlo na všetko, čo bolo dôležité pre víťazov druhej svetovej vojny. Ale Ukrajina a celý slobodný svet mu to pripomenie, aby nikto nezabudol. Aby skutočne dôležité slová – "nikdy viac" – ktoré sa každoročne opakujú v celom slobodnom svete v dňoch spomienky na obete druhej svetovej vojny, opäť získali na váhe. Vo svojom nedeľňajšom večernom príhovore, zverejnenom na svojej oficiálnej stránke, to povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

0:50 Ruský prezident Vladimír Putin dnes v Moskve prednesie pri príležitosti 77. výročia porážky nacistického Nemecka prejav, ktorý bude vo svete ostro sledovaný s ohľadom na ďalší vývoj vojny na Ukrajine. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov minulý týždeň poprel, že by sa prezident chystal 9. mája vyhlásiť Ukrajine oficiálne vojnu. Zároveň poprel, že v tento deň Rusko vyhlási všeobecnú mobilizáciu.

23:16 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes vyhlásil, že pri sobotňajšom ruskom útoku na školu v obci Bilohorivka zahynulo šesťdesiat ľudí. V škole, ktorá slúžila ako kryt, sa schovávalo asi 90 ľudí, 30 z nich sa podarilo zachrániť, uviedol už predtým gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

22:33 Výstavu vojnových fotografií z Ukrajiny otvorili v nedeľu v lotyšskom hlavnom meste Riga, krátko pred ruským Dňom víťazstva (nad nacizmom v druhej svetovej vojne). Informuje o tom tlačová agentúra DPA. Celkovo 16 veľkoformátových panelov organizátori výstavy umiestnili v blízkosti monumentálneho víťazného pamätníka sovietskej armády, ktorý patrí k najkontroverznejším dielam svojho druhu v tejto pobaltskej republike. Výstava nesie názov "Sláva Ukrajine! Sláva hrdinom!" a zábery zobrazujú zranených ukrajinských vojakov, smútiacich ľudí a zničené budovy na Ukrajine.

 

 

22:12 Do mesta Záporožie, ktoré je pod správou kyjevských úradov, dnes prišiel konvoj autobusov s ľuďmi, ktorí boli evakuovaní z juhovýchodu Ukrajiny. Je medzi nimi aj štyridsiatka civilistov, ktorí sa ukrývali v oceliarňach Azovstal v meste Mariupol obliehanom ruskou armádou. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na koordinátorku OSN pre Ukrajinu Osnat Lubraniovú.

21:03 Severoatlantická aliancia nezaznamenala žiadnu zmenu v jadrovej stratégii Ruska, ale svet sa zrejme musí pripraviť na "ešte masívnejšie ničenie" zo strany ruskej armády na Ukrajine.

19:56 Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že na stanici blízko východoukrajinského mesta Soledar ruské strely zničili zbrane a vojenské vybavenie, ktoré Ukrajine dodali Spojené štáty a ďalšie západné krajiny. Uviedla to agentúra Reuters.

19:42 Spojené štáty v nedeľu uvalili sankcie na 27 členov vedenia banky Gazprombank a tiež na tri ruské televízne stanice. Američanom navyše vláda zakázala poskytovať Rusom účtovné a poradenské služby. Po nedeľnej virtuálnej konferencii predstaviteľov skupiny najsilnejších ekonomík G7 to vo vyhlásení uviedol Biely dom.

19:20 Nemecko má historickú povinnosť pomôcť Ukrajine v boji proti ruskej agresii, zároveň ale neurobí nič, čo by krajinu a Severoatlantickú alianciu zaviedlo do vojny s Ruskom. V prejave k národu pri príležitosti 77. výročia pádu nacizmu v Nemecku a konca druhej svetovej vojny v Európe to v nedeľu vyhlásil nemecký kancelár Olaf Scholz.

Za inváziu na Ukrajinu Scholz ostro kritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina a povedal, že kvôli ruskej agresii je tohtoročný 8. máj odlišný od tých predchádzajúcich.

19:15 Americká charge d'affaires na Ukrajine Kristina Kvienová sa v nedeľu so svojím tímom vrátila do Kyjeva. Návrat bol načasovaný tak, aby korešpondoval s dňom, kedy si Európania pripomínajú koniec druhej svetovej vojny. Viac sa dočítate v článku.

19:10 Tá má teda guráž! Ruská žena si na protest proti Putinovej cenzúre zašila ústa: Takto dopadla

19:06 Lídri G7 sa pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom a výročia skončenia druhej svetovej vojny v Európe stretli na online konferencii, ktorej sa zúčastnil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Sedemdesiatsedem rokov neskôr sa prezident Putin ... rozhodol napadnúť Ukrajinu v nevyprovokovanej vojne," uviedli lídri v spoločnom vyhlásení. „Jeho činy sú zahanbením Ruska a historických obetí jeho ľudu," konštatovali. Zároveň sa zaviazali „postupne ukončiť" závislosť od ruských energií, vrátane ukončenia dovozu ropy. Lídri vyzvali Vladimira Putina, aby skončil „blokádu", ktorá narušila produkciu potravín na Ukrajine a sľúbili, že budú pokračovať v kampani proti finančným elitám, ktorý Putina podporujú. Informuje o tom portál news.sky.com.

19:02 Podľa agentúry Ukrinform predtým gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj oznámil, že po leteckých útokoch v Luhanskej oblasti, ktoré zasiahli kľúčovú infraštruktúru, sú mestá Lysyčansk a Severodoneck bez dodávok elektriny.

19:00 Ruské ostreľovanie v nedeľu zasiahlo ropnú rafinériu v meste Lysyčansk na východe Ukrajiny a poškodilo výrobné zariadenia. Podľa agentúry Reuters o tom na sociálnej sieti Telegram informoval gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Rafinériu po zásahu zachvátili plamene, hasiči s nimi ale nemôžu bojovať kvôli pokračujúcej delostreleckej paľbe, uviedol Hajdaj.

18:33 Predstavitelia skupiny najsilnejších ekonomík G7 sa v nedeľu zaviazali ukončiť závislosť na ruskej rope, buď úplným zákazom alebo postupným ukončením dovozu. Po nedeľnej virtuálnej konferencii to lídri krajín skupiny uviedli vo vyhlásení, ktoré zverejnil Biely dom. Skupina bude pokračovať v opatreniach proti ruským bankám, ktoré sú napojené na svetovú ekonomiku a dôležité pre ruský finančný systém. Viac sa dočítate v článku.

Otvoriť galériu

18:19 Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v nedeľu diskutoval so šéfom americkej diplomacie Antonym Blinkenom. „Prichádzajú nové tvrdé sankcie zo strany USA proti Rusku," uviedol na mikroblogovacej sieti Twitter Kuleba. „Prediskutovali sme aj spôsoby odblokovania exportu potravín z Ukrajiny a zabezpečenie globálnej potravinovej bezpečnosti," dodal ukrajinský minister zahraničia.

18:10 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v nedeľu stretol s predsedníčkou nemeckého parlamentu Bärbel Basovou počas jej návštevy Kyjiva, aby diskutovali o ďalšej vojenskej pomoci a tiež o sankciách voči Rusku. Informoval o tom tlačový úrad ukrajinského prezidenta. „Naozaj si ceníme, že na Deň spomienky a zmierenia a v čase, ktorý je pre nás ťažkým obdobím vojny, prišla Ukrajinu podporiť predsedníčka Bundestagu Bärbel Basová," uviedol Zelenskyj v nedeľu popoludní na komunikačnej platforme Telegram. Čas spomienky a zmierenia je na základe rezolúcie OSN z roku 2004 stanovený na 8. a 9. mája a je obdobím spomienok na tých, ktorí zomreli v druhej svetovej vojne.

Otvoriť galériu
18:08 Dvojica členov írskej rockovej skupiny U2 odohrala v nedeľu improvizovaný krátky koncert na jednej zo staníc metra v centre ukrajinského hlavného mesta Kyjev.

17:48 Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič navštívil v nedeľu ukrajinskú metropolu Kyjev, kde sa stretol s tamojším prezidentom Volodymyrom Zelenským, predsedom ukrajinského parlamentu Ruslanom Stefančukom a premiérom Denysom Šmyhaľom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry HINA.

17:35 Ukrajinské jednotky sa stiahli z mesta Popasna na východe Ukrajiny. V nedeľu to oznámil gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj, čím potvrdil správy o jeho dobytí, informuje tlačová agentúra Reuters. "Všetko tu je zničené," vyhlásil Hajdaj v rozhovore pre ukrajinskú televíziu. Dodal, že ukrajinské jednotky sa presunuli na opevnenejšie pozície.

17:13 Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu počas gratulácie bývalým sovietskym krajinám pri príležitosti 77. výročia porážky nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne vyhlásil, že "víťazstvo bude naše tak, ako to bolo v roku 1945"

16:48 Kanadský premiér Justin Trudeau v nedeľu prekvapujúco navštívil mesto Irpiň v Kyjevskej oblasti. Uviedol to na komunikačnej platforme Telegram starosta mesta Oleksandr Markušyn. „Práve som mal tú česť stretnúť sa predsedom vlády Kanady Justinom Trudeauom, ktorý prišiel do mesta Irpiň, aby na vlastné oči videl hrôzy, ktoré ruskí okupanti spôsobili v našom meste," napísal starosta. Irpiň ležiaci severozápadne od ukrajinského hlavného mesta dočasne okupovali ruskí vojaci na začiatku invázie na Ukrajinu. Informuje o tom portál news.sky.com.

16:31 Americká prvá dáma Jill Bidenová v nedeľu nečakane navštívila Ukrajinu. Aha, s kým sa tam stretla!

15:09 Maďarsko ďalej blokuje dohodu členských štátov Európskej únie o embargu na ruskú ropu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg. Nedeľňajšie rokovania predstaviteľov členských štátov EÚ o novom balíku sankcií proti Rusku sa skončili bez dohody. Maďarsko totiž ďalej blokuje návrh Európskej komisie, ktorý počíta s postupným zákazom dovozu ruskej ropy, uviedli zdroje oboznámené so záležitosťou. Rokovania by mali pokračovať v najbližších dňoch.

14:25 Prvá dáma USA Jill Bidenová v sprievode predsedu vlády SR Eduarda Hegera, jeho manželky a ministra vnútra Romana Mikulca (obaja OĽANO) v nedeľu napoludnie navštívila hraničný priechod s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom. Zaujímala sa o prácu dobrovoľníkov a zložiek pomáhajúcich ukrajinským vojnovým utečencom. Za všetkých Ukrajincov sa tiež pomodlila v provizórnej kaplnke a po skončení návštevy odišla na Ukrajinu.

13:42 Ruskí vojaci vykrádajú skýtske zlato a ničia skýtske hroby staré viac ako 2200 rokov. Ukrajinská kultúrna inšpekcia podľa denníka The Sunday Times zistila, že ruské jednotky poškodili pohrebné mohyly z prvého tisícročia pred naším letopočtom. Tieto kurgany môžu byť až 15 metrov vysoké a Rusi si na nich v stepnom teréne urobili pozície pre svoje delostrelectvo. Zástupcovia Britského múzea upozornili, že zničenie týchto pamiatok skýtskej kultúry znamená stratu pre celé ľudstvo.

 

 

13:38 Agentúra Focus pre reláciu Na telo pripravila exkluzívny prieskum, v ktorom sa ľudí pýtala, čo by robili v prípade vojenského napadnutia Slovenska. Ako to dopadlo? Viac v článku.

13:24 Pri ruských útokoch proti Ukrajine doteraz zomrelo 225 detí a ďalších 413 utrpelo zranenia. Uviedla to v nedeľu poradkyňa ukrajinského prezidenta Daria Herasymčuková. Tieto počty sú však podľa nej pravdepodobne vyššie, keďže nezahŕňajú obete na okupovaných územiach. Moskva podľa Ukrajiny útočí aj na vzdelávacie inštitúcie, vrátane škôl a univerzít, pričom viac ako 20 úplne zničila. Herasymčuková konštatovala, že najviac detí trpí v regióne Donbas a ukrajinská vláda vyzýva na zahraničnú pomoc pri repatriácii detí z detských domovov z území okupovaných Rusmi. Informuje o tom portál bbc.com.

