Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2022 09:45 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
Váš Tip

Rodina Gondášovcov má ťažké srdce na otca slávneho futbalistu: Mstia sa Hamšíkovci pre obchodné spory na dieťati?

O otcovi kapitána slovenskej reprezentácie Mareka Hamšíka (34) Richardovi je známe, že sa počas profesionálnej kariéry svojho syna stará a zveľaďuje svoj majetok.

Ako to už v podnikaní býva, medzi dospelými sa vyskytnú aj nezhody, ale v žiadnom prípade by na to nemalo doplatiť dieťa, ako sa to malo stať v spore rodiny Hamšíkovcov a Gondášovcov. Obe strany spája podielnictvo v najväčšom zábavnom parku na Slovensku Bounce Park v Banskej Bystrici. 

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Myšlienku a návrh vytvoriť najväčší zábavný park pre deti pripravila v období od septembra 2019 do februára 2020 popri svojom zamestnaní Veronika Gondášová, ktorej bol pri všetkom nápomocný jej manžel Ján. Keďže išlo o finančne náročný projekt, rodina oslovila Richarda Hamšíka, ktorého už v tom čase poznali z futbalového prostredia, či by nechceli byť obchodnými partnermi v multifunkčnom parku. „Dohodli sme sa, že založíme spoločnosť BOUNCE PARK, v ktorej bude mať 50-percentný podiel HAMAR 17, s. r. o., a rovnaký podiel naša VJG Group, s. r. o.,“ povedala pre Nový Čas autorka projektu Veronika Gondášová. Slovenský reprezentant požičal BOUNCE PARKU 3,4 milióna eur s tým, že podľa podpísanej dohody mal BOUNCE PARK splácať len polovicu dlžnej sumy v mesačnej splátke úveru. 

Naštrbené vzťahy

„Pred otvorením prevádzky nás Richard Hamšík spolu s právnikom dotlačili k tomu, aby sme podpísali dodatok, v ktorom sa uvedie splátka celej požičanej sumy, a tým sa splátka mesačného úveru navýšila dvojnásobne. Nátlaky zo strany Hamšíkovcov naše obchodné vzťahy naštrbili, pričom je dôležité uviesť, že o celý chod prevádzky, ktorá je veľmi úspešná, sme sa starali iba my s manželom. Hamšíkovci poskytli iba peniaze,“ pokračovala pani Gondášová, ktorú s manželom medzitým chceli vyhodiť z pracovného pomeru, ale ako konateľ s tým nesúhlasila. „Hamšíkovci sa násilným spôsobom zmocnili vedenia spoločnosti a bezplatne nám chcú prevziať náš podiel,“ posťažovala sa Gondášová.

Obeťou je syn?

Podľa nej však vrcholom sporu je fakt, že Richard Hamšík doň zatiahol ich dvanásťročného syna Jakuba, talentovaného futbalistu, ktorý hrával v klube JUPIE Podlavice v kategórii U-14. „Pán Hamšík ako konateľ klubu mu zakázal hrávať a trénovať. Hneď sme oslovili Duklu Banská Bystrica, ktorá o syna okamžite prejavila veľký záujem, avšak nemôže nastúpiť. Papierovo ho JUPIE bude držať do1. 7. tohto roka, a tak dva mesiace nebude môcť nikde trénovať ani hrávať. Takto bezcitne môže nevinnému dieťaťu ublížiť iba človek, ktorý si myslí, že má moc nad všetkým. Takéto hrubé zaobchádzanie a trestanie dieťaťa nemôže ostať nepovšimnuté,“ uzavrela Veronika Gondášová.

Richard Hamšík malého futbalistu nevyhodil: Ľutujem, že som tú rodinu stretol

Nič nie je iba čierne, alebo biele. Podľa Richarda Hamšíka bol deň, keď sa spolu so synom Marekom stretli s rodinou Gondášovcov jedným z tých najhorších v živote a ľutujú, že ich majú dodnes na krku. K situácii ohľadom podielnictva sa kvôli sporom, ktoré smerujú na súd nechcel veľmi vyjadrovať a k ublíženiu ich synovi Jakubovi má iný názor, ako druhá strana. 

Richard Hamšík, ktorého rodina Gondášova obvinila kvôli sporom v biznise z osobnej pomsty ich synovi Jakubovi si tiež nedával servítku pred ústa ak k obvineniam sa vyjadril prostredníctvom Nového Času.

"Bol to najhorší deň, keď sme sa s Marekom s touto rodinou stretli. K situácii ohľadom Bounce Parku sa nebudem vzhľadom k tomu, že Gondášovci to dotiahli až k právnikom a pred súd veľmi vyjadrovať, pretože nechcem mariť súdne spory. Poviem len jednu vec, keď vám niekto bezúročne požičia 1,7 milióna eur a druhá strana si neplní záväzky tak žiadame vzdanie sa 50 percentného podielu. Verím v slovenské súdnictvo a pravda sa napokon ukáže. A čo sa týka futbalu, Gondášovci vedia veľmi kvetnato opisovať situácie ako je ublížené ich synovi. Aj oni týmto medializovaním ubližujú môjmu synovi a je to teda ruka v ruke. Nemôžeme mať predsa v klube chlapca, ktorého rodičia sa chcú súdiť s mojím synom. Ale v konečnom dôsledku som ho z klubu nevyhodil, rodičom som mailom oznámil, že sa môže naďalej pripravovať s U - 15 B a od 1.7. 2022 s ním klub neráta a môže si bezplatne hľadať nové pôsobisko," povedal Richard Hamšík. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené