Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2022 11:34 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2022
Foto

Slováci po prehre s Čechmi: Podľa Okuliara sme dominovali, Haščák vyzdvihol jedného hráča

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou dve zo šiestich stretnutí v príprave na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Zverencov trénera Craiga Ramsayho v Spišskej Novej Vsi a Trenčíne preveril mimoriadne náročný súper, český výber ním vždy určite je. Česi navyše pred príchodom na Slovensko absolvovali už štyri stretnutia, takže mali omnoho lepšiu hernú prax. Víťazstvo 3:1 a prehra 3:4 po samostatných nájazdoch sú aj pod vplyvom uvedeného dobré výsledky. Viac ako to však potešila hra slovenského výberu.

"Zahrali sme výborné zápasy. Urobili sme pár chýb, ale na tak mladé a neskúsené mužstvo je normálne, že sa robia aj chyby. Pri nich sa hráči učia. Páčil sa mi prístup všetkých hráčov, bojovnosť a korčuľovanie. Je tam mnoho faktorov, páči sa prístup chalanov, s akým srdcom hrajú," povedal v sobotu večer asistent generálneho manažéra Oto Haščák vo videu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

V sobotu popoludní v Trenčíne Slováci viedli gólmi Mária Luntera a Róberta Lantošiho 2:0, no Česi vyrovnali na 2:2 a neskôr aj na 3:3. Vynútili si tým predĺženie a napokon uspeli v nájazdoch. "Česi hrali dobre. Myslím si, že bolo dosť vysoké tempo a ľudia v hľadisku tomu dodávali ešte lepší 'drajv'. Česi majú dosť hráčov z domácej ligy aj zo zahraničia. Myslím si, že sme boli lepší na puku a lepšie sme napádali, takže sme nad nimi dominovali. V prvom súboji som nehral, ale získali sme štyri body a skoro sme dosiahli dve víťazstvá, takže super," zhodnotil mladý krídelník Oliver Okuliar, ktorý na klubovej úrovni strávil sezónu 2021/2022 vo Fínsku. Hokejovo však vyrastal práve v Trenčíne, teda v dejisku sobotňajšieho duelu.

Po sezóne vo Švédku je v národnom tíme útočník Lantoši. "Druhá tretina z našej strany nebola podľa očakávania, ako sme chceli hrať. V tretej sme sa zdvihli, no súper vyrovnal a v nájazdoch to zvrátili, no tam už je to lotéria. Oni dali dva či tri góly, my ani jeden," povedal na margo sobotňajšieho duelu. K dvom súbojom proti českému výberu doplnil: "Mrzí ma to, nevyšla mi prognóza dva z dvoch. Chceli sme aj pre fanúšikov zvíťaziť, bola tu skvelá atmosféra. Myslím si však, že máme na čom stavať. Odohrali sme dva kvalitné zápasy."

Premiérový presný zásah v národnom tíme v sobotu dosiahol Mário Lunter. "Mrzí nás to, že sme prehrali, musíme si to postrážiť. Našťastie je to len príprava, takže sa z toho do ďalších duelov musíme poučiť," poznamenal 27-ročný banskobystrický rodák, ktorý si zahral na domácich MS 2019.

Oto Haščák ako asistent GM krátko zhodnotil aj sobotňajšiu prehru. "Nemuseli sme dostať gól na 3:3, bola tam zbytočná chyba. Česi však hrali v Trenčíne lepšie ako v Spišskej Novej Vsi, mali veľa dobrých šancí. Musím pochváliť brankára Riečického, ktorý zvládol túto úlohu veľmi dobre," povedal.

Počas nasledujúceho týždňa absolvujú slovenskí hokejisti v Drážďanoch dva súboje proti domácim Nemcom (29. a 30.4.), v úvode mája v domácom prostredí privítajú výbery Francúzska a Nórska. Svetový šampionát vo Fínsku je naplánovaný na 13. - 29. mája.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!