12:48 Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič v nedeľu navštívil Ukrajinu. Jeho návšteva je „vyjadrením solidarity a podpory" ukrajinskému vedeniu a ľudu krajiny, uviedla chorvátska vláda vo vyhlásení. „Chorvátsko vie, čo to znamená byť terčom vojenskej agresie a naďalej ponúka Ukrajine politickú, diplomatickú, finančnú, humanitárnu, technickú a inú možnú pomoc," konštatovalo vyhlásenie. Plenkovič sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ďalšími ukrajinskými predstaviteľmi. Členom chorvátskej delegácie je aj veľvyslanec, ktorý zostane na ambasáde v Kyjeve.

 

 

12:20 Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ozbrojené sily jeho krajiny zničili neďaleko Odesy ukrajinskú korvetu. Rezort obrany Ruska uviedol, že vojenskú loď zničil v noci raketový útok. Ministerstvo zároveň vyhlásilo, že ruská protivzdušná obrana zostrelila dva ukrajinské bombardéry SU-24 a vrtuľník nad Hadím ostrovom v Čiernom mori. Informuje o tom portál news.sky.com.

 

 

12:15 Ukrajinská armáda v nedeľu varovala, že jednotky moldavského separatistického regiónu Podnestersko, ako aj tamojšie ruské sily, sú v stave plnej bojovej pohotovosti. TASR o tom informovala na základe správy agentúry AP. Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v príspevku zverejnenom na sociálnej sieti Facebook bližšie podrobnosti k tomu vo svojej hodnotiacej správe neuviedol.

12:11 Dobrovoľníci pomáhajúci ľuďom utekajúcim pred vojnovým konfliktom na Ukrajine na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom vnímajú nedeľnú návštevu prvej dámy USA Jill Bidenovej ako veľkú poctu. Viac v článku.

11:45 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom príhovore venovanom Dňu víťazstva nad fašizmom upozornil v nedeľu na to, že zlo a vojna sa po 77 rokoch vrátili na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe správ denníka The Guardian a agentúry Reuters. Viac v článku.

 

 

11:23 Ceny ropy si v piatok (6. 5.) polepšili o viac než 1 % a takisto zaznamenali týždňový rast. Podporili ich predovšetkým riziká týkajúce sa ponuky, keďže Európska únia (EÚ) pripravuje embargo na ruskú ropu. Tie prevážili nad obavami zo spomaľovania globálnej ekonomiky, a tým aj dopytu.

11:14 Podporu a uznanie vyjadrila v nedeľu prvá dáma USA Jill Bidenová dobrovoľníkom a predstaviteľom krízového centra pre utečencov v Košiciach, s ktorými sa v ranných hodinách stretla v rámci návštevy Slovenska. Viac v článku.

9:54 Slovensko-ukrajinskú hranicu prekročilo v sobotu 7. mája na vstupe do Slovenskej republiky 4 162 osôb. Z toho bolo 936 mužov, 2 445 žien a 781 detí. O dočasné útočisko požiadalo 149 žiadateľov. Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi za včerajší deň 3 111 osôb. Informovala o tom hovorkyňa ministra vnútra Zuzana Eliášová.

8:53 Pravdepodobne až 60 ľudí zomrelo pri sobotňajšom leteckom útoku na školu v ukrajinskej obci Bilohorivka v Luhanskej oblasti, v ktorej sa ukrývalo 90 miestnych obyvateľov. Obec sa nachádza približne 11 kilometrov od frontovej línie. 

Šéf vojenskej administratívy Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj uviedol, že 30 ľudí zo zbombardovanej školy zachránili, pričom siedmi z nich sú zranení. V troskách sa našli dve telá, napísal v nedeľu Hajdaj na komunikačnej platforme Telegram. Dodal, že je „pravdepodobné, že zomreli všetci 60 ľudia, ktorí zostali pod troskami budovy." Informuje o tom portál cnn.com.

 

 

8:34 Rusko za vojnu Ukrajine denne vydá 900 miliónov dolárov. Uvádza to americký týždenník Newsweek s odkazom na šéfredaktora vojenského spravodajského serveru SOFREP Seana Spoontsa. Ten do výdavkov Moskvy počíta platby vojakom bojujúcim na Ukrajine, zásobovanie muníciou a raketami a zabezpečenie opráv poškodeného vojenského materiálu.

7:44 Rusko pokračuje v ofenzíve na východe Ukrajiny a pripravuje sa na útok pri Izjume, uviedol dnes ukrajinský generálny štáb. Podľa gubernátora Luhanskej oblasti Serhija Hajdaja zomreli najmenej dvaja ľudia pri ruskom ostreľovaní školy v obci Bilohorivka, ktorá slúžila ako kryt. Úrady sa ale obávajú, že mŕtvych sú tam desiatky. Generálny štáb v pravidelnom rannom hlásení tiež uviedol, že v Mariupole sa ruskí vojaci naďalej snažia blokovať ukrajinské sily v areáli oceliarní Azovstal, ktorý pomocou tankov a delostrelectva ostreľujú.

 

 

7:27 Juhoukrajinskými mestami Odesa a Mykolajiv v noci na dnešok otriasli silné explózie, napísala s odvolaním sa na svedkami agentúra Unian. Zatiaľ nie je jasné, čo výbuchy spôsobilo, ani či sú v zasiahnutých mestách obete. Po celej krajine sa zároveň rozozneli protiletecké sirény.

7:20 Nemecké ministerstvo pre rozvoj oznámilo ďalších 63 miliónov eur ako pomoc pre Ukrajinu, zničenú inváziou Ruska. "Pre mňa je dôležité, aby Nemecko pomáhalo Ukrajine nielen vojensky, ale aj tak, aby bol život ľudí na Ukrajine znesiteľnejší," povedala ministerka pre rozvoj Svenja Schulzeová novinám Bild am Sonntag, z ktorých citovala tlačová agentúra DPA.

"Z tohto dôvodu sme v rámci programu okamžitej pomoci zvýšili sumu pre Ukrajinu zo 122 miliónov eur na 185 miliónov eur. Budú použité na obnovu dodávok pitnej vody a na obnovu zničených bytov, škôl a materských škôl," vysvetlila Schulzeová.

7:16 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v sobotu v nočnom videopríhovore venoval situácii v obkľúčenom Mariupole a informoval, že sa stále snažia o evakuáciu všetkých ľudí a "všetkých hrdinov, ktorí bránia" toto mesto. Správu priniesol portál britskej stanice Sky News.

"Toto je extrémne ťažká úloha. Ale je naliehavá. Som si istý, že každý chápe hlavnú príčinu komplikácií – to, kde je problém. Ale nestrácame nádej. Neprestaneme. Každý deň hľadáme diplomatické možnosti, ktoré by to vyriešili. Zajtra (v nedeľu) bude náš tím pracovať na príprave ďalších humanitárnych koridorov pre všetkých obyvateľov Mariupola a okolitých obcí," dodal ukrajinský prezident.

7:07 Británia v sobotu sľúbila ďalšiu vojenskú a humanitárnu pomoc Ukrajine za 1,3 miliardy libier (1,52 miliardy eur). Informovali o tom tlačová agentúra Reuters a portál britského denníka The Guardian.

7:00 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu večer vo videopríhovore oznámil, že od začiatku invázie Ruska na Ukrajine pred dva a pol mesiacom bolo v jeho krajine útokmi zasiahnutých takmer 200 kultúrnych pamiatok. V nedeľu nadránom o tom informovala tlačová agentúra DPA.

"K 7. máju ruská armáda zničila alebo poškodila už takmer 200  lokalít kultúrneho dedičstva," povedal ukrajinský prezident vo videu z Kyjeva. Medzi týmito pamiatkami je aj múzeum ukrajinského básnika a filozofa Hryhorija Skovorodu v Charkovskej oblasti, ktoré v predchádzajúcu noc zasiahla raketa, uviedol Zelenskyj.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, ČTK, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?