Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2022 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Miroslav Donutil o zložitom vzťahu s otcom aj Ukrajine: Vďakabohu, že máme demokraciu aj s jej nešvármi!

Hoci si zahral množstvo dramatických postáv, väčšina ľudí ho vníma najmä z kultových komédií ako Pelíšky či Dědictví aneb Kurvahošigutntág. V hereckých šľapajach Miroslava Donutila (71) sa vydal aj jeho mladší syn Martin, kým starší Tomáš pracuje v IT brandži. Rozprávali sme sa s ním aj o záhadnom prekonaní covidu či spokojnom manželstve.

Ani vy ste nemali s otcom úplne jednoduchý vzťah…

Môj tatinko vynechal moje predstavenia v divadle Husa na provázku v Brne, to pre neho nebolo adekvátne divadlo. Povedal, že: „Keď budeš v poriadnom divadle, daj vedieť.“ Keď som však nastúpil do angažmánu do Národného divadla, tak prišiel. A povedal: „Teraz je to konečne to pravé.“

Akým otcom ste vy?

Môj mladší syn sa rozhodol, že bude tiež hercom. Chvíľu som mu to vyhováral, hovoril som mu, aby najprv vyštudoval strednú školu a potom si vybral FAMU, DAMU alebo čo ho bude lákať. Trval však na tom, že vyštuduje konzervatórium, čo sa mu teda podarilo. Prijímačky robil pod číslom 243 a nejak nimi prešiel. Potom pozvali desať vybraných a tam sa mu to začalo. Pedagógovia ich vyzvali, aby sa predstavili, a keď povedal svoje meno, tak na seba začali učitelia kukať: „Vy máte niečo spoločné…?“ „Áno, to je tatinko,“ povedal. To je začiatok jeho hereckého príbehu, pretože sa k nemu následne začali správať podľa ich vzťahu ku mne - tak alebo onak. Vydržal tam až do maturít, potom prišiel pán Morávek z Divadla Husa na provázku, vynikajúci režisér, a pozval ho, aby išiel do divadla. Martin pristal, lebo svoju kariéru som tam začal aj ja.

Takže sa synom do života veľmi nepletiete?

Synom sa do ničoho nepletiem. Ako Martinovi, ktorý sa teda rozhodol byť hercom, tak Tomášovi, ktorý je „ajťákom“. Má firmu, ktorá sa zaoberá reklamou a webovými stránkami pre veľké firmy. Až do doby, kým mi všetci nezačali hovoriť: „Počúvaj, máš veľmi dobrého syna, ten je v odbore jednotka!“, som vôbec netušil, čo robí. A on to asi robí fakt dobre. Keď som to teda zistil, tak som ho pribral aj do svojej brandže, pretože všetky predstavenia, ktoré tu na Slovensku či v Česku robím, sa predávajú cez nejakého predajcu, organizátora. To všetko robí on. A keď to porovnám s tými, ktorí to robili predtým, tak Tomáš má všetko za okamih hotové a spoľahlivo pripravené.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Karolína Jančošková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí