Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2022 07:00 | Ukrajina vojenský konflikt
Foto

Vojna na Ukrajine: Odesa čelí útokom ruských rakiet, hlásia mŕtvych! Moskva prvýkrát priznala straty

Ruská invázia na Ukrajinu pokračuje 58. dňom. Rokovania medzi Moskvou a Kyjevom zamerané na ukončenie takmer dva mesiace trvajúcej vojenskej ofenzívy Ruska na Ukrajine sa zastavili. Pred vojnou utieklo už viac ako 5 miliónov Ukrajincov. Rusko oficiálne priznalo prvé straty, potopenie krížnika Moskva si vyžiadalo jednu obeť, zatiaľ čo 27 ľudí zostáva nezvestných. Situáciu na Ukrajine sme sledovali aj v sobotu ONLINE.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

Dnešný ONLINE prenos je na konci. Situáciu budeme sledovať aj v nedeľu.

1:09 Na východe Ukrajiny bolo zadržaných niekoľko členov pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

22:03 Ruské ministerstvo obrany v sobotu oznámilo, že jeho vojaci podnikli neďaleko juhoukrajinského prístavného mesta Odesa raketový útok na sklad so zbraňami, ktoré ukrajinským silám dodali Spojené štáty a európske krajiny. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

21:00 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na tlačovej konferencii v Kyjeve vyhlásil, že všetky územia dobyté ruskými silami si Ukrajina vezme naspäť. 

19:59 Britský premiér Boris Johnson dnes v telefonáte s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským potvrdil ďalšiu dodávku zbraní pre ukrajinskú armádu, oznámila Downing Street. Zelenského kancelária potom uviedla, že sa spolu obaja lídri bavili o novej fáze vojenskej pomoci vrátane zásielok ťažkých zbraní. Informovala o tom agentúra Reuters.

19:49 Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken navštívi v nedeľu 24. apríla Kyjev.

19:49 Finančná zbierka gréckokatolíkov z Prešovskej archieparchie na pomoc vojnou postihnutému ľudu Ukrajiny vyniesla 109. 640 eur.

19:48 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu na tlačovej konferencii v podzemnej stanici metra v Kyjeve vyhlásil, že stále trvá na stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a nemá strach o svoj život, ale jeho rodina má obavy. Informoval o tom portál britskej stanice Sky News.

19:29 Moskva tvrdí, že ruské bojové sily dnes zabili až 200 ukrajinských vojakov a zničili vyše 30 vozidiel ukrajinskej armády. S odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany o tom informuje agentúra Reuters. Tvrdenie Moskvy však nemožno nezávisle overiť.

19:09 Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu zdieľalo fotografie dvoch detských herečiek, ktoré boli podľa jeho informácií zabité v prístavnom meste Mariupol na juhu Ukrajiny. Ministerstvo o tom informovalo na svojom účte na Twitteri, správu priniesol aj portál britskej stanice Sky News.

18:55 Plánovaná evakuácia civilistov cez humanitárny koridor sa v sobotu neuskutočnila. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na predstaviteľov mesta. Asi 200 ľudí sa zhromaždilo na stanovišti, odkiaľ ich mali autobusmi evakuovať do Zaporižžie, no rozohnali ich ruskí vojaci s tým, že im hrozí ostreľovanie.

18:34 Stovky demonštrantov patriacich k značnej rusky hovoriacej komunite v Lotyšsku sa v sobotu zúčastnili na rozsiahlej demonštrácii v Rige, na ktorej odsúdili režim ruského prezidenta Vladimira Putina a agresiu Moskvy voči Ukrajine.

18:04 Pokus ukrajinských úradov o evakuáciu civilistov zo zničeného mesta Mariupol, kde je stále uviaznutých mnoho obyvateľov, bol v sobotu "prekazený" ruskými silami. Informoval o tom predstaviteľ mesta Petro Andruščenko, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AFP.

17:50 Rusko násilne deportovalo do Vladivostoku 308 obyvateľov ukrajinského Mariupoľa vrátane 90 detí. Na Telegrame to uviedol poradca mariupoľského starostu Petro Andriuščenko. Poznamenal, že títo Mariupoľčania dorazili na ruský Ďaleký východ vo štvrtok. Umiestnili ich do škôl a ubytovní, pričom ich chcú rozmiestniť v rôznych osadách Prímorského kraja.

17:01 Ľudia prichádzajúci z Ukrajiny môžu zdarma navštíviť nielen Slovenskú národnú galériu (SNG) v Bratislave, ale aj jej vysunuté pracoviská – Schaubmarov mlyn v Pezinku, Zvolenský zámok, Kaštieľ Strážky a Galériu Ľudovíta Fullu v Ružomberku. Manažérka pre publicitu SNG Klára Hudáková v tlačovej správe doplnila, že študenti Ľvovskej národnej akadémie umení, ktorých prijala Vysoká škola výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave, môžu absolvovať pedagogickú prax na Oddelení galerijnej pedagogiky SNG. V rámci nej SNG pomôžu pripraviť vzdelávacie programy pre ukrajinské triedy a skupiny detí v Bratislave, ktoré už prejavili záujem.

16:54 Najvyšší predstaviteľ ruskej pravoslávnej cirkvi patriarcha Kirill v sobotu vyjadril nádej, že sa "špeciálna vojenská operácia" Moskvy na Ukrajine rýchlo skončí. Opätovne sa však vyhol jej kritike. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

16:42 Rusko pravdepodobne zintenzívni ostreľovanie ukrajinských civilistov počas pravoslávnych veľkonočných sviatkov. Tvrdí to Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU), ktorá prostredníctvom Telegramu vyzvala obyvateľov, aby cez sviatky zostali doma.

16:28 Dnešný útok ruskými raketami na ukrajinské prístavné mesto Odesa si vyžiadal päť mŕtvych a 18 zranených. S odvolaním sa na ukrajinskú prezidentskú kanceláriu o tom informovala agentúra Reuters. Podľa ukrajinskej agentúry Unian sa Odesa stala terčom ruských striel Kalibr s plochou dráhou letu.

16:22 Pracovník ruského ministerstva vnútra, ktorý bol v marci zadržaný za šírenie klamlivých informácií o ruskej armáde, chcel sprostredkovať telefonický rozhovor medzi moskovskými a kyjevskými policajtmi, aby Ukrajinci mohli informovať kolegov o počínaní ruských vojakov na Ukrajine. S odvolaním sa na materiály prípadu o tom dnes informovala zahraničná tlač.

16:22 Vysokopostavený ukrajinský predstaviteľ Kyrylo Tymošenko oznámil v sobotu celoštátny nočný zákaz vychádzania počas pravoslávnej Veľkej noci. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

15:49 Video, na ktorom je vidieť ženy a deti skrývajúce sa v podzemí oceliarní Azovstaľ v ukrajinskom obliehanom prístavnom meste Mariupol, zverejnil v sobotu na internete ukrajinský pluk Azov. TASR prevzala správu od stanice BBC.

15:24 Nemecký minister financií Christian Lindner v sobotu na zjazde svojej koaličnej Slobodnej demokratickej strany (FDP) vyjadril podporu nemeckému spolkovému kancelárovi Olafovi Scholzovi za jeho postup v dodávkach zbraní na Ukrajinu. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

15:22 Ruské sily útočia na mariupoľskú oceliareň Azovstaľ, ktorá je poslednou baštou ukrajinských síl v obliehanom meste na pobreží Azovského mora. Poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Oleksij Arestovyč v sobotu na brífingu povedal, že ruská armáda obnovila letecké útoky na Azovstaľ.

15:12 Ukrajinské jednotky po "ťažkých bojoch" opätovne ovládli tri dediny v blízkosti ruských hraníc, uviedol v sobotu gubernátor Charkovskej oblasti Oleg Sinegubov. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

14:55 Ukrajinské prístavné mesto Odesa, ktoré leží pri Čiernom mori, sa stalo https://www.cas.sk/clanok/2670607/peklo-na-ukrajine-nekonci-znicena-odesa-celi-dalsej-krutej-rane/ruských striel Kalibr s plochou dráhou letu. Na sociálnej sieti Telegram to uviedla ukrajinská agentúra Unian. Vojenského veliteľstva Juh podľa agentúry potvrdilo, že mestská infraštruktúra bola zasiahnutá, a varovalo, že nebezpečenstvo trvá.

14:24 Moskva v sobotu obvinila Spojené štáty, že plánujú falošne obviniť Rusko z použitia zbraní hromadného ničenia na Ukrajine s cieľom ešte viac Rusko izolovať. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Generálporučík Igor Kirillov, náčelník Oddielu radiačnej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl, povedal, že "zinscenovanie" použitia zbraní hromadného ničenia bude použité na obvinenie Ruska z použitia zakázaných typov zbraní, píše DPA. Cieľom je podľa neho dosiahnuť tz. "sýrsky scenár", na základe ktorého určitú krajinu hospodársky a politicky izolujú a vylúčia ju z medzinárodných organizácii ako Bezpečnostná rada OSN (BR OSN).

14:12 Ruské sily pokračujú v ostreľovaní Charkivskej oblasti, kde útočia predovšetkým na civilnú infraštruktúru. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na šéf správy charkivského regiónu Oleha Syniehubova.

„Ruskí okupanti pokračujú v paľbe na civilnú infraštruktúru v Charkive a regióne,“ povedal Syniehubov. Dodal, že ruské sily počas ostatného dňa vypálili 56 rakiet, výsledkom čoho bolo 19 zranených a dvaja mŕtvi civilisti.

Ťažké boje trvajú i v Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, pričom najnovšie sa zintenzívnilo ruské ostreľovanie aj v Mykolajivskej oblasti na juhu.

13:53 Slovensko v druhej polovici mája Rusku zaplatí za plyn v eurách. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Viac sa dočítate v článku.

13:31 V západoukrajinskom Ľvive oznámili zákaz vychádzania. Ako uviedol gubernátor Ľvivskej oblasti Maksym Kozyckyj, vzhľadom na „nové spravodajské informácie“ začne platiť od soboty 23:00 do nedele 5:00 a potom každý ďalší deň v týchto hodinách až do odvolania.

„Bohužiaľ, nepriateľ nepozná niečo také ako veľký náboženský sviatok. Sú takí barbari, že nerozumejú tomu, čo je Veľká noc,“ uviedol Kozyckyj. Dodal, že cirkevní predstavitelia toto rozhodnutie podporili a všetky veľkonočné bohoslužby odložili na ranné hodiny.

13:23 Rusko v sobotu oznámilo, že svoju prvú vojenskú jednotku vyzbrojenú novými balistickými raketami Sarmat, schopnými niesť jadrové zbrane, vytvorí do jesene tohto roka. S odvolaním sa na ruské štátne médiá o tom informovala agentúra Reuters.

Cieľ, ktorý uviedol riaditeľ ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin, je podľa Reuters ambiciózny, keďže Rusko oznámilo prvú skúšku novej strely len túto stredu a západní vojenskí experti tvrdia, že pred jej zaradením do arzenálu budú potrebné ďalšie testy.

13:17 Viac než 20 krajín potvrdilo svoju účasť na schôdzke zameranej na Ukrajinu, naplánovanej na utorok na leteckej základni Ramstein v Nemecku, oznámilo v sobotu ministerstvo obrany USA. Informovala o tom agentúra DPA.

12:42 Veľvyslanec Lotyšska na Ukrajine sa vrátil do Kyjeva, oznámil v sobotu lotyšský minister zahraničných vecí Edgars Rinkévičs. TASR o tom informuje na základe servisu agentúry DPA.

Návrat veľvyslanca Ilgvarsa Klavu prichádza viac ako osem týždňov po začiatku invázie Ruska na Ukrajine a po tom, ako sa ruské jednotky stiahli z oblasti ukrajinského hlavného mesta.

12:31 Rusko obnovilo ofenzívu proti ukrajinským jednotkám v komplexe oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupol, uviedol v sobotu poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Ruské jednotky podľa neho obnovili vzdušné útoky a pokúšajú sa vtrhnúť do oceliarní, kde sa nachádzajú ukrajinskí vojaci.

"Nepriateľ sa pokúša uškrtiť posledný odpor obrancov Mariupola v areáli Azovstaľ," povedal Arestovyč pre ukrajinskú štátnu televíziu.

12:30 Ruské ministerstvo obrany v sobotu ako absurdné poprelo tvrdenie Washingtonu, že sa Rusko chystá použiť na Ukrajine taktické jadrové zbrane. Uviedla to agentúra Interfax. Moskva pritom niekoľko mesiacov vytrvalo popierala varovanie západných zdrojov o prípravách ruskej invázie na Ukrajinu, kým túto krajinu 24. februára skutočne napadla.

11:56 Z obliehaného juhoukrajinského mesta Mariupoľ by v sobotu mohli evakuovať viac civilistov, ak všetko pôjde podľa plánu. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na slová ukrajinskej vicepremiérky Iryny Vereščukovej, podľa ktorej by sa evakuácia mala začať na poludnie miestneho času.

Mesto na pobreží Azovského mora je už niekoľko týždňov obkľúčené ruskými silami. Podľa mestskej rady sa v Mariupoli stále nachádza približne 100-tisíc obyvateľov. Viaceré predchádzajúce pokusy o spustenie únikových ciest neboli úspešné, pretože ich zmarili ruskí vojaci.

11:54 Ruské jednotky na Donbase na východe Ukrajiny zajali spolupracovníka Osobitnej pozorovateľskej misie (SMM) Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Informovala o tom agentúra APA. Ruskí predstavitelia sa podľa ukrajinských zdrojov zároveň mali členom SMM aj vyhrážať. Viac sa dočítate v článku.

11:51 Bývalý tréner Jána Ďuricu odsúdil konanie Rusov: Ukrajinu budem chrániť, aj tu zomriem

11:22 Rusko každým dňom nasadzuje v Donbase na východe Ukrajiny stále viac vojakov. Povedal to tajomník ukrajinskej rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov s tým, že na Ukrajine momentálne bojuje viac ako 100-tisíc ruských vojakov vrátane žoldnierov zo Sýrie a Líbye.

Podľa Danilova niektoré z ruských elitných vojenských jednotiek opustili strategické prístavné mesto Mariupoľ, ktoré Kremeľ vo štvrtok vyhlásil za „oslobodené“, a teraz sa presúvajú na východ Ukrajiny.

Danilov dodal, že v noci sa pomocou helikoptér úspešne podarilo dodať zbrane do mariupoľskej oceliarne Azovstaľ, poslednej bašty ukrajinských síl v meste. Zároveň vyzval Západ, aby urýchlili dodávky zbraní na Ukrajinu.

11:20 Ukrajinka išla do Mariupolu zachrániť rodičov: Mrazivé svedectvo! Bolo to ako koniec sveta

10:54 Aktualizované Ruské straty podľa ukrajinských úradov.

 

 

10:49 Napriek tvrdeniam Ruska o úplnom obsadení ukrajinského prístavného mesta Mariupol tam naďalej prebiehajú ťažké boje, uviedlo v sobotu britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na britské tajné služby. Informovala o tom agentúra DPA.

Boje prebiehajúce v tomto obliehanom strategickom meste podľa rezortu obrany v Londýne spomaľujú Rusov v ich ďalšom postupe na Donbas na východe Ukrajiny.

10:35 Sankcie Západu proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu viedli štáty okrem iného k zabaveniu jácht ruských boháčov blízkych prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Ich umiestnenie v lodeniciach ako La Ciotat Shipyards v pokojnom kúte Francúzskej riviéry však tiež niečo stojí a náklady by mali hradiť vlastníci. Úrady však často nevedia, kam a komu účty poslať.

Miestni colníci zhabali 86-metrovú jachtu Amore Vero 2. marca, keď sa jej posádka v noci chystala vyplávať z prístavu dva dni po tom, ako Európska únia (EÚ) pridala na sankčný zoznam aj majiteľa lode Igora Sečina, šéfa ruskej štátnej ropnej spoločnosti Rosnefť.

10:04 Do Poľska od začiatku vojny na Ukrajine prišlo už viac ako 2,92 milióna utečencov zo susednej krajiny. Vyplýva to z údajov, ktoré v sobotu ráno zverejnila poľská pohraničná stráž. TASR o tom informuje na základe správy stanice BBC.

Počty ľudí prichádzajúcich do Poľska v posledných týždňoch výrazne klesli a medzičasom smeruje viac ľudí na Ukrajinu. V piatok vstúpilo z Ukrajiny do Poľska 23 800 ľudí a 17 700 ich prekročilo hranicu opačným smerom, uviedla pohraničná stráž na sociálnej sieti.

10:02 Ukrajina v sobotu napoludnie podnikne nový pokus o evakuáciu civilistov z obliehaného prístavného mesta Mariupol, oznámila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Dnes sa opäť pokúsime evakuovať ženy, deti a starších ľudí," uviedla Vereščuková na platforme Telegram a zároveň vyzvala ľudí, aby sa zhromaždili na diaľnici blízko tamojšieho nákupného strediska Port City.

09:49 Hraničnými priechodmi prešlo v piatok (22. 4.) 3101 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 544 mužov, 1773 žien a 784 detí. O dočasné útočisko požiadalo 422 osôb. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR Soňa Valášiková. Viac sa dočítate v článku.

09:17 Ruskí vojaci útočia po celej frontovej línii v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámil to v sobotu ukrajinský generálny štáb. Ruské sily za uplynulý deň ale napriek zvýšenej aktivite významnejších územných ziskov nedosiahli, ich úsilie totiž naďalej maria ukrajinské protiútoky, upozornila britská vojenská rozviedka.

07:41 Muža, ktorý tajne špehoval 13 vojenských zariadení vo Švédsku, v piatok oficiálne obvinili. Prokuratúra uviedla, že získal informácie, ktoré mu "umožnili mapovať vojenskú infraštruktúru a tá má pre národnú bezpečnosť osobitný význam". TASR správu prevzala od agentúry AP.

Muž vo veku 51 rokov, ktorého meno ani národnosť úrady nezverejnili, rozširoval získané informácie na tajnom internetovom fóre.

07:34 Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vyzval v piatok na prepustenie ruského opozičného politika Vladimira Kara-Murzu, ktorý bol zadržaný 11. apríla pred svojim domom v Moskve po tom, ako televízia CNN odvysielala s ním rozhovorov, v ktorom kritizoval konanie Ruska na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy denníka The Guardian. Viac sa dočítate v článku.

Otvoriť galériu

07:02 Generálny tajomník OSN António Guterres sa budúci týždeň stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Šéf OSN vycestuje do Kyjeva po tom, ako budúci týždeň absolvuje v Moskve stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Oznámila to v noci na sobotu Organizácia Spojených národov. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Guterres sa stretne so Zelenským a s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom vo štvrtok 28. apríla, teda dva dni po návšteve Moskvy, uvádza sa vo vyhlásení OSN. Kremeľ v piatok potvrdil, že Guterres sa s Putinom stretne v utorok.

07:01 Ruské ministerstvo spravodlivosti pridalo v piatok do registra médií označovaných za tzv. zahraničných agentov ďalších osem subjektov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Je medzi nimi aj viacero prominentných novinárov, napr. bývalý šéfredaktor rozhlasovej stanice Echo Moskvy Alexej Venediktov, publicista Alexandr Nevzorov, novinár a komentátor Sergej Parchomenko, ako i spolupracovníci Rádia Sloboda (RFE/RL) Jekaterina Lušnikovová, Artur Asafiev a Vladimir Voronov, či sociológ Viktor Vachštajn a aktivista za práva komunity LGBT Jaroslav Sirotkin.

07:00 Všetky dôležité informácie sme spoločne sledovali aj v piatok. Pozrite si súhrn dňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, SITA, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej