Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2022 11:06 | Správy | Domáce správy

Fico s Kaliňákom dostali od politológa na frak: Na sucho neostal ani Pellegrini!

Predstavitelia opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) od svojho odchodu do opozície vykresľujú túto vládnu koalíciu ako fašistov, diktátorov, ako totalitný režim likvidujúci nielen demokraciu a opozičné strany, ale aj konkrétnych ľudí, a to či už fyzicky, alebo vykonštruovanými súdnymi procesmi.

Volič Smeru-SD je touto každodennou propagandou dostatočne indoktrinovaný, takže špičky Smeru-SD za mrežami sú preňho len potvrdením, že sa v tomto štáte deje niečo nekalé, že je tu nastoľovaný nový nedemokratický režim, proti ktorému je potrebné sa postaviť. Pohľad na exministra vnútra Roberta K. alebo bývalého premiéra Roberta F. s putami na rukách preto neotrasie preferenciami Smeru-SD, skôr naopak, posilní presvedčenie voliča, že táto vláda likviduje posledné zostatky demokracie, ktoré tu oni tých celých dvanásť rokov tak intenzívne budovali. Pre agentúru SITA to uviedol politológ Radoslav Štefančík z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Preferencie strany by to mohlo podľa jeho slov ovplyvniť, keby sa Robert F. na základe odsudzujúceho rozsudku príslušného súdu dostal skutočne do väzenia. „Ale vzhľadom na podmienky, ktoré sú na Slovensku každému zjavné, je táto hypotéza v rovine sci-fi,“ myslí si Štefančík.

Líder druhej opozičnej strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini sa svojich exkolegov zo strany zastal a zdôraznil, že platí prezumpcia neviny. Politológ poukázal na to, že prezumpcia neviny platí aj bez toho, aby to musel líder Hlasu-SD zdôrazňovať. „Pellegrini je však so Smerom-SD úzko previazaný, je produktom politiky Roberta F., je jeho politické dieťa. A keďže sa kedysi s Pellegrinim tiež spájali nejaké kauzy (kúpa jeho bytu v Bratislave, či krabica od šampanského), je pochopiteľné, že bude držať strane, v ktorej kedysi bok po boku s Robertom F. budoval svoju politickú kariéru,“ vysvetlil Štefančík. Na otázku, či za tým badá Pellegriniho strach, že aj jemu môže Národná kriminálna agentúra (NAKA) zaklopať na dvere, politológ odpovedal, že nič iné za tým nemôže byť.

Odborník tiež predpokladá, že Robert F. sa nejakým spôsobom vyhne pobytu v zamrežovanej cele. „Možno mu pomôže niekto z vládnych poslancov, prípadne generálny prokurátor. Spolu s Robertom K. budú síce stíhaní, ale vzhľadom na ich kontakty, dostatok zdrojov na kvalitných advokátov, ale aj informácií, ktorými by mohli vydierať niektorých ľudí, sa súdny proces buď bude naťahovať minimálne do volieb, prípadne sa nájde nejaká procesná chyba, na základe ktorej sa stíhanie oboch predstaviteľov Smeru-SD zastaví,“ predikuje Štefančík.

Vyšetrovateľ NAKA v rámci akcie Súmrak obvinil minulý týždeň šéfa Smeru-SD Roberta F., exministra vnútra Roberta K., Norberta B. a Tibora G. pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Robert F. a Robert K. sú tiež obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Roberta K. zároveň vzal Sudca Špecializovaného trestného súdu v sobotu 23. apríla do väzby, prokuratúra preňho žiadala kolúznu väzbu. Rozhodnutie právoplatné nie je, keďže obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život