Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2022 12:40 | Správy | Domáce správy

Fico opäť nesklamal, krátko po výsluchu spustil svoju verziu: Viem, kto stojí za mojím obvinením!

Ani vyšetrovateľ NAKA, ktorý popísal uzneseniu o vznesení obvinenia expremiéra Roberta Fica podľa predsedu strany Smer-SD nerozumie skutku, ktorý uznesenie obsahuje. Ako obvinený poslanec povedal na dnešnej tlačovej besede, na dnešnom výsluchu na NAKA od vyšetrovateľa chcel, aby mu skutok vysvetlil. Vyšetrovateľ bol však podľa neho „úplne mimo".

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Celý dnešný výsluch podľa šéfa Smeru trval popri ostatných formalitách približne 10 minút. Keď sa ho vyšetrovateľ spýtal, či bude vypovedať, Fico podľa vlastných slov uviedol, že potrebuje skutok vysvetliť, lebo mu nerozumie. „On čučal a pozeral na mňa ako výr," povedal opozičný poslanec. Následne sa podľa vlastných slov vyšetrovateľa pýtal, či vie dobre po anglicky, keďže na strane 103 uznesenia sú používané zložité anglické právnické výrazy.

Vyšetrovateľ však bol podľa Fica opäť ticho. „On nebol schopný povedať mi jedno jediné slovo," povedal bývalý predseda vlády s tým, že vďaka tomu je presvedčený, že uznesenie nenapísal vyšetrovateľ, ale vytvorili ho na Úrade špeciálnej prokuratúry. Tam si totiž podľa neho „Matovičov pes Lipšic" robí, čo chce.

Fico tiež zopakoval, že zmyslom celého obvinenia je zatvoriť ústa parlamentnej opozícii. Zároveň kritizoval prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana. Ten totiž podľa opozičného poslanca dnes na pôde parlamentných výborov rozprával, že sa chystá zákrok voči ďalšiemu poslancovi. „Odkiaľ to policajný prezident vie?" opýtal sa Fico. Zároveň skonštatoval, že môže ísť o odkaz poslancom, ako majú hlasovať pri žiadosti o jeho vydaní na väzobné stíhanie.

Fico na tlačovej konferencii spomenul aj bývalého ministra vnútra za vlády Smeru. "Je mi ľúto, čo sa stalo Robertovi Kaliňákovi. Som povedal vyšetrovateľovi, že za takúto hovadinu ste ho vzali do väzby? Vyšetrovateľ zas nepovedal ani pól slova," dodal s tým, že je to pešiak a všetko riadi podľa neho Lipšic z úradu špeciálnej prokuratúry.

Bývalého predsedu vlády v rámci policajnej akcie Súmrak obvinili zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež ohrozenia daňového tajomstva. Mimo iného podľa orgánov činných v trestnom konaní v období rokov 2012 až 2018 neoprávnene získaval informácie o trestných konaniach vedených voči vtedajšiemu prezidentovi Andrejovi Kiskovi a súčasnému ministrovi financií Igorovi Matovičovi, aby ich využil proti nim.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, Nový čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!